29 / 03 / 2024

aksa üçüncü havaalanı

aksa üçüncü havaalanı

İstanbul Yeni Havalimanı (İGA) Türkiye tarihinin en büyük havalimanı projesinin enerji ihtiyacını karşılamak için yerli firma Aksa Jeneratör’ü tercih etti.

Petrol fiyatlarında 'Aksa Tufanı' rüzgarı! Brent petrolde yükseliş sürüyor! Brent petrol bugün ne kadar oldu?

7 Ekim Cumartesi günü Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonucu brent petrol varil fiyatı bir anda 88,15 dolara yükseldi. Petroldeki yükseliş haftanın üçüncü gününde de devam ediyor. Brent petrol bugün ne kadar oldu? 11 Ekim 2023 Çarşamba brent petrol fiyatı...

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

Yeni havalimanı 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle sigortalı!

Açılışı yapılan ve şimdilik adı İstanbul olan 3'üncü havaalanının ilk fazının işletme sigorta 4 sigorta şirketi tarafından 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle yapıldı. 

Pakyong Havaalanı dünyanın en güzel havaalanı olabilir mi?

Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından Pazartesi günü açılan ülkenin 100'ncü havaalanı olma özelliğine sahip olan Pakyong Havaalanı kimilerine göre aynı zamanda dünyanın en güzel havaalanı...

Üçüncü Havaalanı emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

İstanbul'un Karadeniz'e komşu Arnavutköy ilçesinde yapımına başlanılan Üçüncü Havaalanı projesi ile çevre illerdeki emlak piyasası canlandı. Bölgedeki satılık konutların metrekaresi 2 bin 500 liradan başlıyor.

Hollandalı şirket 3. Havaalanı projesinden çekildi!

3’üncü havaalanı inşaatında yer almak isteyen Hollandalı bir şirket, Kuzey Ormanları Savunması’nın görüşleri üzerine projeden çekilme kararı aldı...

Soyak Konforia ile Bahçeşehir'e yatırım fırsatı!

Üçüncü havaalanı ve üçüncü köprü projeleri ile değerlenen ve yıldızı parlayan Kuzey Bahçeşehir’de Soyak, güçlü bir proje ile yıllar içinde daha da değerlenecek bir yatırım fırsatı sunuyor: Soyak Konforia!

Londra Heathrow Havaalanı'na üçüncü pist kararı!

İngiltere hükümeti, uzun süren tartışmaların ardından başkent Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın genişletilmesini kararlaştırdı.

Üçüncü Havalimanı'nın jeneratörü Aksa'dan!

Türkiye'nin yanı sıra Amerika ve Çin'de de üretim tesisleri olan ve dünya jeneratör liginde beşinci sırada yer alan Aksa Jeneratör Avrupa'dan marka satın almayı planlıyor.

Arnavutköy'de arsa fiyatları yüzde 50 arttı!

Üçüncü havaalanı, üçüncü köprü gibi büyük projelerin geçiş noktasında olan Arnavutköy’de son 1 yılda arsa fiyatları yüzde 50 artış gösterdi. Bölgenin yüksek getiri potansiyeli, şimdi yabancı yatırımcıların radarında.

Arnavutköy Üçüncü Havaalanı Proje Alanı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arnavutköy Üçüncü Havaalanı Proje Alanı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 111 bin TL sermaye ile, 13 Kasım'da İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü'nde kuruldu.

Aksa Jeneratör'den 3. köprüye enerji desteği!

Aksa Jeneratör Kiralama Genel Müdürü Murat Dönmez, "Avrupa ile Asya'yı üçüncü kez birbirine bağlayacak ve dünyanın üzerinden raylı sistem geçen en uzun asma köprüsünün inşaatının tamamlanmasında bizim de katkımız olacak." dedi

3. Havalimanı halkın malıdır!

Yeniçağ Gazetesi Köşe yazarı Esfender Korkmaz bugünkü köşe yazısında Üçüncü Havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o yazı...

aksa üçüncü havaalanı Haberi

aksa üçüncü havaalanı


Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan İstanbul Yeni Havalimanı projesinde İGA, enerji tedariki için Türkiye’nin lider jeneratör üreticisi Aksa’yı seçti. İGA ile yapılan anlaşma kapsamında Aksa, İstanbul Yeni Havalimanı’na 42 adet 2500 KVA’lık jeneratörün kurulumunu gerçekleştirecek.


Global standartlarda üretim yapan bir Türk markası olarak Türkiye'nin en büyük havalimanı projesine hizmet verecek olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker proje ile ilgili; “Dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı projesi, yıllık 200 milyonun üzerine çıkartılabilir yolcusuyla 7/24 yaşayacak bir yapıya sahip. Yolcuların konforlu bir ortamda yolculuklarına hazırlandıkları, yüz binlerce uçuşun koordine edildiği böyle büyük bir yapıda enerji en önemli ihtiyaçlar arasında yer alıyor. İGA ile yaptığımız bu işbirliği kapsamında havalimanında orta ölçekli bir elektrik santraline denk gelecek bir...