18 / 04 / 2024

Aksigorta Hasar

Aksigorta Hasar

Sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran ve geçtiğimiz hafta da etkilerini oldukça hissettiğimiz lodos fırtınası ve sel baskınları, sıkça gündemimizde olacak.

Kars'taki selde 6 ev hasar gördü!

Kars'ın Digor ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 6 evde hasar meydana geldi. Sel sularının girdiği evler kullanılamaz hale geldi.

Gazze'de 130 konut yıkıldı, 700'ü hasar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne hafta sonu düzenlediği saldırılarda 130 konut tamamen yıkıldı, 700'ü hasar gördü.

Malatya'da depremde hasar gören 157 bina yıkılacak!

Malatya'nın Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde meydana gelen, büyüklükleri 3.0 ile 4.5 arasında değişen depremlerde ağır hasar gören 157 bina yıkılacak.

Malatya'da 221 ev depremde hasar gördü!

Malatya'nın Arguvan ilçesinde 21 Mart'ta 4,1, 25 Mart'ta ise 4,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Malatya Valisi Aydın Baruş, depremde 93 konutta ağır, 128 konutta da hafif hasar tespit edildiğini kaydetti.

Hasan Karahan: Depremde orta ve ağır hasar gören 500'e yakın ev var!

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam'daki depremde 500'e yakın evin orta ve ağır derecede hasar gördüğünü dile getirdi. 

Denizli Acıpayam'daki depremden 10 ev hasar gördü!

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Denizli Acıpayam'daki depremden 10 evin hasar gördüğü açıklandı.

SMC Hasar Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

SMC Hasar Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sami Çetükaya tarafından kuruldu.

Kütahya'da hasar gören evlerde inceleme!

AFAD ekipleri, Kütahya'nın Günlüce köyünde hasar gören evlerde inceleme yaptı. Evlerinin yıkılma korkusu yaşayan bazı köylüler yakınlarına taşındı.

Çanakkale'deki depremde 192 yapı hasar gördü!

Çanakkale Valiliği, deprem sonra bölgede başlatılan ön hasar tespit çalışmaları sonucunda, 2 cami, 2 cami minaresi olmak üzere boş ve hasarlı toplam 192 konut ve yapının tespit edildiğini açıkladı.

Ayvacık'taki 12 köyde 85 konut hasar gördü!

Ayvacık ilçesinde hasar tespit çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 12 köyde 85 konutun hasar gördüğünü söyledi.

Antalya'daki hortumda 315 binada hasar tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada iki günlük hortum ve sel nedeniyle Antalya'da 315 binada hasar oluştuğunu söyledi.

Deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek!

İstanbul'da çok sayıda tarihi bina, yüksek yapı ve altyapı sistemlerinde kurulan yapı sağlığı izleme sistemleri ile deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek.

Beşiktaş'ta toprak kayması! Bir evde maddi hasar!

Beşiktaş'ın Akatlar Mahallesi'nde yoğun yağış sonrası toprak kaydı. Olay sonucu bir evde maddi hasar meydana geldi.

Aksigorta Hasar Haberi

Aksigorta Hasar

Sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran ve geçtiğimiz hafta da etkilerini oldukça hissettiğimiz lodos fırtınası ve sel baskınları, sıkça gündemimizde olacak… Bu gibi afetler en çok çatı uçması, tavan çökmesi ve su basması hasarlarına yol açıyor.


Küresel ısınma ile birlikte iklime bağlı doğal afetlerin sayı ve ölçeğinde özellikle son dönemlerde önemli bir artış meydana geldi. Geçtiğimiz 30 yıl boyunca, sıcaklıklar, her 10 yılda yaklaşık 0.2 °C artış gösterirken, iklim değişikliklerinin en büyük nedeni olan bu farkın 2100 yılına kadar 1.1 ile 6.4 °C arasında yükseleceği öngörülüyor. Küresel iklim değişikliği ve etkileri, sigortacılık adına günümüzü ve geleceği etkileyecek en ciddi sorunlardan biri haline geldi. Geçtiğimiz hafta yaşanan lodos fırtınası ve sel baskınları, sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran iklim...