26 / 04 / 2024

almanya inşaat üretim oranları 

almanya inşaat üretim oranları 

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "İmalat ve inşaat sektörlerinin Kasım ayı üretimlerinde artış yaşandı.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkez nakli yapıldı! 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi.  Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkezi Esenyurt'ta yapıldı. 

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi Şişli'de Fatih Koştu ve Halil Şahin ortaklığında kuruldu.

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya'da inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), perakende satışlara ilişkin şubat ayı geçici verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; Şubat ayında inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi. 

almanya inşaat üretim oranları  Haberi

almanya inşaat üretim oranları 

Almanya'da Kasım ayında koronavirüs salgınına rağmen inşaat sektöründe üretim hız kesmedi.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, kasım 2020’de bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 arttı. Sanayi üretimi, Kasım 2019'a göre ise yüzde 2,6 azalış kaydetti. Ekonomistler sanayi üretiminin kasımda aylık bazda yüzde 0,7 artmasını bekliyordu.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı geçici verilere göre, daha önce 3,2 arttığı açıklanan ekim ayı verisi ise yüzde 3,4 artışa revize edildi. Veriler, ekim ayına kıyasla kasımda enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin yüzde 1,2 arttı. 

Söz konusu dönemde sermaye malı üretimi yüzde 1,3 ara malları üretimi yüzde 2,3 arttı. Tüketim malları üretiminde ise yüzde 1,7 düşüş görüldü. Sanayi dışında, enerji üretiminde yüzde 3,9 azalış...