19 / 04 / 2024

alan yönetimi ve Anıt eser kurulu

alan yönetimi ve Anıt eser kurulu

Anıt eser niteliğindeki taşınmaz kültür varlıklarına münhasır olarak oluşturulan kurulunu ifade ediyor. Peki anıt eser kurulunun görevleri nelerdir? İşte yönetmelik kapsamında yer alan yasal esaslar...

Turkish Spill Response Çevre Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Turkish Spill Response Çevre Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Kerem Kemerli ve Erol Mordonlu ortaklığında kuruldu.

Yellow Door Energy Mühendislik Proje Yönetimi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yellow Door Energy Mühendislik Proje Yönetimi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Musa Tecirli tarafından kuruldu.

True Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

True Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Müzeyyen Tel ve Suna Uz tarafından kuruldu.

Star Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Star Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Melek Tuğba Şahlıoğlu tarafından kuruldu.

Noble Cıty Proje Yönetimi Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Noble Cıty Proje Yönetimi Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Kadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Teymur tarafından kuruldu.

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Levent Geyve ve Şafak Uçak ortaklığında kuruldu.

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

Paşabey Gayrimenkul Yönetimi Ve İşletmesi Anonim Şirketi kuruldu!

Paşabey Gayrimenkul Yönetimi Ve İşletmesi Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Atahan Paşabeyoğlu tarafından kuruldu.

İnys İnşaat Yönetimi Ve Stratejileri Limited Şirketi kuruldu!

İnys İnşaat Yönetimi Ve Stratejileri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mirza Can Bingül tarafından kuruldu.

Mitiwaste Entegre Atık Yönetimi Ve Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Mitiwaste Entegre Atık Yönetimi Ve Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Tağı, Ahmet Selim Ertunç, Halil İbrahim Gündüz, Mehmet Yılmaz ve Yiğit Tecimen ortaklığında kuruldu.

Cv Danışmanlık Tesis Yönetimi Ve Temizlik Organizasyonları Limited Şirketi kuruldu!

Cv Danışmanlık Tesis Yönetimi Ve Temizlik Organizasyonları Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Volkan İner tarafından kuruldu.

Eskioğlu Gayrimenkul İnşaat Site Yönetimi Ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eskioğlu Gayrimenkul İnşaat Site Yönetimi Ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Eskioğlu tarafından kuruldu.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

alan yönetimi ve Anıt eser kurulu Haberi

alan yönetimi ve Anıt eser kurulu

Anıt eser kurulunun görevleri nelerdir?

Anıt eser; Kullanım durumu, konumu, fonksiyonu, ziyaretçi yoğunluğu ile tarihi ve sanatsal özellikleri de dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenen taşınmaz kültür varlıkları olarak tanımlanıyor.

             

Anıt Eser Kurulu ise; Anıt eser niteliğindeki taşınmaz kültür varlıklarına münhasır olarak oluşturulan kurulunu ifade ediyor. Peki anıt eser kurulunun görevleri nelerdir?


Anıt Eser Kurulunun kuruluşu, görevleri ve çalışma esasları, 27 Kasım 2005 tarihinde 26006 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Alan Yönetimi ile Anıt Eser Kurulunun Kuruluş ve Görevleri Yönetmeliğinde şu şekilde açıklanıyor.


Anıt Eser Kurulunun kuruluşu

Madde 18 — Anıt eser niteliğindeki taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla o esere münhasır anıt eser kurulu kurulur. Kurul yönetimi oluşturulacak anıt eserler, anıt eser üzerinde tasarruf yetkisine sahip idarenin onayı alınarak...