26 / 04 / 2024

Alakır SİT statüsü

Alakır SİT statüsü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin imzasıyla 3 ayrı statüde Doğal SİT alanı ilan edildi. Alakır Nehri ve vadisi yaklaşık 3 yıl önce 1'inci Derecede Doğal SİT Alanı ilan edilmişti.

Galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi: Faizler ve vade süreleri revize edilsin!

Taşıt kredisi kullanacaklar yüksek faizlerden şikayet ederken, galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi. Gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Gazze’ye kara saldırısına yönelik tedirginlikler, emtia piyasalarında yeni endişe yarattı: Altının ons fiyatı, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle yüzde 5.47 artarak, 7 ayın en yüksek haftalık kazancına ulaştı. Gümüş yüzde 5.2 yükseldi. Petrol fiyatı ise varil başına 90 doların üstünü gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına destek sürüyor. İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve yıl sonuna kadar zam yapmamaya davet etti. Ayrıca, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de bütün sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim çağrısı yapmıştı! O çağrıya bu marketler de cevap verdi! Ayçiçek yağı yüzde 15 düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çağrısına MODOKO ve KARADENİZBİRLİK de katıldı. Buna göre, MODOKO yüzde 20 indirimli satılan mobilya fiyatlarının yılsonuna kadar aynı kalacağını duyurdu. KARADENİZBİRLİK de ayçiçek yağına yüzde 12-15 indirim yaptı.

Pera GYO, yatırım holding olarak yapılandırılacak! GYO statüsünden çıkıyor! 

Pera GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı statüsünden çıkıp, yatırım holding şeklinde yeniden yapılandırılacak. Şirket KAP'ta duyurdu. İşte detaylar...

İndirim çağrısı yanıt buldu! Bir market daha yüzde 50 kampanya yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın zincir marketlerine yönelik yaptığı indirim çağrısı genişliyor. ŞOK Marketler, Happy, BİM ve A101'in ardından Migros da indirim seferberliğine dahil oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre 15 binden fazla üründe yüzde 50'ye varan indirim olacak.

Ticaret Bakanı Bolat'ın indirim çağrısına yerel zincir marketlerden destek!

Ticaret Bakanı Bolat, dün zincir marketlere indirim çağrısında bulunmuştu. Bakanın çağrısına Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) destek verdi. İşte detaylar...

Ticaret Bakanı'ndan marketlere 'indirim' çağrısı: Halkımız uygun fiyata alışveriş yapsın!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, marketlere 'indirim' çağrısında bulundu. Bakan Bolat, Cumhuriyetin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden beklediklerini söyledi. 

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı yaparak, gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

Alakır SİT statüsü Haberi

Alakır SİT statüsü

Alakır nehri ve bölgesi, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nca 31 Ocak tarihli Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu'nda 'Kesin Korunacak Hassas Alan', 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ve 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım alanı' olarak üçe ayrıldı. 


Komisyon raporunda, doğal SİT statüsü olarak 72 hektarlık bölgeyi 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olarak gösterdi. 832 hektarlık kısmının doğal SİT statüsünü 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı', 25 hektarlık kısmının ise doğal SİT statüsünü 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescilin uygun olduğu yönünde rapor sunuldu.


Komisyonun bu raporu 2 Şubat tarihinde Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. 

Bakanlığın, 'Antalya, Burdur ve Isparta İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi' kapsamında Kumluca...