07 / 12 / 2025

Almanya IFO

Almanya IFO

Ekonomi Araştırma Enstitüsü, Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Yapılan anketin sonucuna göre inşaat iş iklimi endeksi rekor derecede yüksek kalmaya devam ettiği ancak olumlu mevcut durum değerlendirmelerinin bir miktar zayıfladığı belirtildi.

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Almanya'da İnşaat İş İklimi Endeksi rekora ulaştı!

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 7 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği eylül ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. İnşaat İş İklimi Endeksinin artmaya devam ederek yeni bir rekora ulaştı.

Almanya'da inşaat sektöründe kredi kısıtlama oranı arttı!

Ifo, Almanya için ağustos ayı "Kredi Kısıtlama Göstergesi" anketinin sonuçlarını yayımladı. İnşaat sektöründe kredi kısıtlaması yaşayan firmaların oranı 16,1’den yüzde 17,2’ye yükseldi.

Almanya'da inşaat sektörü istihdamı arttı!

Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi ağustos ayında önceki aya kıyasla hafif artarak 108,7 puan seviyesinde gerçekleşti. Almanya'da inşaat sektörü istihdamı arttı.

TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi satın aldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) Almanya'da kurduğu TAI GmbH, Grunewald Stade GmbH şirketini satın aldı.

Iglo Architects, Almanya'daki sığınmacılar için konteynır tasarladı!

Iglo Architects, Almanya’daki Sığınmacılar İçin Üst Düzey Konfor ve Güvenlik Sunan Konteynırlar Tasarladı...

Almanya Göçebe Mekânlar Sergisi 17 Haziran’da!

Almanya’dan yurda “kesin dönüş” yapmış misafir işçilerin Türkiye’de inşa ettiği evlerdeki etkilerini inceleyen Göçebe Mekânlar sergisi 17 Haziran’da SALT Galata’da açılıyor.

Almanya'da Nisan ayında inşaat üretimi yüzde 1,7 geriledi!

Almanya'da sanayi üretimi Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,8 artarak piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Enerji üretimi yüzde 1,1 arttı ve inşaat üretimi ise yüzde 1,7 geriledi.

Yataş, Almanya'da ilk Enza Home mağazasını açtı!

Enza Home’un, Almanya’nın Essen kentinde, alışveriş caddesi Einkaufsstrasse üzerinde yer alan yeni konsept mağazasının açılışı dolayısıyla bir kokteyl düzenlendi.

Almanya Wuppertal'daki dönüşüm Asya şehirlerine örnek!

Wuppertal İklim, Çevre ve Enerji Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Uwe Schneidewind, Almanya'nın Wuppertal şehrinde gerçekleşen kentsel dönüşümün Asya'daki şehirlere örnek olduğunu söyledi.

Kordon'daki Almanya Konsolosluğu binası müzeye dönüştürülecek!

1. Kordon'un simge binalarından tarihi Almanya Konsolosluğu'nun Megapol Group satın aldı. Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir binayı restore edip, burada Megapol Modern Sanatlar Müzesi kuracaklarını açıkladı

Almanya'da kullanılmayan kiliseler konuta dönüştürülüyor!

Almanya’da kullanılmayan kiliseler ya yıkılıyor ya da satılıp başka amaçlar için kullanılıyor. Bir zamanlar kilise olarak kullanılan binaları ev, hatta pizzacı ya da diskotek olarak görmek mümkün.

Almanya inşaat ile ilk çeyrekte hızlı büyüdü!

Almanya'nın ekonomik büyüme hızı 2016'nin ilk üç aylık döneminde artış gösterdi. Federal İstatistik Kurumu, Almanya'nın Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası'nın bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 0,7 oranında arttığını duyurdu

Almanya IFO Haberi

Almanya IFO


Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 7 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği Ağustos ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.


Sonuçlara ilişkin yapılan açıklamada, Almanya’da sanayi ve ticarete ilişkin Ağustos ayı İş Dünyası Güven Endeksinin aylık bazda 108,3 puandan 106,2 puana indiği kaydedildi. Böylece söz konusu endeks, 108,5 olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. 


Alman ekonomisindeki iş güveninin belirgin şekilde kötüleştiği vurgulanan açıklamada, şirketlerin, hem mevcut durumu hem de gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini önceki aya kıyasla daha kötü değerlendirdiği ve Alman ekonomisinin yaz rehavetine düştüğü bildirildi. 


Açıklamada, endeksin imalat sektöründe yeniden gerilediği belirtilerek, "Endüstriyel şirketler, mevcut iş durumundan daha az memnun. Özellikle yeni sipariş hacmi azaldı. İş iklimi endeksi neredeyse tüm sanayi kollarında düştü. Ancak en belirgin azalma kimya ve elektrik sektörlerinde...