16 / 04 / 2024

Akıllı Binalar konsepti

Akıllı Binalar konsepti

Erktin, "Akılcı önlemler doğrultusunda günışığı ya da yönlenme gibi koşulları doğru değerlendirmek gerekiyor. Bu ilk iki aşama için teknolojiye değil, "akılcı" mimarlara ihtiyaç var" dedi...

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Akıllı ev ne?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz akıllı ev konsepti hayatımızın içine iyice girmiş durumda. Peki akıllı ev ne? Akıllı ev bize ne sağlar? Akıllı evle enerji tasarrufu yapabilir miyiz? İşte detaylar...

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Şua İnşaat, tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiriyor. Fikirtepe'deki son projesi Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor.

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

Verim akıllı şehir konseptiyle artacak!

Akıllı şehir konsepti ile verimliliğin artırılması ve iş gücünün genişletilmesi amaçlanıyor. Akıllı şehir uygulamaları için yapılan global harcama 2018 yılında 80 milyar doları bulacak.

Büyükyalı İstanbul akıllı ev çözümleri ile dikkat çekiyor!

Konsepti, kalite ve tasarımının yanı sıra akıllı ev sistemleriyle de dikkat çeken Büyükyalı İstanbul'da daire sakinleri akıllı telefon ve tabletleriyle evlerine dışarıdan müdahale edebiliyor..

Kentsel dönüşümle akıllı şehirler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem açısından riskli olan binaları yenilerken, bir yandan da akıllı şehirler kurmanın çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Akıllı binalarda ihtiyaca uygun güvenlik çözümleri!

SecuritasTürkiye; akıllı binalar, oteller ve iş kulelere özel farklı güvenlik modellemeleri yaparak hizmet verdiği kuruluşa maksimum faydayı optimum maliyetlerle sunuyor.

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

Akıllı binalar enerji verimliliği sağlıyor!

Kullanacakları enerjiyi üretme, az tüketme, az atık, yeniden kullanım gibi ekolojik özellikler ve bu özelliklerin otomasyona bağlı işletimi akıllı olarak gösterilen binaların özelliklerinden bazıları. İşte o binalar...

Akıllı Binalar konsepti Haberi

Akıllı Binalar konsepti

Akıllı Binalar konsepti, bina ve tesislerin geleceğe daha hazır ve kullanışlı hale gelmesinin yolunu açıyor. Otel, banka ve hastane binalarının yanı sıra sayısız projeye imzasını atan Has Mimarlık, sürdürülebilir kentler için yalnızca akıllı değil, bu binalarla ilişkili akılcı ve yenilikçi çözüm önerileri getiriyor. 


Has Mimarlık kurucu ortaklarından Ayşe Hasol Erktin, kentleşme oranlarının hızla arttığı günümüzde bu hıza ayak uydurmanın ancak akılcı mimari çözümlerle olacağını...