25 / 04 / 2024

Alaeddin bey cami restorasyon

Alaeddin bey cami restorasyon

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

TOKİ Konya Beyşehir 405 konut ile 18 dükkan ihalesi 31 Ekim'de!

TOKİ'nin Konya ili Beyşehir ilçesi Hacıakif Mahallesi 405 adet konut, 18 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 31 Ekim'de gerçekleştirilecek...

700 yıllık Alaaddin Cami bugün ibadete açılıyor 

Anadolu beylikleri döneminde Karamanoğlu Alaaddin Bey'in yaptırdığı Alaaddin Cami'sinde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Alaaddin Cami bugünkü cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor.

Konya Beyşehir’de hak sahipleri belirlendi!

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde inşa edilen 469 konutun hak sahipleri TOKİ tarafından gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Projede konutların yanı sıra cami ve ticaret merkezide bulunuyor..

Arnavutluk Ethem Bey Camii restore edilecek!

TİKA, Arnavutluk Diyanet İşleri Başkanlığı İşbirliğiyle, başkent Tiran'ın sembollerinden Ethem Bey Camii'nin restorasyon projesini de gündeme aldı. 19’uncu yüzyılda inşa edilen cami, uzun yıllar müze olarak kullanılsa da 26 yıldır ibadete açık.

TOKİ Konya Beyşehir 2. Etap 469 konut ihalesi bugün!

TOKİ Konya İli Beyşehir İlçesi 2. Etap 469 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi ve sosyal tesis inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Beyşehir 2.Etap'ta 469 konut yaptıracak!

TOKİ Konya Beyşehir 2.Etap'ta 469 konut, 1'er adet cami ve ticari merkezi ve sosyal tesis inşaatı ile altyapı çevre düzenlemesi işi ihalesi 28 Nisan 2016'da yapılacak.

Kosova'daki Yanova Murat Bey Cami restore edildi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen Kosova'daki Yanova Murat Bey Cami ibadete açıldı.

1984 yılında İmrahor İlyas Bey Cami korunmaya muhtaç durumdaymış!

1984 yılında İmrahor İlyas Bey Cami korunmaya muhtaç durumdaymış. 1520 yaşındaki Fetih sonrasında camiye çevrilen anıt eser bakımsızlık nedeniyle dağılmakta ve parçaları da çeşitli inşaat işlerinde kullanılmaktaymış.

Tarihi Bekteşbey Camisi'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan cami, Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Caminin minber, mihrap ve çatısındaki kök boyayla yapılmış farklı renklerde süslemeler ise dikkati çekiyor...

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldız dökülmüyor. Giresun'da 1816 yılında Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyo

Bursa'daki Kiremitçi Sinan Bey Cami'de inşaat işçileri kalıyor!

Doğanbey, Tayakadın ve Kiremitçi mahallelerinde sürdürülen inşaatlarda çalışan işçiler, Kiremitçi Sinan Bey Camii'ni adeta otel haline getirdi

Alaeddin bey cami restorasyon Haberi

Alaeddin bey cami restorasyon

 Bursa’da erken Osmanlı dönemi eserlerinden biri olan 1326’da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde iki yıl önce yapılan restore çalışmaları tartışma yarattı.  Milliyet'ten  Mert İnan'ın haberine göre; yapının cephe ve iç düzenlemesinde değişiklikler yapıldı. Tarihi ibadethanedeki sütunların üzerine led aydınlatma sistemi takıldı. Restorasyon sonrası son cemaat bölümü de koruma kanuna uygun bir şekilde kapatılmadı. PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı da kebapçı kapısına benzetildi.

Tarihi ibadethanede incelemelerde bulunan Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Mimar Serhat Şahin restore çalışmaları için; “Osmanlı’dan miras kalan eski eserimize, bilimsel restorasyon uygulamalarına tamamen aykırı ve akıllara zarar müdahaleler yapılmış. Alaeddin Bey Camii’ndeki restorasyon VGM, Koruma Kurulları gibi devlet kurumlarındaki ve yüklenici firmaların restorasyon anlayışındaki kötü ve tuhaf yozlaşmanın dışa vurumunu acı bir şekilde...