19 / 04 / 2024

Akreditasyon almak

Akreditasyon almak

Akreditasyon nedir? Akreditasyon belgesi nasıl alınır? Gibi sorularınıza yanıt bulmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

CarrefourSA, Kiler'in hissesini almak için devir sözleşmesi imzaladı!

CarrefourSA, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret'in yüzde 85 hissesini 429,6 milyon liraya satın almak için hisse devir anlaşması imzaladı.

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

İmar durum belgesi almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde yapılaşmanın izin verilmesi ve nasıl yapılaşma olabileceğini belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belge belediyeden alınabiliyor. İşte, imar durum belgesi almak için gerekli belgeler!

Prenta Sistemi ile bina satın almak istemeyenler kiralama yapabiliyor!

Prenta, Yapı Fuarı'nda prefabrike bina ya da konteyner üretimlerini müşteriye yeni olarak satın alabileceği, ya da satın almak istemezse kiralayabileceği Prenta Sistemi'ni tanıtacak.

Prenta binayı almak istemeyene kiralama seçeneği sunuyor!

Prenta, Yapı Fuarı'nda prefabrike bina ya da konteyner üretimlerini müşteriye yeni olarak satın alabileceği, ya da satın almak istemezse kiralayabileceği Prenta Sistemi'ni tanıtacak.

Kahramanmaraş'ta hazine arazisi almak için son 9 gün!

Elbistan köylülerinin tapusuz olduğu halde ekip biçtiği ve geçimini sağladığı hazineye ait tarım arazilerini satın almak için 2012 yılında köylülere tanınan 3 yıllık başvuru süresi 27 Nisan 2015'te doluyor.

Balkonu içeri almak yasal mı?

Apartmanlarda bağımsız bölümlerin içerisinde yer alan balkonlar, malikler tarafından pimapenle kapatılarak içeriye dahil edilebiliyor. Peki bunun için izin almak gerekir mi? Balkonu içeri almak yasal mı?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ömer Baki Yazıcı: Konut almak için fırsat zamanı!

ANİMDEM Ömer Baki Yazıcı, seçim sürecinde piyasaların bekleme pozisyonu almasından dolayı, kısa vadeli bir satış durgunluğu yaşandığını belirtti. Yazıcı, konut almak için, fırsat dönemi olduğunu söyledi.

Konut devlet desteği almak için gerekenler!

Konut devlet desteği almak için gerekli koşulları yerine getiren kimseler, konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı alabiliyor. Peki, konut devlet desteği almak için gerekenler nelerdir?

İnşaat fuarları konut almak isteyenler için büyük fırsat!

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "inşaat fuarları, özellikle konut almak isteyen tüketiciler için bulunmaz bir fırsat. Fuarlarda konutu imal eden müteahhitlik firmaları özel kampanyalar uyguluyor" dedi.

Konut almak isteyenler için fuarlar iyi fırsat!

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "İnşaat fuarları, özellikle konut almak isteyen tüketiciler için bulunmaz bir fırsat. Fuarlarda konutu imal eden müteahhitlik firmaları özel kampanyalar uyguluyor" dedi.

Akreditasyon almak Haberi

Akreditasyon almak

Akreditasyon nedir?

Akreditasyon, kuruluşların Bakanlığa başvuruda bulunarak temin ettikleri belge olarak karşımıza çıkıyor. Akreditasyon belgesi ile ilgili tanımlamaya ve "Akreditasyon belgesi nasıl alınır?" sorusunun yanıtına Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında açıklama getiriliyor.


Söz konusu 10 Temmuz 2013 tarihinde günü Resmi Gazete'de yayımlanan 28703 sayılı Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine göre "Akreditasyon nedir?" sorusunun yanıtı şöyle;


MADDE 4 

a) Akreditasyon: 

Bir ulusal akreditasyon kurumu tarafından, bir uygunluk değerlendirme kuruluşunun belirli bir uygunluk değerlendirme faaliyetini yerine getirmek üzere, ilgili ulusal veya uluslararası standartların belirlediği gerekleri ve ilgili sektörel düzenlemelerde öngörülen ek gerekleri karşıladığının resmi kabulüne deniyor.


Akreditasyon alımı

MADDE 45 – 

(1) Performansın değişmezliğinin değerlendirilmesi ve doğrulanması sürecini yürütmek üzere onaylanmış kuruluş olarak görevlendirilmek isteyen Türkiye’deki yerleşik kuruluş, bildirim için Bakanlığa başvuruda bulunur.


(2) Başvuruyla birlikte kuruluşun 41 inci maddede ortaya konulan gerekleri...