25 / 04 / 2024

Aile konutunun getirdiği sınırlamalar

Aile konutunun getirdiği sınırlamalar

Evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını sürdürdükleri gayrimenkule aile konutu deniyor. Peki, aile konutu hangi sınırlamaları getirir? İşte, aile konutunun getirdiği sınırlamalar!

Mart 2024 aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat! Paralar hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen aile destek ödemeleri için geri sayım başladı. Peki Mart 2024 aile destek ödemeleri hesaplara ne zaman yatırılacak?

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Zamlı Evde Bakım parası ne kadar oldu? İşte Evde Bakım Maaşı yatan iller listesi 11-12-13-14-15 Eylül 2023...

Devlet, ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda sağlık sorunları sebebiyle bakım ihtiyacı olan aile bireylerini desteklemek için evde bakım maaşı ödemesi yapıyor. İşte destek ödemesine ilişkin tüm detaylar...

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

Aile Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakit yardımı yapıyor!

Türkiye, ihtiyaç sahibi ve eşini kaybetmiş kadınlara yönelik özel bir sosyal destek programını hayata geçirdi. Bu özel programa başvuran eşi vefat etmiş kadınlar, her ay düzenli olarak hesaplanan ve 2 ayda bir olacak şekilde 1.000 TL nakit yardım alıyorlar.  

Aile Bakanlığı'ndan bu sefer 1.250 TL değil tam 7.500 TL'lik müjde! Duyduk duymadık demeyin!

Son dakika haber: Aile Bakanlığı, acil yardım çağrısı yapıyor! Aile destek ödemesi için sıradışı bir adım atıyor ve 1.250 TL yerine tam 7.500 TL tutarında bir destek sunacak! Bu fırsatı hemen değerlendirmek için ayrıntılara göz atın...

Seçim sonrası için altının falına baktı! İslam Memiş yine hedefi 12'den vuracak

Seçim sürecinin getirdiği belirsizlik yatırımcı tercihlerini de yansıdı. Finans Analist İslam Memiş, 28 Mayıs sonrası için yatırımcıya önemli uyarılar yaptı. İşte tüm detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için bir kötü bir de iyi haber!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ödemelerinde vatandaşlar için değişiklik yapmayı planlıyor. Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Aile destek ödemesi Mayıs 2023 ne zaman yatırılacak? Aile destek ödemeleri için bu tarihe aman dikkat!

Aile destek ödemesi Mayıs 2023 ne zaman yatırılacak? Aile destek ödemeleri için bu tarihe aman dikkat...

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için yas tutturacak kara haber!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, vatandaşlara yapacağı ödemelerde değişikliğe gitmeyi planlıyor. Yapılan değişikliklerin detayları haberimizde yer almaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 'Aile Destek Programı' için kara haber geldi! Acilen buraya bakın!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, vatandaşlara yönelik ödemelerde bir değişikliğe gidiyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Borsada kayıp yüzde 2’yi aştı! Hangi hisseler değer kazandı, hangileri geriledi? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 2’yi aşarken, BIST 100 endeksi 4 bin 506 puana geriledi. Uzmanlar, seçim ortamının getirdiği belirsizlik nedeniyle yatırımcıların hisse yatırımı konusunda temkinli davrandığını belirtirken, işlem hacmindeki gerileme de dikkat çekiyor.

Aile konutunun getirdiği sınırlamalar Haberi

Aile konutunun getirdiği sınırlamalar

Aile konutunun getirdiği sınırlamalar!


Ailenin oturduğu mesken olan ev, aile konutu olarak tapuya tescil edilebiliyor. Tescil için diğer eş yada eşler müştereken tapuya başvurarak tapuya aile konutu şerhini koydurabiliyor. 


Aile konutu şerhi ile aile konutu olarak kullanılan gayrimenkule ilişkin kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı, malik (sahip) veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemiyor, konut üzerindeki haklar sınırlanamıyor. 


Ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda, rıza göstermeyen eş için diğer eş hakim müdahalesi talep edebiliyor. Kanun gereğince bu şerh işlemi için malik olmayan eşin tapu müdürlüğüne başvurusu ile işleniyor. 


Aile konutunun kanunda belirtilen mal rejimlerine göre edinilmiş veya kişisel mal olması bu durumu değiştirmiyor. Ayrıca paylı mülkiyette bulunmasının da önemi bulunmuyor. Kullanılan konut, tapu sicilinde arsa olarak görünse dahi şerh konulması mümkün oluyor. 


Medeni Kanunumuz’da 2002...