19 / 04 / 2024

almanya kasselde yeni açılan havaalanı

almanya kasselde yeni açılan havaalanı

Almanya'da yaklaşık 6 ay önce açılan Kassel-Calden havalimanında işler durma noktasına geldi. Havalimanı yönetimi, THY'nin bahar aylarından itibaren buraya uçmayı planladığını belirterek, diğer havayolu şirketlerinin de THY’yi izleyeceğini umuyor....

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Almanya, Schengen vizesi başvurularında yeni sisteme geçileceği kaydedildi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesi için Almanya, randevu almayı kolaylaştıracak iki aşamalı bir uygulamayı yürürlüğe aldığını duyurdu.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Peker GYO Almanya'daki yeni projesi için düğmeye bastı! Erft Loft, Mart 2024’te başlıyor!

Peker GYO Almanya'daki yeni projesi Erft Loft için resmen düğmeye bastı. Erft Loft projesinin imar planı Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Peki Erft Loft projesinde kaç konut olacak? Ne kadar gelir elde edilecek? İşte ayrıntılar...  

Euro kazanmak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye’den 60 bin personel alacak, valizini hazırlayan geriye bakmadan gidecek

Almanya yeni iş gücü için iş kapılarını adeat sonuna kadar açtı. Almanya'ya göç etmek isteyenler için gerekli olan şartlar da peş peşe duyuruldu. Euro kazanmak isteyenler acil bakın...

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Kripto piyasasındaki son gelişmelere göre Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Fransa, İspanya ve Almanya'nın geride kalması dikkat çekti. Buna göre Türkiye, kripto paralarda Avrupa'dan önde. Kripto para yatırımcılarına özel hazırlanan yeni rapora göre Türkiye lider durumda.

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 

Almanya'nın "yeni nesil nitelikli göçmen yasasının" ayrıntıları tek tek belli oldu. Schengen vizesinde kriz yaşanırken, nitelikli göçmen için hazırlanan plandaki bazı ayrıntılar dikkatleri çekti. 

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek.

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…

Şok haber! Almanya'da çalışmak isteyenlere yeni iş fırsatları! Almanya 4 temel sektörde çalışacak acil eleman arıyor!

Almanya’da nüfusun giderek yaşlanması ülkede nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı artırdı. Almanya’da 2030 yılına kadar çeşitli sektörlerde çalışacak 5 milyon kişiye ihtiyaç olacağı belirtirken, bu ihtiyacın Türkiye’nin de aralarında olduğu AB dışı ülkelerinden karşılanması bekleniyor.

Almanya 4 bin euro maaşlı çalışan arıyor! İşte meslekler ve başvuru şartları

Yurt dışında kariyer yapmak isteyenleri heyecanlandıracak yeni bir gelişme Almanya'dan geldi. Orta Avrupa ülkesi Almanya, yaklaşık 4 bin euro maaş ile çalışacak 1.5 milyon işçi alacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sur Yapı Almanya ve Azerbaycan projeleri için düğmeye bastı! 

Sur Yapı Azerbaycan projelerinde düğmeye bastı. Şirket Almanya ve Azerbaycan'da yeni projelere imza atacak. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalarda son dakika! Yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalarda, geçtiğimiz hafta ABD haricinde risk iştahının yüksek kaldığı belirlenirken, ABD, Almanya ve Çin'in enflasyon verilerinin açıklanacağı yeni haftada yoğun veri gündemi ve siyasi haber akışının fiyatlamaları yönlendirmesi öngörülüyor. İşte küresel piyasalardaki son durum...

almanya kasselde yeni açılan havaalanı Haberi

almanya kasselde yeni açılan havaalanı


Almanya’nın Hessen eyaletinde yaklaşık 6 ay önce hizmete giren Kassel-Calden havalimanı bugünlerde sinek avlıyor.


Frankfurt’un 200 km kuzeyindeki Kassel-Calden havalimanı, 140 kadar çalışanın bir kısmını zorunlu izne gönderirken, bazılarını ise uzmanlık alanı olmayan işlerde istihdam ediyor.


Havalimanı Yöneticisi Maria Anna Muller, bu konuda örnek verirken, “İtfaiye görevlilerimiz yapacak bir iş olmadığı için etraftaki çimleri biçiyorlar.” şeklinde konuşuyor.


Spiegel Online’da yer alan habere göre, Muller bu yıl sonunda yaklaşık 6,6 milyon Euro zarar edeceklerini tahmin ediyor. Havaalanı 270 milyon Euro’ya mal olmuştu.


Almanya genelinde alay konusu olduklarını belirten havalimanı yöneticisi, işlerin bahar aylarından itibaren yeniden düzelmesini bekliyor.


Halihazırda birkaç özel jet ve iki küçük havayolu şirketinin burayı kullandığını belirten yetkili, ümitlerini Türk Hava Yolları’na bağladıklarını belirtiyor.


Muller’e göre, bahar aylarından itibaren Kassel-Calden havalimanından uçmayı planlayan THY,...