25 / 04 / 2024

alanya 2015 sezonu

alanya 2015 sezonu

TURİZM sezonunun sona ermesiyle birlikte Antalya Alanya’ daki 582 otelden 527’si yaz sezonuna kadar kapalı. Otellerde çalışan yaklaşık 50 bin turizm personeli işsiz kaldı...

Alanya Gören Yaylası'nın yolları genişletildi!

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaylalarda kış sezonu öncesi çalışmalarını tamamladı. Basırlı Mahallesi’ne bağlı Gören Yaylası’nda 3 kilometrelik yolun genişletmesini yapan ekipler, alt yapı çalışmalarını da tamamladı.

Alanya Kestel'de fakülte yolu asfaltlanıyor!

2015 ile 2016 yılının ikinci yarısında yayla yollarında 50 kilometre yolu altyapısı ile yeniden düzenleyen Alanya Belediyesi, Kestel Mahallesi İşletme Fakültesi yolunu düzenleyerek kaldırımlarını yapıyor.

Alanya Mahmutlar ve Konaklı'nın caddeleri yenilendi!

Turizm sezonu öncesinde Konaklı ve Mahmutlar Mahallesi’nde başlatılan yol ve parke çalışmalarını tamamlayan Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalışmalarını vatandaşların talepleri doğrultusunda sürdürüyor.

Van'da ulaşıma 18 milyon TL yatırım yapıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 sezonu içerisinde ulaşım için dev bütçe ayırarak, yaşanan sorunun ortadan kaldırılması için 18 milyon 781 bin TL bütçe harcadı.

Alanya Yeniköy Barajı inşaatında son durum ne?

14 Ekim 2015 tarihinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temelini attığı Maliyeti 29 milyon 367 bin 903 TL olan Alanya Yeniköy Barajında çalışmalar devam ediyor. Alanya Yeniköy Barajı ile 12 bin 250 dekar tarım alanı suya kavuşacak.

Adem Murat Yücel: Alanya'da daha büyük yatırımlar yapacağız!

2015 yılında kıt imkanlarla çok büyük hizmetler yaptıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Hizmetlerimizi Alanya’nın en ücra köşesine kadar götürdük. 2016'da güzel projeler ve daha büyük yatırımlarla halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.

Avrasya GYO Alanya'daki gayrimenkullerin 2015 değerlemesini yayınladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Alanya İlçesi, Türkler Köyü, 320 Ada, 1 Parsel D Blok 1 ve 3 Bağımsız Bölüm numaralı Dubleks Meskenler Değerleme Raporu Revizesine ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

Alanya, turizm gelirinin yüzde 10’unu karşılıyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.

FerYapı Asya Basketbol Ligi 2014-2015 sezonunu 19 Mayıs'ta kapattı!

Geleceğin projelerini hayata geçiren FerYapı’nın sponsor olduğu ‘Feryapı Asya Lig 2014-2015 sezonu’, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda şenliklerle sonlandı.

Alanya'ya yıllık 35 milyon turist geliyor!

Finlandiya'nın resmi radyo televizyon kurumu YLE muhabirinin sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Yücel, "Alanya artık dünyada bir markası. 2015 yılında havalimanına gelen yolcu sayısının 1 milyonu geçmesini bekliyoruz" dedi

3. ALODIF 2015 fuarı Antalya'da açıldı!

Alanya Otel, Restoran Donanımları, İç ve Dış Mekan Ürünleri, Yapı ve Dekorasyon Malzemeleri İhtisas Fuarı (ALODİF 2015) kapılarını 3'üncü kez açtı.

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne son uyarı yapıldı!

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne turizm sezonu öncesi son uyarılar yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, huzur ve düzeni tesis edeceklerini söyledi.

Alanya Belediyesi'den turizm tesislerine sezon öncesi denetim!

Turizm sezonu öncesi huzur ve düzeni tesis etmek için sezon başından itibaren çok sıkı tedbirler alacaklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, esnaf ve inşaat sektörüne yönelik uyarılarda bulundu.

alanya 2015 sezonu Haberi

alanya 2015 sezonu

153 bin yatak kapasitesiyle yaz aylarında yaklaşık 4 milyon turiste ev sahipliği yapan ve turizmden yılda yaklaşık 3.5 milyar dolar gelir elde eden Alanya’da, 582 otelden 527’si çeşitli nedenlerle kapılarını gelecek yaz sezonuna kadar kapattı. Bazı tesisler kış tadilatı için, bazıları da kış sezonunda umut ışığı göremediği için kapalı kalmayı tercih etti. Kapanan 527 otelde çalışan yaklaşık 50 bin turizm personeli de işsiz kaldı.


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, kış sezonunun konaklama sektörü ve büyük tesisler için zor bir dönem olduğunu söyledi. Bir işletmenin 5 ay ya da daha fazla sürede kapalı kalmasının tesis, turizm ve ülke ekonomisi açısından olumsuz bir durum olduğunu belirten Sili şöyle dedi: "Bu süreçte öncelikle ciddi oranda personelin iş sözleşmeleri askıya alınıyor....