28 / 03 / 2024

Akkuyu NGS projesi inşaatı 2020

Akkuyu NGS projesi inşaatı 2020

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatının atom çekirdeği üzerinde yükseldiğini belirtti. Albayrak, "70 yıllık hayal gerçeğe dönüşüyor" dedi...

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…

Elektrikte yeni zam beklentisi! Faturalar kabaracak!

Elektrik maliyetlerine önümüzdeki sene bir de Akkuyu NGS’nin garanti yükü eklenecek. Akkuyu’nun pahalı elektriğinin faturalarda zam olarak görüleceği belirtiliyor...

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Akkuyu NGS'nin inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat Bölümü Müdürü Denis Sezemin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanında birinci ve ikinci ünitesinin yapımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Denis Sezemin,"Akkuyu NGS'nin inşası planlanan ve onaylanan takvime göre hızla devam ediyor" dedi...

Sergey Butskikh Akkuyu NGS'nin inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh santralin inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Anastasia Zoteeva: Akkuyu inşaatın temposunu yüksek seviyede tutacağız!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Zoteeva geçen yıl ağustosta Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ikinci güç ünitesinin inşaat lisansını aldıklarını belirtti...

Akkuyu NGS'nin ikinci ünitesinin inşaatı başlıyor!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva "Birkaç ay içinde ikinci ünitenin temeline beton dökmeye başlamayı düşünüyoruz. Şu anda, ünitede hazırlık çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.

Akkuyu NGS'de 3 yeni beton tesisi kurulacak!

Akkuyu NGS'de mobilizasyon ve iş kalemleri için gerekli olacak beton malzemesinin karşılanması için 3 yeni beton tesisinin kurulması planlanıyor.

Akkuyu NGS kapılarını ilk kez açtı!

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi olan ve yapımına devam edilen Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali ilk kez kapılarını açtı..

Akkuyu NGS'nin temel betonu tamamlanıyor!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Yuriy Galanchuk yaptığı açıklamada, "Takvimimize göre temmuz başlarında santralin temel betonu tamamlanacak ardından üst yapı tesislerini kurmaya başlayacağız" dedi.

Yatırımcı bulunmazsa Akkuyu NGS'yi Rosatom tamamlar!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) yüzde 49'luk hisse satışına ilişkin olarak, "Eğer yatırımcı bulunamazsa, o zaman projeyi Rosatom şirketi tamamlar." dedi.

TAEK Akkuyu NGS'ye inşaat lisansı verdi!

TAEK, Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) birinci ünitesi inşası için "İnşaat Lisansı" verdi..

Akkuyu NGS projesi inşaatı 2020 Haberi

Akkuyu NGS projesi inşaatı 2020

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 70 yıllık stratejik nükleer hayalinin gerçeğe dönüştüğünü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatının atom çekirdeği üzerinde yükseldiğini açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Albayrak, Twitter hesabından, Akkuyu NGS'nin inşaat çalışmalarıyla ilgili bir paylaşım yaptı. 

Büyük hayallerin, tamamlanacak hikayelerin ve millete verilen sözlerin olduğunu ifade eden Albayrak, "70 yıllık stratejik nükleer hayalimiz gerçeğe dönüşüyor. Akkuyu NGS inşaatı atom çekirdeği üzerinde yükseliyor. Bugünleri atlatacağız. Büyük ve güçlü Türkiye idealine emin adımlarla yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Akkuyu NGS'nin inşaatı bu yıl...