20 / 04 / 2024

Ali Babacan kim

Ali Babacan kim

3 dönem boyunca Ankara milletvekilliği yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, başkentin 13 yıllık büyüme serüvenini SABAH Ankara'ya anlattı.

Ali Babacan: Gayrimenkul yatırımcısına destek olalım!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 7. Gelişen Kentler Zirvesi dün Balıkesir’de gerçekleşti.

Ali Babacan: Gayrimenkul yatırımcısının önünü açın!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kamu ve yerel yönetimlere ‘yatırımcının önünü açın’ çağrısında bulundu. Babacan “Yatırımcının önünü açan bir anlayış olmalı. Yatırım olmadan, büyüme, istihdam olmaz” dedi.

Şeffaflık ve imarda yeni paket yolda!

Şeffaflık ve imarda yeni paket yolda. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. yapısal reformlarda gaza basacaklarını açıkladı. Babacan "Rayları döşedik. İstikamet belli. Reform treninin bu istikametten gitmesi gerek.

Ali Babacan: Yatırımcı izlenmeli!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kurdukları melek yatırımcı sistemlerinin iyi çalışmaya başladığını açıkladı. Borsa İstanbul’un ev sahipliğindeki konferansta konuşan Babacan, “Umarım sayıları binlere, onbinlere ulaşır. Ancak denetim de önemli” dedi.

Ali Babacan: İnşaatın üretime etkisi az sanayiye öncelik verilmeli!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın sanayisiz büyümenin kalıcı olmayacağı açıklamasına Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da katıldı.Özilhan, inşaatın belirli sektörleri canlandırıp geliştirdiğini söyledi.

Ali Babacan: 2015'te büyüme oranını yüzde 4 olarak bekliyoruz!

Başbakan Yardımcısı Babacan, Orta Vadeli Program ile ilgili Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2015 yılında büyüme oranını yüzde 4 olarak beklediklerini açıkladı.

Ali Babacan: Ölçüsüz ranta kim karşı koyabilir ki?

Babacan sanayinin yeniden inşaata galip gelme formülünü açıkladı: Bir kalem oynatıp mevzuat değişikliğiyle ölçüsüz rantın sağlandığı bir alan varken emek fedakârlık isteyen sanayi sektörüne ilgi düşebiliyor. Bunu dengelemeliyiz.

Hükümetin zirvesinden inşaat uyarısı!

Ali Babacan 5. Uluslararası İstanbul Finans Zirvesi’nin sabah oturumunda soruları yanıtladı. Hükümetin zirvesinden inşaat uyarısı geldi. Babacan, inşaat sektöründe bir gecede, bir kalem değişikliğiyle oluşan "ölçüsüz rantlara" dikkat çekti.

Ali Babacan: İnşaatta ölçüsüz rant var!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 5. İstanbul Finans Zirvesi'nde gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.Babacan, geçen yılı yüzde 4,1'lik gerçekleşmeyle beklentilerden daha yüksek büyüme ile kapattıklarını söyledi.

Ali Babacan: 700 milyar dolarlık altyapı ihtiyacı var!

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin 2023'e kadar toplam 700 milyar dolarlık bir altyapı ihtiyacı olduğunu, bu rakamın 200 milyar dolarlık kısmını kamu-özel ortaklığı ile gerçekleştireceklerini söyledi.

Ali Babacan: İmar değişikliklerinde adalet duygusunu geliştirmeliyiz!

İNŞAAT sanayicilerinin çatı örgütü İNTES'in ( İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ) dün gerçekleştirilen 167. Geleneksel Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Ali Babacan 'İmar değişikliklerinde adalet duygusunu geliştirmeliyiz' dedi...

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çıkışı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. babacan, " Uzmanlar senelerdir İstanbul depremi diyor. Yaklaşan böyle bir tehlike var. Öyleyse kaynakları niçin depreme tedbir konusunda harcamıyorsunuz, niye buna ayırmıyorsunuz?" dedi.

Ali Babacan'dan kira fiyatlarına tepki!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya üzerinden son günlerde kiralık evlerdeki fiyat zamlarına tepki gösterdi.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çağrısı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çevre kirliliğini gündeminde tuttu. Babacan, Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul projesi açıklaması!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal İstanbul'la ilgili "Bekamız için önemli olan Montrö de risk edilir. Türkiye'ye damga vuracağız diye çok büyük bir riske giriliyor" dedi.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, "Adeta Kanal İstanbul ile yatıp kalkıyorlar" diye konuştu.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Ali Babacan, Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili, "Kanal İstanbul için devlet projesi diye bir kavram uydurdular. Neymiş, 'devlet projesi' imiş. Hiç kimse bunu eleştiremezmiş. Devlet tek bir partinin değildir, Kanal İstanbul’u tabii ki eleştireceğiz" diye konuştu. 

Ali Babacan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Elazığ İl Başkanlığının 1. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Elazığ'a gitti. Babacan, kongrede deprem ve kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ali Babacan'dan imar affı açıklaması!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan imar affı ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Ekrem İmamoğlu'ndan Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu’na Kanal İstanbul sunumu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nu, Kanal İstanbul konusunda ayrı ayrı bilgilendirdi.  

Ali Babacan: İmar planlarına aykırı yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, imar ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, imar planlarına aykırı yapılaşmaya ve kentleşmeye kesinlikle izin verilmeyeceğine dikkat çekti...

Ali Babacan Başbakanlık Binası'na yerleşti!

Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin 2002-2015 tarihleri arasındaki 13 yılına damgasını vuran isimlerin başında gelir. Bu süre boyunca, 2007-2009 yılları arasındaki 2 yıllık Dışişleri Bakanlığı dönemi sayılmazsa, ‘ekonominin patronu’ydu.

Ali Babacan: Yabancıya konut satışı ihracat sayılmaz!

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan, “Yabancılara gayrimenkul satışı cari işlem hareketi değil, doğrudan sermaye girişi kalemi altında değerlendirilir. Yabancıya konut satışı istismarı önleyerek ihracat sayılabilir” dedi.

Ali Babacan kim Haberi

Ali Babacan kim

3 dönem boyunca Ankara milletvekilliği yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, başkentin 13 yıllık büyüme serüvenini SABAH Ankara'ya anlattı: AK Parti döneminde Ankara'nın çehresi değişti. Bu dönemde yapılan 100 dev projeden 11'i Ankara'da.


İşte ilk 100 içindeki 11 dev proje


01- Tuz Gölü doğalgaz depolama alanı. 

02- Bölgesel uçak yapım merkezi Ankara'da. 

03- Haberleşme uydusu projesi Ankara'da. TÜRKSAT 6-A yine burada üretiliyor. Göktürk-3 Ankara projesi. 

04- Ankara-Niğde otoyolu. 

05- Ankara-İstanbul hızlı tren projesi. Ankara-İzmir hızlı tren projesi. Ankara-Konya hızlı tren projesi. 

06- Asıl daha hızlı olan Ankaraİstanbul o çok daha yüksek hızlı 1.5 saatte ulaşılabilecek. 

07- Ankara-Sivas hızlı tren projesi. 

08- Başkentray Tandoğan, Keçiören metro ve Atatürk Kültür Merkezi, Gar, Kızılay metro projeleri var bir paket halinde. 

09- Etlik ve Bilkent şehir hastaneleri. 

10- Ankara içme suyu ikinci merhalesi. 

11- Uluslararası polis...