25 / 04 / 2024

aksu kocaoğlu

aksu kocaoğlu

Anadolu Ajansı'ndan alışveriş merkezi dosyası. Avrupa'da 1000 kişiye ortalama 200 metrekare alışveriş merkezi alanı düşüyor. Türkiye'de ise bu oran Ankara ve İstanbul'da 84-85 metrekare, yurt genelinde ortalama 34-35 metrekare. Bu noktadan hareketle yerli

Aziz Kocaoğlu'dan İzmir'e 35 bin konutluk dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'e 35 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi müjdesi verdi. 

Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm sorularını yanıtladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı ilçesinin muhtarlarını makamında ağırladı. Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm sorularını yanıtladı.

Aziz Kocaoğlu Uzundere'deki dönüşüm çalışmalarını inceledi!

İZMİR'de, yerinde kentsel dönüşüm yapılan Uzundere projesinde binalar 8. kata kadar yükseldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.

Aziz Kocaoğlu'ndan Mavişehir tartışmasına 10 soru ile cevap!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemi Mavişehir’deki imar sorunu oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankasının yaptığı açıklamaya 10 adet soru ile cevap verdi.

İller Bankası ve Çevre Şehircilik'ten Aziz Kocaoğlu'na yanıt!

İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkmasını eleştiren Aziz Kocaoğlu'na İller Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Aziz Kocaoğlu: İzmir’i İstanbul’a benzetmeyin!

İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkması Başkan Aziz Kocaoğlu’nu isyan ettirdi. Başkan Kocaoğlu ‘Yazıktır bu kente’ diyerek tepkisini gösterdi.

Aziz Kocaoğlu: İzmir gecekondulardan kurtulmalı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgedeki imar yanlışlarını eleştirdi. Kocaoğlu, 'Kent rantı peşinde, kamu arsa sini satma peşinde değiliz. Yani kenti satma peşinde değiliz. Yaşanacak bir kent istiyoruz' şeklinde konuştu.

Aziz Kocaoğlu İzmir'deki imar sorununu eleştirdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm itirazlarına rağmen imarda yapılan yanlış uygulamaları eleştirdi.

Aziz Kocaoğlu: İmar konusu belediyenin beratıdır!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KESİAD) konuğu oldu. Kocaoğlu burada imarla ilgili açıklama yaptı.

Aziz Kocaoğlu’ndan stat çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte hayata geçirilecek statlarla ilgili açıklama yaptı. İşte Kocaoğlu'nun o açıklamaları...

Aziz Kocaoğlu: İmar mikser değildir, sürekli karıştırılmaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İmar çocuk oyuncağı ya da mikser gibi sürekli karıştırılacak bir şey değildir. 13 senedir bu işle oynamadım, oynamam da" şeklinde açıklama yaptı.

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde kimseyi yerinden olmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir ve Karabağlar’ın 8 mahallesini ziyaret etti. Kentsel dönüşüm konusunda soruları yanıtlayan Kocaoğlu, "Herkes aynı yerde, aynı komşusuyla ama daha konforlu ve güvenli binalarda oturacak" diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu: Dönüşüm için ihtisas mahkemeleri kurulsun!

"Kentsel Dönüşüm ve Riskli Alan Sempozyumu"na konuşmacı olarak katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, imarla ilgili yargıya taşınan konuları sadece bilirkişilerin inisiyatifine bırakmak yerine ihtisas mahkemelerinin kurulmasını söyledi.

aksu kocaoğlu Haberi

aksu kocaoğlu

Türkiye'de son 4-5 yılda gittikçe yükselen tüketim eğilimi, alışveriş merkezi sayısındaki artışta kendini gösteriyor.

Avrupa'da 1000 kişiye ortalama 200 metrekare alışveriş merkezi alanı düşüyor. Türkiye'de ise bu oran Ankara ve İstanbul'da 84-85 metrekare, yurt genelinde ortalama 34-35 metrekare. Bu noktadan hareketle yerli ve yabancı yatırımcılar "Türkiye'nin önünde gidilecek daha çok yol olduğuna inanıyor" ve yatırımları yavaş yavaş Anadolu'ya kaydırıyor.

Ancak ülkedeki alım gücü, içerdeki ve dışardaki ekonomik gelişmeler ışığında, "artan alışveriş merkezi sayısının fizibıl olup olmadığını zaman gösterecek" dedi.

Prof. Dr. Gülten Kazgan, bu alandaki yatırımların artmasına ilişkin "Dış dünya, yeni teknolojileri devreye sokmak istiyor ama bu arada ekonomileri sürükleyip götürebilmek için de...