19 / 04 / 2024

akaretler yokuşu osmanlı evleri

akaretler yokuşu osmanlı evleri

Lüks merkeze dönüşen Akaretler Sıraevler dün açıldı. Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada,`İstanbul'daki tarihi binalar otel olacak' dedi.

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi

Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. 'Osmanlı 20 yılda nasıl Düyun-u Umumiye’ye gittiyse Allah korusun' diyen Zelyut, ABD'nin alacağı bir kararın doları uçurabileceğini söyledi.

Bodrum'u 12 ay yaşatacak proje: Swıssotel Resıdences Bodrum!

Çağdaş Holding tarafından Yokuşbaşı'nda hayata geçirilen Swissôtel Residences Bodrum Hill, hem doğanın içinde hem de şehir merkezindeki konumuyla 12 ay boyunca Bodrum'u yaşatmayı vaddediyor.

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Bosna'daki Osmanlı konsolosluk binası onarılmayı bekliyor!

Bosna Hersek'te Osmanlı konsolosluğu olarak kullanılan Brcko şehrindeki tarihi bina, restore edilmek için yerel yönetimin onayını bekliyor.

1453 Osmanlı, 50 şube açacak!

Doğu ve Batı'nın yemek kültürünü birleştirerek evrensel bir menü oluşturan restoran konsepti 1453 Osmanlı, önümüzdeki dönemde franchise vererek büyümeyi hedefliyor. Bu amaçla da 2018 yılında yurtiçinde ve yurtdışında toplam 50 şube açmayı planlıyor.

Dekar'dan Osmanlı İmparatorluğu'nda Fotoğrafçılık eserine destek!

Dekar Yapı ve Yatırım kuruluşunun 10. yılında Engin Özendes'in "Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık" isimli eserine destek verdi. 

Konya'da kentsel dönüşüm projeleri tam gaz!

Konya'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Larende Yokuşu'nda yıkımlar başladı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceledi.

İzmit Kültür Tepesi cephe iyileştirme ihalesi yapıldı!

İzmit Belediyesi, kentin Kültür Tepesi İmaret Yokuşu, İnönü Caddesi ve Saray yokuşu’ndaki binaları kapsayan cephe iyileştirme çalışması için ihaleye çıktı.

BJK Plaza'dan 5 milyon dolarlık kira geliri!

Beşiktaş'tan 5 milyon dolarlık hamle BJK Plaza'da dün son Yönetim Kurulu toplantısını yapan Beşiktaş yönetimi, Akaretler Yokuşu'na veda ediyor.

Etiyopya'daki Osmanlı konsolosluğu binası yenilendi!

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.

Amasya’da kazı çalışmalarında Osmanlı Sarayı bulundu!

Amasya’da Fatih Sultan Mehmet ile Şehzade Mustafa’nın da aralarında olduğu Osmanlı şehzadelerinin kaldığı saraylara ait izler açığa çıkmaya başladı.

Samsun Atakum’a Osmanlı Hamamı inşa ediliyor!

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ''Osmanlı Hamamı mimari yapısı ve donatılarıyla bölge halkından oldukça talep görecektir. Tesis inşaatı bitiminde yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Samsun’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyecekleri bir tesis olacaktır.''dedi.

akaretler yokuşu osmanlı evleri Haberi

akaretler yokuşu osmanlı evleri

Lüks alışveriş konseptinin yeni bir halkası İstanbul, Beşiktaş'ta dün açıldı. Akaretler yokuşunda yer alan ve Osmanlı devletinin ilk toplu konut projesi olan 135 yıl önce yapılan merkezin restorasyonuyla tamamlanan projede, ünlü otel zinciri W Hotel, rezidanslar, dünyaca ünlü markaların mağazaları ve restoranlar bulunuyor. Maliyeti 75 milyon doları bulan proje Akaretler Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından yapıldı.
Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, tarihi eser yenileme çalışmalarında çıkarılan bürokratik engellerden yakındı. Erdoğan, "Bu eserleri almak, yenilemek yetmiyor. İçerde birileri adeta bariyer kuruyor. `Hayır yapamazsın, yapacaksan da benden geçeceksin', `Senden nasıl geçeceğim, onun yolunu söyle' dediğin zaman işte orada ahlaki olmayan durumlarla karşı karşıya kalıyorsunuz" dedi.

Ucube Sulukule!
İstanbul'daki tarihi binaları otele çevirmek için bir karar aldıklarını da belirten Erdoğan, Sulukule'yi de ucubeye...