25 / 04 / 2024

Aile malları ortaklığı genelgesi

Aile malları ortaklığı genelgesi

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı genelgeye göre, aile içi ortaklı tarla ya da başka bir mala sahip olanlar nelere dikkat etmeli? İşte yanıtı...

Altını olanlara müjde! 50 gram altın kazanmak için sadece bunu yapmanız gerekiyor!

Yastık altındaki altını ekonomiye kazandırmak için kolları sıvayan Ahlatcı Metal Rafineri A.Ş., Maliye ve Maliye Bakanlığı ve Bankacılık Merkezi malları ortaklığında Altın Toplayıcı Tasarruf Modeli'ni (ATOM) geliştirdi. Bu sistemle 50 gram altın verilecek! 

Aile malları ortaklığı nedir? Aile malları ortaklığı nasıl kurulur? Hangi durumlarda sona erer?

Aile malları ortaklığı, genellikle miras yolu ile elde edilen malların korunması için akrabalar arasında resmi sözleşme ile kurulan bir ortaklıktır. Bu ortaklıkta, herkes mallar üzerinde eşit hakka sahiptir ve ortaklar, diğer ortakların onayı olmadan, kendi malları üzerinde tasarrufta bulunamaz. İşt

Mal paylaşımında aile mallarından pay istenebilir mi?

Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir. Hakim maddi imkanları değerlendirirken tarafların bizzat kendi gelirlerini esas alıyor.

10 soruda aile malları ortaklığı nedir?

Aile ve akrabalar tarafından aile malları ortaklığı kurulabiliyor. Peki, aile malları ortaklığı nasıl kurulur? Aile malları ortaklığı hangi hallerde sona erer? İşte yanıtı..

8 soruda ortaklığın giderilmesi davası!

Hisseli mülkiyete konu olan taşınmaz mallar için hissedarlar ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki Ortaklığın giderilmesi davası harcı ne kadar? Ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır? diyorsanı işte yanıtı...

Ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

Hisseli mülkiyete konu olan taşınmaz mallar için hissedarlar ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Kimi zaman diğer paydaşlar yapılacak bu işleme itiraz etmek isteyebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

Ortaklığın giderilmesi davası açma süresi!

Ortaklığın giderilmesi, davası hisseli taşınmaz mallar için hissedarlar tarafından açılıyor. Bu dava sulh hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası ne zaman açılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası açma süresi..

Ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarlar mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılması için ortaklığın giderilmesi davası açabiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Ortaklığın giderilmesi davası cevap dilekçesi!

Ortaklığın giderilmesi davası, hisseli taşınmaz mallar için açılabilen davalar arasında yer alıyor. Dava sürecinde mahkemeye cevap niteliğinde dilekçe de verilebiliyor. İşte ortaklığın giderilmesi davası cevap dilekçesi örneği..

Paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Paylı mülkiyet, birden fazla kişinin bir eşyanın tamamında paylı olarak bu malları veya malı maddi olarak paylaşmaksızın malik olunmasına deniyor. İşte, paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Ortaklığın giderilmesi davasını kimler açabilir?

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların malların hissedarlar arasında paylaştırılması davasına ortaklığın giderilmesi davası deniyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasını kimler açabilir?

Edinilmiş mallarda ortaklık!

Eşler arasında yapılabilen mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, edinilmiş mallarda ortaklık nasıl olur? Diğer mal ortaklıkları nasıl olur?

Ortaklığın giderilmesi davasında satış!

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedelinin paylaştırılmasına ortaklığın giderilmesi davası deniyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasında satış nasıl olur?

Aile malları ortaklığı genelgesi Haberi

Aile malları ortaklığı genelgesi

Milliyet'ten Mithat Yurdakul, bugün aile içi ortaklı tarla ya da başka bir mala sahip olanların dikkat etmesi gerekenleri sıraladı;

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, miras gibi nedenlerle ortaklı yapıya sahip olan arazilerle ilgili ortaklık esaslarını duyurdu. Müdürlük genelgesine göre aile içi ortaklı tarla ya da başka bir mala sahip olanların şunlara dikkat etmesi gerekiyor:

Aile malları ortaklığı nedir?

- Medeni Kanun içerisinde yer alan maddelere göre hısımların sahip olduğu mirasın tamamı veya bir kısmıyla başka mallar da ekleyerek ortaklık kurmasına aile malları ortaklığı deniyor.

- Aile malları ortaklığı sözleşmesinin resmî şekilde yapılması ve bu sözleşmenin bütün ortakların veya  temsilcilerinin imzalarını taşıması gerekiyor.

Ne işe yarıyor?

- Düzenleme özellikle tarlaların miras yoluyla bölünmesi sonucu ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklara karşı işleve sahip.

- Aile malları ortaklığı, belirli veya belirsiz süre...