26 / 04 / 2024

akıllı bina konsepti

akıllı bina konsepti

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin ilki Adana’da düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bir oteldeki zirvede, illerinin kentsel dönüşüme iyi bir örnek olduğunu belirtti.

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Tekirdağ Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Tekirdağ’da 1.5 milyar TL’ye akıllı bina konsepti ile yapılan şehir hastanesi bugün açılıyor.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Akıllı ev ne?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz akıllı ev konsepti hayatımızın içine iyice girmiş durumda. Peki akıllı ev ne? Akıllı ev bize ne sağlar? Akıllı evle enerji tasarrufu yapabilir miyiz? İşte detaylar...

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Şua İnşaat, tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiriyor. Fikirtepe'deki son projesi Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor.

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

Verim akıllı şehir konseptiyle artacak!

Akıllı şehir konsepti ile verimliliğin artırılması ve iş gücünün genişletilmesi amaçlanıyor. Akıllı şehir uygulamaları için yapılan global harcama 2018 yılında 80 milyar doları bulacak.

akıllı bina konsepti Haberi

akıllı bina konsepti

Türkiye'de çarpık şehirlerin mimarlarının sadece belediye başkanları olmadığını anlatan Sözlü, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısının da bunu etkilediğini söyledi.


Teknolojinin kullanıldığı "akıllı" evlerle sağlıklı şehirleşmeye gidilemeyeceğini savunan Sözlü, şöyle devam etti:


"İyi konumlandırılmış ve yerleştirilmiş, mimari hassasiyeti olan yapılar inşa edilirse sağlıklı şehirlerden bahsedebiliriz. Bina sağlıklı ise siz ona 50 yıl sonra da teknolojik gelişimleri monte edebilirsiniz. Sadece binaların yenilendiği değil, altyapı problemlerinin giderildiği model kapsamında, şehirlerimizi bütüncül anlayışla rehabilite edeceğiz.''


Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu  Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu da zirvede, modern şehircilik ve kentsel dönüşüm süreçlerinin gelişmesi adına önemli adımların atılacağını belirtti.


Yanıkömeroğlu, ''Modern şehirler akıllı binalardan ibaret değil. Aynı zamanda teknik, sosyal ve kültürel altyapıların da doğru planlanması şart. Bu nedenle kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz'' dedi.


Dünya Gazetesi Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ...