19 / 04 / 2024

alaplı deniz havalimanı projesi

alaplı deniz havalimanı projesi

Zonguldak’ ın Alaplı ilçesinde denizde hava limanı projesini tasarlayan Düzceli proje tasarımcısı Harun Dinçer, proje ile bölgenin ekonomik anlamda büyük bir ivme kazanacağını ifade etti...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi, yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller gerçekleştiriliyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nda üstyapının yüzde 80'i tamam!

Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilen 2’nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın üstyapı çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda 99 milyon dolgu işlemi tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için hedeflenen 100 milyon dolgunun 99 milyonu tamamlandı. 

Rize-Artvin Havalimanı 2022'de açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Deniz üzerine inşa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan Rize-Artvin Havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz" dedi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna yapılan 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı. Projenin 29 Ekim 2020'ye kadar tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı. Projenin kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor.

Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52'si tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 766 hektarlık alan üzerinde yapılması planlanan ve temeli 2,5 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52'si tamamlandı. 

Rize'de havalimanı inşaatında heyelan: 1 ölü!

Türkiye'nin deniz dolgusuna yapılacak 2'nci havalimanı olacak Rize- Artvin Havalimanı'nda meydana gelen heyelanda, operatör Mehmet Topal, iş makinesi ile beraber toprak altında kaldı

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı. projenin gelecek ay havalimanı üst yapı inşaatı için ihaleye çıkılacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'lık kısmı tamamlandı. 

Rize Artvin Havalimanı 2020'de tamamlanacak! 

Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın en önemli kısmı niteliğindeki taş dolgu mendireğin yüzde 56'sı tamamlandı. Proje 2020'de tamamlanabilir. 

alaplı deniz havalimanı projesi Haberi

alaplı deniz havalimanı projesi


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde denizde hava limanı projesini tasarlayan Düzceli proje tasarımcısı Harun Dinçer, proje ile bölgenin ekonomik anlamda büyük bir ivme kazanacağını söyledi.


Alaplı ilçesinin 3,5 kilometre güneyine denize dolgu E tipi havaalanı ve yapay 2 adet liman tasarımı çizerek maketini hazırlayan proje tasarımcısı Harun Dinçer, Düzce, Akçakoca, Alaplı ve Ereğli bürokratlarından, sivil toplum kuruluşlarından, milletvekillerinden ve belediye başkanlarından destek beklediğini söyledi. Bölgeye en yakın hava alanına 3 saatte ulaşılabildiğine dikkat çeken Dinçer, “Bölgemizin her alanda kalkınabilmesi için böyle tasarım projesine, bölgemizin milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, sanayi odaları ve diğer kurumların destek ve ilgi göstermesi gerekiyor. Bölgemizin en yakın havaalanı 3.5 saat sürmektedir. Yapay 2 adet limanla hem deniz hem hava taşımacılığı bakımından canlılık kazanacak bölgemiz, turist ve yatırımcı da...