25 / 04 / 2024

akköy mahallesi tarihi taş ev

akköy mahallesi tarihi taş ev

Aydın ’ ın Didim ilçesine bağlı Akköy Mahallesi ’ nde tarihi taş evler yıl içinde aşırı yağışların da etkisiyle duvarlarda yıkıntılar meydana geldiği belirtildi.

1957 yılında Beşiktaş, Arnavutköy Mahallesi'ndeki arsa 840 liraya satılık!

1957 yılında İstanbul Defterdarlığı satılık ve kiralık konutları duyurdu. İlanlar arasında yer alan Beşiktaş Arnavutköy Mahallesi'ndeki arsa 840 liraya satılıyormuş. 

Arnavutköy Mahallesi parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy İlçesi, Arnavutköy Mahallesi, 422, 5509, 5510 ve 5511 parselleri içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Arnavutköy Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy ilçesi, Arnavutköy Mahallesi, 1394 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Paşaköy Mahallesi 1/1000 ölçekli plan askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Paşaköy Mahallesi, 599 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

THY Emlak Konut GYO kura sonucu 2023 ne zaman açıklanacak? Emlak Konut Arnavutköy kura tarihi belli oldu mu? Hemen bakın

THY Emlak Konut GYO kura sonucu 2023 ne zaman açıklanacak? Emlak Konut Arnavutköy kura tarihi belli oldu mu? Hemen bakın...

Altın Kahini İslam Memiş dibe vuran altın için yükseliş tarihi verdi! Herkes tek bir rakama odaklandı! Hemen bakın

Altın Kahini İslam Memiş, son günlerde dibe vuran altın için yükseliş tarihi verdi. Herkes tek bir rakama odaklandı! Hemen bakın.

İslam Memiş altın için yükseliş tarihi verdi! Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, son 4 haftadır düşüşe geçen altın için yükseliş tarihi verdi. Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Frene basan altın için yükseliş tarihi belli oldu! Altın tozu dumana katacak! Bir kenarda altını olanlar hemen bakın

Altın fiyatları haftanın yeni işlem gününe düşüşle başladı. Herkes altın fiyatlarının ne zaman yükselişe geçeceğini araştırırken uzmanlarda yükseliş tarihi geldi. Altın o gün tozu dumana katacak. Bir kenarda altını olanlar hemen bakın!

Nidapark Çengelköy’de tarihi konut kampanyası başladı! Yüzde 10 peşinatla, ödemeler 2023'te!

Nidapark Çengelköy projesinde Tarihi Konut Kampanyası başladı. Başlatılan yeni kampanyada yüzde 10 taksitli peşinat verilerek ev sahibi olunabiliyor, ayrıca 36 ay 0,99 vade farkıyla ödemeler 2023'te başlıyor.

İzmir Örnekköy Mahallesi 5. Etap ihalesi 1 Eylül'de! Bedeli dudak uçuklattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 5. Etap'ın ihale tarihini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Üsküdar Çengelköy Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar ilçesi, Çengelköy Mahallesi, ( Kreş Alanı ) 1004 ada, 9 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik Kurtköy Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Kurtköy Mahallesi, 3973 ada, Eski: 2 Yeni: 9, 10, 11 ve 12 parseller ile kadastral boşluk alanı parsel ile komşuluğundaki bir kısım tescil dışı alana ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

akköy mahallesi tarihi taş ev Haberi

akköy mahallesi tarihi taş ev

Akköy de yaşayan emekli çiftçi Selim Yanık, 1924 yılın da Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan mübadele sonucu köyde yer alan Rumlardan kalan tarihi taş evler sit nedeniyle onarılmadığı için çatıları zarar görmüş yapıların taş duvarları son yağan aşırı yağışların etkisiyle de yer yer yıkıntıların olduğunu söyledi.

Köyün mahalleye dönüştüğünü belirten Yanık, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın “Akköy’e Tarihsel Doku Projesi” kapsamında Akköy’ün dokusunu bozmadan orada yaşayan insanların ürünlerini satabileceği ve konaklama hizmeti sunabileceği yerler oluşturmayı amaçladıkları yönünde açıklama yaptığını, ancak bir yıla aşkındır köy olduğu gibi durduğunu ve gözle görülür bir faaliyetin olmadığının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Her geçen yıl Akköy de tarihi dokuların yok olmaya yüz tuttuğunu kaydeden Yanık, harabeye dönmüş tarihi taş evleri vatandaş ardiye olarak kullandığını ve can...