25 / 04 / 2024

alacaklı hacizi

alacaklı hacizi

Toplumsal probleme dönüşen borç ve alacaklarla ilgili haciz işlemlerinde yeni ve kolaylaştırıcı düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeler kapsamında borçlu vatandaş hacizli malını satabilecek.

Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart'ta!

İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hâkim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart tarihinde saat 15:00'te yapılacak. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

2 Temmuz 2021 tarihinde TMSF tarafından tasfiye edilen şirketlerden alacaklı olan kişilerin akıbeti TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Çinli emlak devi Evergrande’nin alacaklıları ödeme sürelerini uzatacak!

Çinli emlak devi Evergrande’nin hisseleri şirketin borçlarında temerrüte düşeceği endişeleriyle 11 senenin en düşük seviyesine düşerken ana alacaklılarından biri krediler için zarar karşılığı ayırdı. Bazı alacaklılarsa şirkete borçları geri ödemesi için ek zaman tanımayı planlıyor. 

Çinli emlak devi Evergrande'dan alacaklılarına mülk teklifi!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande şirketi alacaklılarına olan borçlarına nakit yerine park alanı tahsis ederek ödemeyi teklif etti. 

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı ertelendi!

İnşaat sektöründe pek çok projeyi hayata geçiren Tek Yapı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının tarihi ertelendi. 

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 28 Temmuz'da!

1989'da kurulan Erka İnşaat, son süreçte yaşadığı maddi anlamdaki sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının 28 Temmuz'da yapılmasına karar verildi.

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 21 Haziran'da!

İnşaat sektöründe birçok projeye imza atan Tek Yapı İnşaat yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısının tarihi belli oldu.

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 5 Mayıs'ta!

1989 yılında kurulan Erka İnşaat, son dönemde mali anlamda yaşadığı sıkıntıyı aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin alacaklılar toplantısı 5 Mayıs tarihinde yapılacak. 

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat'ta!

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat tarihinde saat 19:30-21:00 saatleri arasında yapılacak.

Pana Konut'un alacaklıları Pana Film'i haczetti!

Kurtlar Vadisi'nin yapımcılığını üstlenen Pana Film’de dün haciz işlemi yapıldı. Haczi, Pana Film’in sahibi Necati Şaşmaz’ın kardeşi Tayyar Raci Şaşmaz'a ait inşaat şirketinden 7.2 milyon lira alacaklı olan bir faktoring firması yaptı.

Burj Al Babas alacaklıları 'projeye devam' dedi!

Çoğunluğu Kuveytlilere satılan ve şato tipi mimarisiyle bilinen Burj Al Babas isimli villa projesinin iflasının ardından alacaklılar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda iflasına karar verilen şirketin projeyi tamamlaması için faaliyet izni verilmesi kararı alındı.

Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik!

Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

OHAL kapsamında kapatılan kurumların alacaklıları ne yapacak?

15 TEMMUZ darbe girişimi sonrası üç ay süre ile OHAL kararı alındı. OHAL kararı sonrası, çıkan Kanun Hükmünde Kararname’ler ile çok sayıda üniversite, okul ve dernek ile vakıf kapatıldı. Peki OHAL kapsamında kapatılan kurumların alacaklıları ne yapacak?

alacaklı hacizi Haberi

alacaklı hacizi

Toplumsal bir problem haline gelen borç ve alacaklarla ilgili haciz işlemlerinde yeni ve kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılıyor. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; düzenlemeler kapsamında borçlu kişi hacizli malını satabilecek, satışlar da elektronik ortam üzerinden yapılacak. 

Başkan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Yargı Strateji Belgesi'nde bulunan haciz işlemleri ile ilgili yapılacak düzenlemelerle alacaklı ve borçlu arasındaki hassas dengeye bakılacak. 

Yürürlükteki icra harç ve masrafları aşağıya çekilirken, masraflar aşağıya çekilecek. Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak düzenlemeler ile hacizli malın satış süreci hızlandırılacak ve masraflar...