19 / 04 / 2024

akkuyu santrali ne zaman açılacak

akkuyu santrali ne zaman açılacak

Akkuyu hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Enerji Bakanı Novak, nükleer santralin yapılmasının ilişkileri pekiştireceğini söyledi..

Akkuyu Santrali 7 yıldan önce hizmete girecek!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, Mersin'de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali ünitelerinin, 7 yıldan daha önce hizmete gireceğini söyledi.

Akkuyu Santrali ne zaman açılacak?

ULUSLARARASI Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akkuyu Nükleer Santralı’nın 2020 yılında üretime başlamasının gerçekçi olmadığını dile getirdi..

Akkuyu Santrali'nde kullanılacak ekipmanlar için 30 firma talip!

Mersin Akkuyu’da kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, Türk firmaları yerli üretim için harekete geçti. 30’a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

Sergey Kirienko: Akkuyu'da Türk şirketlere 8 milyar dolarlık iş imkanı var!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali' nin yapımını gerçekleştirecek Rosatom şirketinin Genel Müdürü Sergey Kirienko ve beraberindeki heyeti kabul etti...

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

İş arayan mühendislere müjde! Nükleer Güç Santrali’ne 600 kişi alınacak

Akkuyu NÜKLEER A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Mersin’in Gülnar bölgesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) 600 Türk Mühendisi’nin görev alacağını belirtti. İşte detaylar…

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Ankara Yavrucuk Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı ilçesi Yavrucuk Mahallesi Güneş Enerji Santrali'ne ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıda...

Amasra Hema Termik Santrali'ne itiraz var!

Amasra’da Hema Termik Santrali’nin yapımına olanak sağlayan imar planlanın değiştirilmesine karşı harekete geçen Bartın Plartformu #İtirazımVar sloganı ile Bartın ve Amasra’da imza stantları açtı.

Amasra Termik Santrali'ne Çed olumlu kararı verildi!

Amasra’da kurulması planlanan termik santral için gerekli ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı 30 bin dilekçe!

Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesini isteyen nükleer karşıtları, Mersin Çevre ve Doğa Derneği öncülüğünde topladıkları imzalı 30 bin dilekçeyle Büyükşehir Meclis Üyelerine seslendi.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne 3 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Rusya’nın Mersin’de 20 milyar dolar yatırımla gerçekleştireceği Akkuyu’da bugüne kadar 3 milyar dolar yatırım yapıldı. Dört reaktörün kurulması ile planlanan santralden, 4800 megavat düzeyinde elektrik enerjisi elde edilmesi bekleniyor.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali için alınan kamulaştırma kararları mecliste!

Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili olarak alınan acele kamulaştırma kararına ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne Ruslar'dan teklif geldi!

Kulislerde Akkuyu Nükleer Santrali’ne ortak olacağı konuşulan işadamı Mehmet Cengiz, “Teklif onlardan geldi. Kara kaşımıza değil, elektrikteki tecrübemiz olduğu için geliyorlar” dedi.

Aterenerji güneş enerji santrali kuracak!

Güneş enerjisi santrali kurmayı planlayan yatırımcılara anahtar teslim hizmet sunan Aterenerji. bu yıl toplam 10 MW'lık GES kurulumu hedefliyor. Atergrup Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Ceylan, bunun 3 MW'lık kısmını tamamladıklarını söyledi.

Konya Kızören Güneş Santrali açıldı!

Konya'nın Karatay ilçesi'ne bağlı Kızören Mahallesi'nde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali kuruldu. Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, santralin toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde düzenleme başladı!

Akkuyu Nükleer Santrali için geri sayım başladı. 20 milyar dolarlık tesis için hazırlanan kanun teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndan geçti.

akkuyu santrali ne zaman açılacak Haberi

akkuyu santrali ne zaman açılacak

Rusya Enerji Bakanı Novak Akkuyu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya Enerji Bakanı Novak: "2023’te Akkuyu'da tam olarak enerji üretimi başlayacaktır. Bana göre de bu projenin gerçekleşmesi için büyük bir aşama olacak. Bence nükleer santralin yapılması ilişkileri pekiştirecek, uluslararası ekonomik ilişkiler için de büyük katkısı olacak" dedi.


Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "2023'te Akkuyu'da tam olarak enerji üretimi başlayacaktır. Bana göre de bu projenin gerçekleşmesi için büyük bir aşama olacak. Bence nükleer santralin yapılması ilişkileri pekiştirecek, uluslararası ekonomik ilişkiler için de büyük katkısı olacak." dedi.


Ege İhracatçı Birlikleri ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda "Ticari ve Ekonomik İşbirliğinde Yeni Dönem" başlığıyla İzmir'de düzenlenen Türkiye Rusya İş Forumu kapsamında yapılan "Türkiye - Rusya Enerji İşbirliği Oturumu"nda konuşan Novak, Türk Akımı ve Akkuyu...