20 / 04 / 2024

AKG Gazbeton kentsel dönüşüm toplantısı

AKG Gazbeton kentsel dönüşüm toplantısı

AKG Gazbeton’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme” konferansı ile malzemeden güvenliğe her boyutu ile başta İstanbul olmak üzere Türkiye’deki dönüşüm ele alındı...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kentsel dönüşüm ile de ilgili önemli detaylara değinerek, 51 bin konutun yenilendiği Büyükçekmece'de hedeflerinin 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yenilemek olduğunu söyledi.

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Hasan Akgün'den İBB'ye imar sitemi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Tepecik, Celaliye, Kumburgaz ve Güzelce’nin kentsel dönüşüme tabii tutularak, eski binaların yerine yenilerinin yapılabilmesi için bitmiş olan bölge planlarını onaylayarak teslim etmek zorundadır” dedi.

Hasan Akgün: İstanbul için en büyük tehdit depremdir!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Akgün, 1999 depreminden sonra istenilen mesafenin kat edilemediğini anımsatan, "İstanbul’da istediğimiz kentsel değişikliği yapamadık bunun hızlandırılması için devletin seferber olması gerekiyor" diye konuştu.

Büyükçekmece kentsel dönüşümle yenileniyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti. Akgün, “Şu ana kadar 600’den fazla bina yıkıldı ve şehir yenilenmeye devam ediyor'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm dünyanın en zor işi!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yaptığı açıklamada "Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte devam eden ciddi kentsel dönüşüm projelerimiz var. Dünyanın en zor işi kentsel dönüşüm." dedi.

Yangına karşı önlem proje aşamasında alınmalı!

AKG Gazbeton Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, projelerde seçilen malzemelerle yangınların önüne geçileceğini açıkladı. Güvenç, yangına karşı ilk önlemin binaların proje aşamasında alınması gerektiğini söyledi. 

Nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacı bir üst seviyeye taşınıyor!

AKG Gazbeton, Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü sebebiyle korkutan senaryolarla başa çıkmak için güvenli yapıların inşasının gerekliliğini kaydetti... 

Degas ile evler depremde yıkılmayacak!

Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl içerisinde 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. AKG Gazbeton İşletmeleri, depremde evlerin fazla zarar görmemesi için Degas'ı üretti.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ilçe genelinde devam ediyor. Akgün, büyük bir İstanbul depreminin kapıda olduğunu belirterek, vatandaşları bilinçlendirmek için toplantılar düzenliyor.

AKG Gazbeton kentsel dönüşüm toplantısı Haberi

AKG Gazbeton kentsel dönüşüm toplantısı

AKG Gazbeton’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme” konferansı ile malzemeden güvenliğe her boyutu ile başta İstanbul olmak üzere Türkiye’deki dönüşüm ele alındı. Kentsel dönüşüm sürecinde yapı malzemesi seçiminin önemine değinen AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, “Ülkemizdeki yapıların yüzde 50’sinin doğal afetler karşısında can güvenliği açısından yetersiz olması nedeniyle AKG Gazbeton olarak kentsel dönüşüm için sağlıklı bir tartışma zemini oluşturmaktan gurur duyuyoruz” dedi.




Bina yenilemelerinde yalıtım, kabuk sistem, yangın güvenliği ve mimari arasındaki bağlantı ve komplike yapım süreçlerinde kullanılacak malzemelerin stratejik öneminin İstanbul özelinde ve Türkiye genelinde masaya yatırıldığı “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme” konferansında, birbirinden değerli panelistlerle renkli sahneler yaşandı.


RIBA Londra 2014 Ödülü’ne layık görülen mimar Jamie Fobert, İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader,...