29 / 03 / 2024

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

Akıllı bina teknolojilerinde fonksiyonelliğin sınırı yok!

Akıllı bina teknolojileri lüks değil, ihtiyaç.” diyen Hager I Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman, sektörle ilgili merak edilenlere yanıt verdi.

Orge Elektrik Taahhüt, akıllı çözümler üretiyor!

Akıllı ev ve bina kapsamındaki projelerine ağırlık veren Orge Elektrik CEO & Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz, "Akıllı ev ve akıllı bina uygulamalarını şirketimizin geleceğinde ve büyümesinde önemli yer tutmasını öngörüyoruz." dedi.

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

TOKİ'nin A plus projeleri akıllı bina olsun!

CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlendi. Cisco CEO'su Cenk Kıvılcım, "TOKİ'nin A plus projelerinin akıllı bina olması zorunlu olsun. Bunu da yerli yazılımcılarımız yapsın'' açıklamasında bulundu.

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi Haberi

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi

Dünya’da gerçekleşen yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0 yolunda önemli çalışmalara imza atan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i hayata geçiriyor. 


Akıllı sistemlerin entegre edildiği, işletme maliyetlerini enerji verimliliği ile optimize eden, bilişim teknolojilerini kullanarak uzaktan izlenip yönetilebilen ARBİM, Endüstri 4.0 bileşenleri ile kuruluyor ve bu bileşenler(Nesnelerin interneti, artırılmış & sanal gerçeklik, eklemeli imalat teknolojisi, robotik, sistem entegrasyonu, büyük veri, simülasyon, bulut teknolojisi, siber güvenlik) üzerine Ar-Ge çalışmalarına destek vermeyi hedefliyor. Üniversite ile sanayi arasındaköprü kuracak olan merkez bir arayüz olarak çalışacak ve sektör ile akademi arasında çift yönlü bilgi ve teknoloji transferi için projeler geliştirilecek. Aynı zamanda yeterli altyapısı bulunmayan KOBİ’lere destek verilmesi amacıyla bünyesindeki ekipman ile test, ölçüm, prototip geliştirme,...