26 / 04 / 2024

akıllı bina nedir

akıllı bina nedir

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

Binalar hem yeşil hemde akıllı olmalı!

Teknoloji bina ilişkisi dünyanın Batısında "Konfor" koşullarını yükseltmek için geliştirilirken, Doğusunda "Hayatta kalmak" üzerine odaklanıyor.

Akıllı binalar D vitaminini içeri almıyor!

Yeni yaşam tarzı insanları kapalı mekanlara itli. Hasta bina sendromu diye bir sendrom ortaya çıktı. Bu sendromu 'modern-akıllı binalar' denen ortamlar yaratıyor. Bu binalar insanların güneş görmesini, temiz hava almasını engelliyor.

Altınok Öz: Kartal'da akıllı binalardan gurur duyacaksınız!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Meclis Üyeleri ve Mahalle Birim Başkanlarıyla bir araya geldiği değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada Kartal'da akıllı binalardan gurur duyacaksınız" dedi

Akıllı binalarda oturmak akıllı adam işi mi?

Büyükşehir insanlarının çoğu zamanlarının neredeyse tamamını kapalı mekanlarda geçiriyor. Bunların önemli bir kısmı gökdelen, plaza veya alış - veriş merkezleri cinsinden yapılar. Güneş Gazetesi Yazarı Ahmet Rasim konuyu değerlendirdi.

Levent Yıldırım: Gelecekte akıllı şehirlerde, enerji verimli yaşamlar kurulacak!

Gelecekte akıllı şehirlerde, enerji verimli yaşamlar kurulacak. Tabii akıllı şehirlere giden yolda akıllı binaların önemi de büyük. Siemens, bu anlamda yenilikçi ve güvenilir çözümler sunuyor.

Akıllı binalarda enerji tasarrufu otomatik olarak sağlanıyor!

Yeni teknoloji sistemleri sayesinde “akıllanan” binalarda, siz odadan çıkınca ışıklar kendi kendine kapanabiliyor ya da dışarıdaki sıcaklığa göre ısı kendi kendine ayarlanabiliyor. Böylece maliyet azalıyor ve enerji tasarrufu en üst düzeye çıkıyor...

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Carrefoursa'dan Oppo akıllı telefonlara indirim! 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Carrefoursa, Oppo tutkunlarına akıllı telefonlarda harika indirimler sunuyor! Peki, Oppo markalı akıllı telefonların Carrefoursa'daki fiyatı nedir? 15 Ekim 2022 itibariyle fiyat listesi...

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Akıllı şehir ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Akıllı Şehirler Strateji Belgesi" gönderdi. Peki nedir bu akıllı şehir uygulaması? Akıllı şehir daha önce Türkiye'de uygulandı mı? Akıllı şehir ne? İşte detaylar...

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

Akıllı bina teknolojilerinde fonksiyonelliğin sınırı yok!

Akıllı bina teknolojileri lüks değil, ihtiyaç.” diyen Hager I Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman, sektörle ilgili merak edilenlere yanıt verdi.

Orge Elektrik Taahhüt, akıllı çözümler üretiyor!

Akıllı ev ve bina kapsamındaki projelerine ağırlık veren Orge Elektrik CEO & Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz, "Akıllı ev ve akıllı bina uygulamalarını şirketimizin geleceğinde ve büyümesinde önemli yer tutmasını öngörüyoruz." dedi.

akıllı bina nedir Haberi

akıllı bina nedir

Hava kirliliği denilince akla ilk olarak fabrikalar, araç trafiği gibi dış etkenler gelse de ev, ofis gibi tüm kapalı ortamların havasının kirlenebildiğini de bilmemiz gerekiyor. NTV'de yer alan habere göre; Dışarıdaki hava kadar iç ortam kalitesinin de sağlığımız açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, "akıllı bina" ve "hasta bina" gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramlara dikkat çekiyor.

ELEKROMANYETİK KİRLİLİK ARTIYOR

Doktor Arzu Mirici, “Akıllı bina adı altında yüksek elektromanyetik kirlilik oluşturan yapılar artıyor” uyarısında bulunurken, “Üstelik bu yapıları sadece kullananlar değil çevresindeki bireyler de olumsuz etkilerinden zarar görüyor” dedi. 

Bu konuda daha akılcı planlamalar yapılması gerektiğini ifade eden Mirici, insan sağlığı üzerine olan etkilerini ise şu sözlerle anlattı;

"Elektromanyetik kirliliği başta kronik hastalıklar...