26 / 04 / 2024

aksaray ıhlara vadisi turizmi

aksaray ıhlara vadisi turizmi

Dünyanın önemli kanyonları arasında yer alan, yüzlerce metrelik kanyon derinliği ile yerli ve yabancı turistlerin her yıl yoğun ilgi gösterdiği Ihlara Vadisi, bu yıl da ziyaretçi sayısını artırmaya hazırlanıyor...

Aksaray Ihlara'daki Vadibaşı Sosyal Tesisleri 8 yıllığına kiraya veriliyor!

Aksaray İli Güzelyurt İlçesi Ihlara Belediyesi, Çakıllıbayır Mevkiindeki sosyal tesisi kiraya veriyor. İhale 16 Mayıs'ta düzenlenecek..

Ihlara Vadisi'ne teleferik ve asansör projesi geliyor!

Ihlara Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, asansör ve teleferik projelerinin Anıtlar Yüksek Kurulu'nun önünde olduğunu belirtti. Yılmaz, Kapadokya Bölgesi'nin girişindeki Ihlara Vadisi'nin dünyanın önde gelen büyük kanyonuna sahip olduğunu söyledi.

Ihlara Termal Tesis Aksaray devremülk fiyatları

Aksaray Güzelyurt ilçesinin Yaprakhisar Köyü'nde hayata geçen Ihlara Termal Tatil Köyü'de 10 yıllık devremülk daire sahibi olunabiliyor. Termal tesis birbirinden bağımsız 30 farklı binadan oluşuyor.

Aksaray Ihlara Termal Tatil Köyü'nde 4 bin TL'ye devremülk!

Ihlara Termal Tatil Köyü 10 yıllık devremülk daireler 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aksaray Güzelyurt'ta yer alan devremülkte 110 adet apart daire mevcut.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ne turist ilgisi artıyor!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden Aksaray Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmek istediği ilk 3 noktadan biri.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ni 183 bin 941 turist ziyaret etti!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlar arasında yer alan Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl arttığı bildirildi.

'Ceneviz Vadisi' Ihlara'ya rakip!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesindeki Ceneviz Vadisi, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kapadokya'daki Ihlara Vadisi'ne alternatif olacak. Belediye Başkanı Yürekli, çalışmalar hakkında bilgi verdi...

Ihlara Vadisi Özel Çevre Koruma Planı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı jeolojik özellikleriyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi Özel Çevre Koruma Planı’nı tamamladı. Plana göre vadide büfe ve çay bahçesi açılabilecek.

Ihlara Vadisi geleceğe hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca jeolojik özellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi' nin geleceğini şekillendirmek amacıyla bölgenin 20 yıllık vizyonunu oluşturacak yönetim planı hazırlanıyor...

Ihlara Vadisi'ne teleferik ve asansörlü iniş çıkış sistemi kurulacak!

Ihlara Vadisi'ne teleferikli ve asansörlü iniş çıkış sistemi kurulacağına dikkati çeken Güzelyurt ilçesi Kaymakamı Mustafa Duruk, bu sayede Aksaray'da en çok ziyaret edilen turizm merkezi olan vadideki önemli bir sorunun çözüleceğini söyledi.

Ihlara Vadisi'nin 20 yıllık vizyonunu şekillendirecek yönetim planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca jeolojik özellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi' nin geleceğini şekillendirmek amacıyla bölgenin 20 yıllık vizyonunu oluşturacak yönetim planı hazırlanıyor...

32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali yapıldı!

32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali başladı. Bu yıl 32' incisi düzenlenen Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Geleneksel Ihlara Vadisi Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ihlara Vadisi'ne ziyaretler yılda yüzde 10 artıyor!

Kapadokya'nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara'da iki yıldır yapılan altyapı çalışmalarıyla turistlerin bölgeden daha memnun ayrılmalarının sağlandığı, yeni projeler sayesinde ziyaretçi sayısının her yıl yüzde 10 arttığı belirtildi...

aksaray ıhlara vadisi turizmi Haberi

aksaray ıhlara vadisi turizmi


Kapadokya’nın açılış kapısı olarak bilinen, Ihlara Vadisi başta olmak üzere kervansaray ve yeraltı şehirleri ile turizm alanında her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Aksaray, bu yıl 1 milyon turisti ağırlamak için hazırlık yapıyor. Özellikle Ihlara Vadisi’nin ziyaretçi sayısının arttığını ifade eden Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Aksaray’ın geçen yıl 853 bin turiste ev sahipliği yaptığını belirterek, bu yılki hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu kaydetti. Aksaray’ın Ihlara Vadisi ile birlikte birçok tarihi ve turistlik alanları olduğuna dikkat çeken Doğan, “Ihlara Vadisi’nin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya ziyaretine gelen turistlerin es geçemeyecekleri bir noktada. Kapadokya’ya gelenlerin önemli uğrak yeri. Aksaray’da geçen yıl en fazla ziyaret edilen yerlerin başında Ihlara Vadisi geliyor....