28 / 03 / 2024

ak saray

ak saray

Ak Saray'a yapılacak konser salonu ve kütüphaneyle birlikte Beştepe'nin maliyeti 800 milyon doları aştı. Biraz daha kompleks yapılırsa 1150 odalı AK Saray dünyanın en pahalı 20 binası arasında yerini alacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın peyzaj maliyeti 2.5 milyarı buldu!

TMMOB Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın peyzaj maliyetlerinin 2,5 milyar lirayı bulduğunu ve peyzaj bitkilerinin yüzde 80’inin yurtdışından ithal edildiğini açıkladı. Mimarlar Odası, bitki sağlık sertifikalarının bilgisini istedi.

TOKİ'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı açıklaması!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşasından dolayı Toplu Konut İdaresinin 297 milyon alacağı olduğu iddiasıyla yayımlanan haberler doğru değildir. TOKİ'nin alacağı yoktur" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için üst düzey güvenlik sistemi oluşturuldu!

Maliyetiyle tartışma konusu olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı' na kurulan güvenlik sersörlerine Erdoğan' ın yüzü, yürüyüşü ve hareketleri kopyalandı. Odalara farklı kişi girdiğinde sersörler alarm verecek...

Ak Saray değil Cumhurbaşkanlığı Sarayı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yeni Başbakanlık binası olarak inşa edilen ancak daha sonra Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Beştepe Yerleşkesi’nin resmi adı bu geceyarısı resmiyet kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘sağır‘ ofis!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ak Saray"a yerleşmek için gün sayarken, yerleşkenin mimarı Şefik Birkiye, Kanal D Haber'e yapıyla ilgili önemli bilgiler verdi, içeriden ilk kareleri paylaştı.

AK Saray 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Söğütözü’nde yapımı süren ve ‘AK Saray’ olarak da anılan yerleşkenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılması planlanıyor.Bina, 50 futbol sahası büyüklüğüne denk gelen 300 bin metrekare...

Cumhurbaşkanlığı binasının adı Ak Saray mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın taşınacağı Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapımı süren yeni cumhurbaşkanlığı binası için, “Ak Saray” ifadesini kullanması kafalarda soru işaretine neden oldu.

Ankara Başbakanlık Sarayı inşasına bilirkişi heyeti gönderildi!

Başkent Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde hayata geçirilen Başbakanlık Sarayı inşaatının Sit alanı içerisinde olup olmadığının tespit edilmesi için bilirkişi heyeti gönderildi...

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

Topkapı Sarayı'na kazıklar çakıldı, kayma durduruldu!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına bakan ve denize doğru kaydığı tespit edilen yamacına istinat duvarı yapıldı. Ayrıca aynı yamaca 578 adet mini kazık çakıldı...

Ömer Çelik:Külliye'nin kaçak olması söz konusu değil!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Adli Yıl açılışının Saray'da yapılmasıyla ilgi konuştu. Çelik, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin evidir. Orada herhangi bir şekilde kaçak durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı. 

Palandöken Belediyesi 22 milyon TL'ye nikah sarayı inşa ediyor!

Palandöken Belediyesi, 14 bin metrekarelik alan üzerine ‘akıllı’ nikah sarayı inşa ediyor. 2. Abdülhamid'e ithafen yapılan projenin maliyeti 22 milyon TL olarak açıklandı.

Aydın Adliye Sarayı için çalışmalar başladı!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’a yapılması planlanan Adliye Sarayı ile ilgili konuştu. Savaş,“Adliye Sarayını 2019 yatırım programına aldırmak için Adalet Bakanlığımızla girişimleri hızlandırıyoruz” açıklamalarını kullandı.

Altınbaşak Doğa satış ofisi!

Altınbaşak Doğa satış ofisi iletişim bilgisi haberimizde yer alıyor. Ankara'da Pursaklar İlçesi Saray Cumhuriyet Mahallesi'nde hayata geçirilen proje 63 daireden oluşuyor. 

Altınbaşak Doğa satış fiyatları!

Altınbaşak Doğa satış fiyatları haberimizde yer alıyor. Ankara Pursaklar İlçesi Saray Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilen projede 1 blokta 63 daire bulunuyor. 

Altınbaşak Doğa ev fiyatları!

Ankara İli, Pursaklar İlçesi Saray Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilen Altınbaşak Doğa projesi İmar İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. İşte, Altınbaşak Doğa ev fiyatları...

Ankara Altınbaşak Doğa ne zaman teslim?

Altınbaşak Doğa projesi Ankara’nın Pursaklar İlçesi Saray Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa ediliyor. Peki Ankara Altınbaşak Doğa ne zaman teslim?

Altınbaşak Doğa projesinde 420 bin TL'ye! Yeni proje!

Altınbaşak Doğa projesi, Ankara’nın Pursaklar İlçesi Saray Cumhuriyet Mahallesi'nde hayata geçiriliyor. 1 blokta 63 daireden oluşan projede fiyatlar 420 bin TL'den başlıyor. 

Kütahya'ya yeni adalet sarayı inşa edilecek!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kent merkezine yeni adalet sarayı yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 

Zekeriya Öz'ün İstanbloom'daki kaçak sarayı!

Firari FETÖ savcısı Öz’ün, tutuklu avukatı üzerine yaptığı Şişli’deki kaçak ‘İstanbloom’ daki 5 milyon dolarlık iki dairenin 1225 metrekarelik devasa boyutta olduğu ve darbe girişiminden 23 gün önce tescil edildiği ortaya çıktı.

Keçiören Kuşcağız'a yeni nikah sarayı inşa ediliyor!

Keçiören Belediyesi, yeni bir nikah sarayının temelini attı. Kuşcağız Mahallesi'nde inşa edilecek nikah sarayının temel atma törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.

ak saray Haberi

ak saray

Ak Saray’ın bahçesine yapılması planlanan dev konser salonu ve kütüphane Türkiye’de gündem oldu. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın müteahhidi Rönesans Holding 650 milyon TL’ye mal olması beklenen bu yapıları da inşa edecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Saray’ın maliyetini 1 milyar 370 milyon TL olarak açıklamıştı. Yeni yapılacak komplekslerin maliyetinin ise 600 milyon TL olması bekleniyor. Yani Beştepe’nin inşaat maliyeti 1 milyar 970 milyon TL oldu.

Sarayın maliyeti açıldığı zamanki dolar kuru ve kütüphaneyle, konser salonunun maliyetinin belli olduğu dolar kuru dikkate alındığında AK Saray’ın maliyeti 801 milyon dolara çıkıyor. Bu rakam AK Saray’ı dünyanın en pahalı 20 binası sıralamasına iyice yaklaştırdı.

Dünyanın en pahalı 20. binası 883 milyon dolara mal olan Vancouver Kongre...