25 / 04 / 2024

Akıllı Referans Binası

Akıllı Referans Binası

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

Başakşehir’in yeni belediye binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Çevreci ve akıllı belediye binasının 29 Ekim tarihinde açılacağı duyuruldu.

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

Samsun Tekkeköy Belediyesi'ne akıllı bina!

Samsun’un Tekkeköy Belediyesinin akıllı yeni hizmet binası görenleri hayran bırakıyor. Samsun-Ordu karayolu üzerindeki 16 bin 500 metrekare inşaat alanına ve 16 bin metrekare meydana sahip Tekkeköy Belediyesi yeni hizmet binası 8 kattan oluşuyor.

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'na akıllı bina ödülü!

İEÜ, öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu "Gümüş A" tasarım ödülünü kazandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Demirtaş, "Binada tüm sınıflar, etkileşimli projeksiyon ve akıllı tahta ile donatıldı" dedi

BTK'nın akıllı binası Eylül'de tamamlanacak!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ( BTK ) akıllı bina olarak tasarlanan yeni hizmet binasının eylül ayında tamamlanması planlanıyor.

İller Bankası’nın akıllı hizmet binası açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin katılımıyla hizmete alınan “İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü Binası”, Türkiye’nin en yeşil ve akıllı binalarından biri olma özelliğini taşıyor.

Data Center Projesi akıllı binası için ihaleye çıkılacak!

Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, kamu kurum ve kuruluşlarının bilgisayar verilerinin korunması amacıyla geliştirilen Data Center Projesi kapsamında Konya'da yapılacak akıllı bina için bir iki aya kadar ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

Osmangazi Kültür Merkezi Bursa'daki en akıllı kamu binası olacak!

Osmangazi Belediyesi, bir Örnek projeyi daha hizmete sokmaya hazırlanıyor. Yapımı tamamlanan binada incelemelerde bulunan Başkan Dündar, "Osmangazi Kültür Merkezi, Bursa'daki en akıllı kamu binası olacak.

Bursa Soğanlı Kültür Merkezi en akıllı kamu binası olacak!

Osmangazi Belediyesi, bir örnek projeyi daha hizmete sokmaya hazırlanıyor. Yapımı tamamlanan binada incelemelerde bulunan Başkan Dündar, binanın en akıllı kamu binası olacağı bilgisini paylaştı.

Dicle Kalkınma Ajansı'na çevre dostu olan akıllı hizmet binası yapılacak!

Merkezi Mardin 'de bulunan Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) gerçekleştirilen ihaleyi kazanan firma tarafından merkez Artuklu ilçesinde yüzde 100 çevre dostu olan akıllı hizmet binası yapılacak.

Mehmet Çevik: Akıllı Bisiklet Projesi'ni, Tarihi Yarımada'ya da taşıyacağız!

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik yaptığı açıklamada "Kadıköy-Kartal hattında yaklaşık bir yıldır uygulanan, Florya-Yeşilköy hattında da yakında başlayacak. Akıllı Bisiklet Projesi'ni, Tarihi Yarımada'ya da taşıyacağız" dedi

Ede Tower projesi akıllı ev sistemiyle inşa ediliyor!

Ankara'nın yeni çekim merkezlerinden Incek'te kule konut projesi olarak hayata geçirilen Ede Tower, sosyal tesisleri ve muhteşem göl manzarasının yanı sıra son teknoloji akıllı ev sistemiyle de dikkati çekiyor.

Akıllı Referans Binası Haberi

Akıllı Referans Binası

Dünya’da gerçekleşen yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0 yolunda önemli çalışmalara imza atan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i hayata geçiriyor. 


Akıllı sistemlerin entegre edildiği, işletme maliyetlerini enerji verimliliği ile optimize eden, bilişim teknolojilerini kullanarak uzaktan izlenip yönetilebilen ARBİM, Endüstri 4.0 bileşenleri ile kuruluyor ve bu bileşenler(Nesnelerin interneti, artırılmış & sanal gerçeklik, eklemeli imalat teknolojisi, robotik, sistem entegrasyonu, büyük veri, simülasyon, bulut teknolojisi, siber güvenlik) üzerine Ar-Ge çalışmalarına destek vermeyi hedefliyor. Üniversite ile sanayi arasındaköprü kuracak olan merkez bir arayüz olarak çalışacak ve sektör ile akademi arasında çift yönlü bilgi ve teknoloji transferi için projeler geliştirilecek. Aynı zamanda yeterli altyapısı bulunmayan KOBİ’lere destek verilmesi amacıyla bünyesindeki ekipman ile test, ölçüm, prototip geliştirme,...