23 / 04 / 2024

almanya frankfurt ev tekstili fuarı nerede

almanya frankfurt ev tekstili fuarı nerede

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtextil Fuarı'nın ikinci gününde, dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor...

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

Almanya'da konut kredisi faiz oranlarında keskin düşüş yaşandı. Bu yolla konut almak isteyenlere her sene binlerce euro tasarruf sağlamış olacak. 

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya'da kiracı sayısı ev sahibinden fazla. AB içinde ev sahibi en fazla olan ülke ise Romanya...

Ev kiralamak çileye dönüştü! 

Son dönemlerde konut sıkıntısı hemen hemen her ülkenin ortak sorunu haline geldi. Konut sorunu yaşayan Almanya’da da ev kiralamak büyük çileye dönüştü. 

Almanya’da konut kiraları 3 yıllığına dondurulacak!

Ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı ülkelerden biri de Almanya… 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde ikamet ettiği Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir kanun tasarısı hazırlıyor.

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

Almanya'da ev kiraları uçtu! Eylemler başladı!

Almanya'da ev kiralarında fahiş artışlar yaşanırken yerel yönetimler sosyal konutlara önem vermiyor. Bu sebeple pek çok şehirde konut hakkı için eylemler gerçekleştirildi..

Almanya'da yaşanan konut sıkıntısı büyüyor!

Almanya'nın büyük şehirlerinde kiralık konut bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle Berlin, Frankfurt, Hamburg gibi şehirlerde kira fiyatları tavan yaptı. 

Köksal Holoğlu, Almanya'dan hastane satın alacak!

Köksal Holoğlu'nun hastane yatırımlarını hızlandırdığı, Avrupa'nın merkezinde hummalı bir çalışma içinde olduğu belirtiliyor. Köksal Holoğlu'nun Almanya'nın başkenti Berlin ile Hamburg ve Frankfurt gibi önemli kentlerinde hastane için yer aradığı ifade edildi.

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

Almanya’da ev fiyatlarının düşmesi için yeni konut inşaatı önerisi!

Almanya’da yükselen ev fiyatlarına ve kira problemine karşı Yeşiller Partisi’nden somut çözüm önerisinde bulunuldu.

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

almanya frankfurt ev tekstili fuarı nerede Haberi

almanya frankfurt ev tekstili fuarı nerede


Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtextil Fuarı'nın ikinci gününde, dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor. 61 ülkeden 2 bin 718 firmanın stant açtığı Heimtextil Fuarı'nda Türkiye 164 firmayla temsil ediliyor.


Fuara katılan Denizli İhracatçılar Birliği (DİB) Başkanı Süleyman Kocasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yirmi yıldır bu fuara katıldığını söyleyerek, "Artık ürettiğimiz her şeyi getirip burada pazarlamaya çalışmıyoruz, hikayesi olan ürünlerle farklı kulvarlarda yol alıyoruz. 2023 hedeflerine ulaşmak için inovatif ürünler üretmeliyiz" dedi. DİB Başkanı Kocasert, "Avrupalı üreticilerle yarışıyoruz, insanlarımızın yüzü gülüyor, burdan Bereketli kazançlarla döneceğiz" dedi.


Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer ise Denizli'nin katma değeri yüksek ürünlerle Heimtextil Fuarı'nda görücüye çıktığını ifade ederek,...