25 / 04 / 2024

akbük koyu

akbük koyu

Muğla Valiliği, basında yer alan haberlerin ardından Akbük Koyu'na şebeke suyu getirilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne talimat verdi. İşte açıklama...

Akbük Koyu’nda susuzluk!

Muğla’nın cennet köşelerinden Gökova’nın Akbük Koyu’nda, bölgenin 1’inci derece doğal SİT olması nedeniyle gerekli altyapı hizmetlerinin yapılamaması yüzünden su sıkıntısı yaşanıyor. Tatilciler yaşananlara tepki gösterdi.

Göcek'teki diğer koylar için nefesler tutuldu!

Muğla 2’nci İdare Mahkemesi'nin Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu’nun ihalesine yürütmeyi durdurma kararı vermesi Akbük, Göbün ile Küçük Sarsala koyları için de çevrecileri ve köylüleri umutlandırdı.

Bedri Rahmi ve Akbük Koyu'nun işletmecisi kim oldu?

Tartışmalara neden olan Göcek’in ihaleye çıkartılan dört koyundan ikisini Hüseyin Gülen adlı işletmeci aldı. Gülen iki koy için toplam 2 milyon 150 bin lira ödeyecek. Çevreciler dava açmaya hazırlanıyor.

Akbük Koyu'nda kaçak yapılar artıyor!

Tatilcilerin ve lüks teknelerin uğrak noktası olan Akbük Koyu'nda kaçak yapılar artıyor, Geçmişte sadece bir tesisin bulunduğu koyda restoranlar, kiralık bungalov evler, betonarme yazlık binalar doldu...

Kon Mirando Akbük ön talep topluyor! Yeni proje! 

Kon Mirando Akbük projesinde ön talep süreci başladı. Projede toplam 89 adet konut bulunuyor. Peki Kon Mirando Akbük'te konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili detaylar...

Porto Mare Bodrum'da satışlar başladı! Teslimler Kasım 2023'te!

Mim Proje İnşaat tarafından hayata geçirilen  Porto Mare Bodrum projesi Muğla ili Bodrum ilçesinin Akçabük Koyu’nda inşa ediliyor. Tamamı villa konsepti ile yapılan proje satışa sunuldu. Peki Porto Mare Bodrum villa fiyatları ne kadar? Porto Mare Bodrum fiyat listesi.

Akbük Kuştur Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Akbük Kuştur Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Kadıköy'de Mehmet Karışan tarafından kuruldu.

Marmaris Kızılbük Koyu'nda yapılan dev otel projesinin perde arkası ortaya çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kızılbük Koyu'nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Kızılbük GYO tarafından dev otel AVM ve 1389 adet devremülk projesi çalışmaları yapılıyor. Söz konusu projenin ÇED raporunun geçen yıl çıkan yangından 5 gün sonra alındığı iddia edildi.

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Kapuağası Akbıyık Turizm İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul şubesi açıldı!

Kapuağası Akbıyık Turizm İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Fatih’te  5 milyon 550 TL sermaye bedeli ile Deniz Muslubaş tarafından kuruldu.

Bodrum'da kaçak inşa edilen villa yıkıldı!

Bodrum'un Akbük koyunda kaçak inşa edilen milyon liralık villanın yıkımı gerçekleşti. 

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Sinpaş Kızılbük Marmaris'te Anneler Günü'ne özel yüzde 5 indirim fırsatı!

Sinpaş GYO tarafından Marmaris'in İçmeler mevkii Kızılbük Koyu'nda hayata geçirilen Sinpaş Kızılbük Marmaris projesinde yüzde 5 indirim kampanyası başladı...

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Didim Milli Emlak'tan 8.1 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

Didim Milli Emlak Müdürlüğü, Aydın ili, Didim ilçesi, Altınkum, Hisar, Akbük ve Çamlık mahallelerinde yer alan 6 arsayı 8 milyon 152 bin 965 TL'ye satıyor...

Didim Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Didim'in Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor. Bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam 5 katı artırılıyor...

akbük koyu Haberi

akbük koyu

Muğla Valiliği, Menteşe ilçesine bağlı Akbük Koyu'nda içme suyu şebeke hattı bulunmamasından dolayı işletmeler ve tatilcilerin mağdur olduğu iddiaları üzerine inceleme başlattı. 


Valilikten yapılan yazılı açıklamada bazı haber sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında "Cennet koyda taşıma suyla turizme tepki" başlığı ile Gökova Körfezi Akbük Koyu hakkında çıkan haberler doğrultusunda çalışma başlatıldığı belirtildi. 


Yapılan çalışmalarda söz konusu bölgede hizmet veren işletmelerin bulunduğu alanda duş ve tuvalet gibi yerlerde suyun aktif olarak aktığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Bölgeye 1. Derece Doğal Sit Alanı ve Özel Çevre Koruma Bölgesi olması nedeniyle bugüne kadar fazla bir yapılaşma bulunmadığından şebeke suyu bağlanmadı. Şebeke suyu bağlanamadığı için işletmeler, temizlik amacıyla kuyu suyu ve azmak olarak ifade edilen kaynak suyundan yararlanıyor. Bölgenin denize sıfır olması nedeniyle kuyu...