26 / 04 / 2024

almanya gazzeyi yeniden mi inşa edecek

almanya gazzeyi yeniden mi inşa edecek

UNOPS: "Almanya hükümeti ile Almanya Kalkınma Bankası aracılığıyla Gazze'deki son saldırılarda yıkılan yaklaşık 100 evin yeniden inşası için 5 milyon avro değerinde bir anlaşma imzaladık" dedi.

Bundesbank: Almanya, Avrupa'nın hasta adamı değil. Ekonomi 2024'te büyüyecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini belirterek, “Şu anda büyük bir belirsizlik var ama doğru yoldayız” dedi.

Almanya fabrika siparişlerinde sert düşüş yaşandı! Avrupa’nın hasta adamı geri mi dönüyor?

Almanya'da fabrika siparişleri temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,3'lük beklentiye karşılık yüzde 11,7 geriledi. Uzmanlar, 1990’daki birleşmenin ardından Almanya’ya takılan “Avrupa’nın hasta adamı” etiketini yeniden gündeme getirdi.

Almanya'da enflasyon yeniden hız yaptı, İspanya'da hedefin altında kaldı!

Almanya'da Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 6,8'e çıkarken, İspanya'da ise Avrupa Merkez Bankası'nın tüm Euro Bölgesi için belirlediği yüzde 2'lik hedefin altına indi.

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Almanya'da iflas eden şirket sayısı arttı!

Almanya'da mart ayı şirket iflası yüzde 20'yi geçti. Konuya ilişkin açıklamada, " Şubat ayındaki ılımlı bir artışın ardından, martta şirket iflaslarının sayısı yeniden arttı, ve bu sefer daha güçlü." değerlendirmesi yapıldı.

Almanya'da AVM'ler açıldı!

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında Almanya'da kapatılan AVM'ler yeniden hizmete açıldı. Mağazalara müşteriler randevusuz alınmadı.

Almanya'da camiler ve küçük mağazalar yeniden açılıyor!

Almanya koronavirüs tedbirlerini gevşetmek amacıyla adımlara devam ediyor. Buna göre, 800 metrekareden küçük mağazalar, çocuk parkları, müzeler, ibadethaneler, sergi salonları ve hayvanat bahçeleri hizmete açılacak. 

Peter Altmaier: Avrupa'daki üretim tesislerinin yeniden inşa edilmesi için destek vereceğiz!

Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, koronavirüs zorda bıraktığı ilaç şirketlerinin Avrupa'daki üretim tesislerini yeniden inşa etmeleri için onları desteklediklerini belirtti…

3. havalimanı Almanya'da yeniden gündemde!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 3. havalimanın ilk etabı 29 Ekim'de açılacak. 3.havalimanı Almanya'da yeniden gündeme geldi. 

Almanya'dan Gazze'ye imar desteği!

UNOPS: "Almanya hükümeti ile Almanya Kalkınma Bankası aracılığıyla Gazze'deki son saldırılarda yıkılan yaklaşık 100 evin yeniden inşası için 5 milyon avro değerinde bir anlaşma imzaladık" dedi.

Almanya Irak'a yeniden inşa için 500 milyon avro borç verecek!

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammed, terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin yeniden inşa edilmesi için Almanya hükümetinin Irak'a 500 milyon avro borç vereceğini belirtti.

ERSA Mobilya’nın Wall dolabı Almanya’dan ödülle döndü!

ERSA Mobilya’nın çalışma alanları,ofisler, kamu kurumları ve yurtlarda kullanılan metal dolapları yeniden yorumlayarak ürettiği, tasarımcı Aykut Erol imzalı “Wall” dolabı Almanya’dan ödülle döndü.

Berlin Duvarı yeniden inşa ediliyor!

Yıllarca Almanya’nın başkenti Berlin’i ikiye ayıran Berlin Duvarı, yeniden yapılıyor. Alman sanatçı Christopher Bauder, duvarın yıkılmasının 25’inci yıldönümü kapsamında duvarı kendi üslubuyla yeniden yaratıyor. İşte yeni Berlin Duvarı...

almanya gazzeyi yeniden mi inşa edecek Haberi

almanya gazzeyi yeniden mi inşa edecek

Almanya'nın, İsrail işgali altındaki Gazze'de yıkılan 100 evi yeniden inşa edeceği bildirildi. 


Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisinden (UNOPS) yapılan yazılı açıklamada, "Almanya hükümeti ile Almanya Kalkınma Bankası (KfW) aracılığıyla Gazze'deki son saldırılarda yıkılan yaklaşık 100 evin yeniden inşası için 5 milyon avro değerinde bir anlaşma imzaladık." denildi. 


Açıklamada, Almanya'nın Gazze'yi hedef alan İsrail saldırılarının ardından verdiği yardım taahhütlerini yerine getirdiğine, Gazze'nin yeniden imarı ve insani yardım için 120 milyon avrodan fazla yardım yaptığına da işaret edildi.


İsrail'in, 7 Temmuz 2014'te başlattığı, 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılar, 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona ermişti. İskan Bakanlığı, UNRWA ve BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar...