27 / 04 / 2024

Almanya konut fiyatları 2019

Almanya konut fiyatları 2019

Almanya'da aileleri konut satın almaya teşvik etmek için amaçlanan konut teşvik priminden bugüne dek 43 bin aile yararlandı.

Almanya'da konut fiyatlarında sert düşüş!

Almanya'da derinleşen konut krizi etkileri devam ediyor. Almanya'da konut fiyatları 3. çeyrekte geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 10,2'lik bir düşüş kaydederek dibi gördü.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

Almanya’da konut fiyatları 12 yılın ardından ilk defa düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya’da konut fiyatları 2022 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 3,6 geriledi ve 2010’dan beri ilk defa düştü.

Almanya'da konut fiyatlarındaki rekor artışta balon endişesi!

Almanya'da sık sık gündeme gelen konut fiyatları 2021 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,2 artış gösterdi. Söz konusu bu artış balon endişelerini de beraberinde getirdi.

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

Almanya'da konut fiyatları tavan yaptı!

Almanya'da konut fiyatları tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse rağmen arttı. Fiyat artışına en büyük sebep düşük faiz gösterildi.

Almanya'da konut fiyatları el yakıyor! 

Almanya’da nüfusu bir milyonun üzerinde olan Berlin, Hamburg, Münih ve Köln’de konut fiyatları çok yükseldi. Yükselen konut fiyatlarıyla, çalışanların ev alması neredeyse imkansız hale geldi...

İstanbul, lüks konut fiyatları listesinde 98. sırada! 

Knight Frank tarafından hazırlanan Uluslararası Lüks Konut Fiyat Endeksi (PIRI 100) raporuna göre, dünyada lüks konut fiyatlarının en çok arttığı şehir yüzde 10.3 ile Almanya'nın finans merkezi Frankfurt olarak belirlendi. İstanbul ise 98. sırada yer alıyor...

Almanya'dan sonra konut fiyatları en çok İzmir'de artıyor!

Konut fiyatları dünyada Almanya’dan sonra en çok İzmir’de artıyor. Yetkililer bu durumunda iklimden yaşam maliyetlerine, trafikten güvenliğe kadar pek çok kriterin etkili olduğunu söylüyor.

Almanya’da konut fiyatları yüzde 8.2 arttı!

Almanya’da emlak fiyatları ve kira artışı durmak bilmiyor. 2018 yılında ülkede konut fiyatları yüzde 8.2 oranında artış gösterdi.

Almanya konut fiyatları yüzde 50 arttı!

Almanya'da emlak piyasası büyük bir çıkmaza girdi. Konut krizinin yaşandığı ülkede konut fiyatları son 3 yılda yüzde 50 arttı.

Marmaray güzergahındaki konut fiyatları arttı!

Marmaray projesi geçtiği güzergâhlardaki konut fiyatlarını artış yaşanmasına neden oldu. Test sürüşünün bile fiyatları yüzde 30 artırdığı Marmaray, geçtiği güzergâhlardaki emlak fiyatlarını adeta zirveye çıkardı...

Almanya konut fiyatları 2019 Haberi

Almanya konut fiyatları 2019

Almanya'da aileleri konut satın almaya teşvik etmek için öngörülen konut teşvik priminden bugüne dek 43 bin ailenin faydalandığı açıklandı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; başvuru sayısı 112 bin olarak açıklanırken, işlemlerin devam ettiği ifade edildi. 

Konut satın alan ailelere çocuk başına 10 yıl süreyle yılda 1200 euro ödeme yapılıyor. Tek çocuklu aileye 10 yıl içinde 12 bin, 2 çocuklu aileye 24 bin, 3 çocuklu aileye ise 36 bin euro ödeniyor.