26 / 04 / 2024

Albatros parkı planları

Albatros parkı planları

Albatros parkı planı Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası tarafından yargıya taşındı. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada planın, İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından 30 Ekim 2018'de oybirliği ile iptal edildiği bildirildi.

İmar planlarına motokurye güncellemesi! Park ve dinlenme alanları geliyor!

Türkiye'de sayıları gittikçe artan motokuryeler için Bakanlık Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. İşte detaylar...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı plan değişikliği açıklaması!

Büyükçekmece’deki Albatros bölgesinde yer alan belediyeye ait parselin, İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında "park" ilan edilmesi üzerine Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. 

Albatros Parkı yeşil alan oldu!

İmarı senelerdir tartışılan Büyükçekmece'deki Albatros Parkı yeşil alan ilan edildi...

Abdi İpekçi Parkı’nda ticari yapılanmaya izin yok!

Ankara’nın merkezinde bulunan Abdi İpekçi Parkı’na lokanta, büfe gibi işletmelerin yapılmasının önünü açan plan değişikliğiyle ilgili Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından dava açıldı. Mimarların itirazını haklı bulan idare mahkemesi planları iptal ettiğini açıkladı.

Yeni imar planlarında bisiklet yolu zorunlu oldu!

Bisiklet Yolları Yönetmeliği'nde plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunlu hale getirildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Albatros arazisine inşaat eleştirisi!

İstanbul Büyükçekmece mitingde Albatros arazisine inşaat yapılmak istenmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parkın birilerine peşkeş çekildiğini ifade eti. 

Albatros'un imar planlarına ulaşıldı!

Albatros Parkı’nın imara açılacak olması büyük tepkilere neden olmuştu. Albatros’un nasıl imara açıldığı Büyükçekmece Fen İşleri Müdürlüğü’nün arşivindeki planlara ulaşıldı.

Albatros Parkı, Büyükçekmece'nin millet bahçesi olacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Albatros Parkı'nı katakulliyle yemeye kalktılar. Büyükçekmece buna izin verir mi? Hiç heveslenmesinler. Orası Büyükçekmece'nin en güzel millet bahçesi olacak. Buradan söz veriyoruz" dedi...

Binali Yıldırım: Albatros Parkı'nı millet bahçesi yapacağız!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Büyükçekmece halkının meşhur bir Albatros sorunu olduğunu söyleyerek, "Orayı yedirmeyiz. Hiç heveslenmesinler. Burası millet bahçesi olacak." dedi.

Albatros Parkı'ndaki yapılaşmaya engel!

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçenin en büyük yeşil alanlarından biri olan Albatros Parkı'nın yapılaşmaya açan plana mahkemeden engel geldi. 

Albatros parkı planı iptal!

Albatros parkı planı Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası tarafından yargıya taşındı. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada planın, İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından 30 Ekim 2018'de oybirliği ile iptal edildiği bildirildi.

Albatros parkı planları Haberi

Albatros parkı planları

Kamuoyunda tartışmalara sebep olan Büyükçekmece’deki Albatros Parkı’nın bir bölümüne rezidans ve otel yapılmasını sağlayacak imar planı değişikliği, 2016'da İBB Meclisi tarafından onaylandı. Plan değişikliğinden bir sene sonra da 11 Nisan 2017 tarihinde arazinin satışı için ihale düzenlendi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, arazi 160 milyon TL'ye Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Arapların ağırlıkta olduğu SKY Investment Group Gayrimenkul Ticaret A.Ş. ortaklığına satıldı. Tartışma yaratan satış süreciyle ilgili Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün, “Bu parsel iddia edildiği gibi park alanı değil, kuruluşundan beri Büyükçekmece Belediyesi'nin tapulu ve imarlı mülküdür. Bu parsel 1979 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları ile turizm alanı ilan edildi. Albatros Parkı'na değil arkasındaki 30 dönümlük araziye otel yapılacak” açıklamasını...