19 / 04 / 2024

Akçakoca tarihi konak

Akçakoca tarihi konak

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

Rasih Engin Akçakoca kimdir? Rasih Engin Akçakoca ne iş yapar?

Rasih Engin Akçakoca kariyeri ve eğitim durumu nedir? Rasih Engin Akçakoca kimdir? Rasih Engin Akçakoca'nın kim olduğu ve Rasih Engin Akçakoca'nın hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu hakkında merak edilenler. Rasih Engin Akçakoca'nın eğitim durumu ve kariyeri ve tüm ayrıntılar...

Düzce Akçakoca'da 860 bin TL'ye arsa fırsatı! İhalesi 19 Ekim'de! 

Düzce Akçakoca Belediyesi, Düzce ili, Akçakoca ilçesi, Kapkirli Mahallesinde yer alan arsayı satıyor. İşte Düzce'de yer alan arsa ile ilgili detaylar...

Gram altın 1.800 TL olacak diyen Hatice Kolçak net tarihi açıkladı! Görmedim, duymadım demeyin! Bu tarihi not alın

Gram altın fiyatı rekordan rekora tırmanıyor. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Altın uzmanı Hatice Kolçak da ''Gram altın 1.800 TL olacak'' diyerek net tarihi açıkladı. 

Engin Akçakoca kimdir? Nereli? Kaş yaşında?

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Akçakoca kimdir? Engin Akçakoca daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Engin Akçakoca'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Engin Akçakoca`nın hayatına dair merak edilenler.

Togg’da nefesler tutuldu! Yarın akşam 19.23’te tarihi anlar yaşanacak!

Türkiye’nin yerli otomobil Togg’da yarın akşam tarihi bir heyecan yaşanacak. Togg’un 2023 adetlik ön satış hakkını kazanmak için açık artırma Türkiye’de bir ilke sahne olacak.

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

TOBB selden etkilenen Akçakoca'da okul yaptıracak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 12 derslikli ilkokul yaptıracak.

Kocaeli Kapanca Sokak'taki tarihi yapılar koruma altına alındı!

Kocaeli’nin Akçakoca Mahallesi’nde bir yamaçta bulunan Tarihi Kapanca Sokağı'ndaki 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan ahşap yapılar koruma altına alındı.

Kocaeli Akçakoca'da tehlike saçan binalar yıkılıyor!

Kocaeli Akçakoca Mahallesi'nde yıkılma riski bulunan eski yapı için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Mehmet Okan Yanmaz, Akçakoca Belediye Başkanı oldu!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Mehmet Okan Yanmaz kazandı...

İzmit’teki tarihi yapı restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Akçakoca Mahallesi'nde yer alan tarihi yapıyı restore ediyor.

Akçakoca tarihi konak Haberi

Akçakoca tarihi konak

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilecek ve sağlık merkezine dönüştürülecek.

Düzce Üniversitesi ve Akçakoca Belediyesi iş birliği ile hazırlanan çalışmada, ilçenin en eski yerleşim yerleri arasında yer alan ve tarihi yapılarıyla ön plana çıkan Yukarı Mahalle'deki 160 tarihi evden biri, sağlık alanında yapılacak çalışmalara mekan olacak.

Tarihi konak, yapılacak restorasyon çalışmalarından sonra akademisyenlerin sağlık araştırmalarına ışık tutacak.

"Konak hem turizme hem de sağlık bilimine hizmet verecek"

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi konağın sağlık alanında hizmet vermesi için gerekli çalışmaların başladığını belirtti.

Tarihi konağın sağlık merkezi olması için ihale sürecine girildiğini söyleyen Yemenici, "Şu anda konağın sağlık merkezi olması için bütçe...