19 / 04 / 2024

Almanya esnaf destekleri

Almanya esnaf destekleri

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Ruhsar Pekcan: Kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlanmıştır" dedi. 

Gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkar başvuru yaptı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkarın başvuru yaptığını söyledi.

Ankara esnafı gelir ve kira desteğinden memnun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle mağdur olan esnafa yönelik olarak açıklanan gelir ve kira destekleri, başkent esnafı tarafından olumlu olarak karşılandı.

Kira ve gelir kaybı destekleri esnafın yüzünü güldürdü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kira ve gelir kaybı desteği açıklamalar Konya'daki esnaf tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Almanya'da Türk esnaflar Kovid-19 salgını nedeniyle kira sorunu yaşıyor!

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor günler geçiren Türk esnaf kira sorunu yaşıyor...

Almanya'da sigara içen kiracılar için kötü haber!

Almanya'da sigara içen kiracılar için kötü haber geldi. Almanya'da Düsseldorf Eyalet Mahkemesi, komşularının rahatsız olması durumunda sigara içen kişilerin de kira sözleşmesinin feshedilebileceğine karar verdi.

Fehmarnbelt tüneli ile İskandinavlar Almanya'ya bağlanıyor!

Danimarka ile Almanya arasında denizin altında inşa edilecek 18 kilometrelik Fehmarnbelt tünelinin, 41 milyon kron maliyetle 2021'de tamamlanması planlanıyor. Tünel, İskandinavya'nın Avrupa ana karasına bağlantısını 1,5 saat kısaltacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Kordon esnafına çöp uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp poşetlerinin doğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

Kordon ve Pasaport esnafına çöp uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp poşetlerinin doğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

Almanya'da gayrimenkul fiyatları yüzde 20 artacak!

Almanya'da emlak fiyatlarındaki hızlı artış, rekor düşük faiz oranlarının geleneksel yatırım yöntemlerini daha cazip hale getirmesiyle Berlin ve Hamburg gibi büyük şehirlerden Bonn ve Hanover gibi orta büyüklükteki şehirlere yayılıyor.

Almanya 2020 yılında Türkiye'den 800 bin konaklama bekliyor!

Alman Turizm Merkezi DZT, bu yıl 40. yıldönümünü kutladığı GTM (German Travel Mart) etkinliklerini Bremen'de gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Almanya'nın 2013 turizm rakamları değerlendirilirken, 2020 hedefleri açıklandı.

Almanya'da Türklerin oturduğu 2 katlı müstakil evde yangın çıktı!

Almanya'nın Köln kentinde Türklerin oturduğu 2 katlı müstakil evde çıkan yangında 2'si ağır olmak üzere 7 kişi yaralandı. Polis, kundaklama şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı.

Almanya esnaf destekleri Haberi

Almanya esnaf destekleri

Almanya Kovid-19 salgını sürecinde başta esnaflar olacak şekilde, halka ve hemen hemen herkese 1.5 trilyon Euro yardım sağladı.

Sözcü Gazetesi'nden Ali Güven'in haberine göre; bütün amaç, piyasada çökmenin engellenmesi, küçük esnafın güç duruma düşemesi olarak belirlendi. Bu sebeple, Almanya'daki düzgün ticarette bulunan esnaflar iflas etmekle karşı karşıya kalmadı.

KİRASINI BİLE ÖDÜYOR

İşte Almanya'nın sunduğu esnaf destek paketinin ayrıntıları:

İLK ADIM: 2020'de yaşanan ilk kapanmada, 5 kişiye kadar çalışanı olan esnafa 9 bin Euro, 10 kadar çalışanı bulunan esnafa 15 bin, 10 işçinin üzerinde çalışanı olana 30 bin Euro hibe sunuldu. 50'ye kadar çalışanı bulunanlara 100 bin Euro'ya kadar para desteği sağlandı. 50'den fazla işçisi bulunan orta ölçekli işletmelere ise 1 milyon Euro'ya kadar karşılıksız ve geri ödemesiz destekte bulunuldu. 

İKİNCİ ADIM: Kovid-19 önlemleri...