29 / 03 / 2024

almanya şubat 2021 inşaat üretimi

almanya şubat 2021 inşaat üretimi

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Xiaomi 11T Pro için son dakika müjdesi! Görmeyen kalmasın! 17 Şubat 2023 fiyat listesi...

2021 yılının sonunda kullanıcılara sunulan Xiaomi 11T Pro için son dakika müjdesi verildi! Peki, Xiaomi 11T Pro özellikleri neler? Xiaomi 11T Pro fiyatları ne kadar? İşte 17 Şubat 2023 fiyat listesi ve ayrıntılar...

Elektrikli Opel Mokka-e'ye tek kuruş zam gelmedi! İşte Opel Mokka-e 12 Şubat 2023 fiyat listesi! Hemen bakın!

Almanya'nın Altın Direksiyon ödüllü otomobili elektrikli Opel Mokka-e'ye tek kuruş zam gelmedi. Peki Opel Mokka-e'nin güncel fiyatları ne kadar? İşte Opel Mokka-e 12 Şubat 2023 fiyat listesi... Hemen bakın...

Rekor üstüne rekor kırılıyor! Almanya ÜFE’de hızını kaybetmiyor!

Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), yüksek enerji fiyatlarının etkisi ile birlikte geçtiğimiz ay 2021 senesinin aynı zaman dilimine göre de yüzde 45,8 artış göstererek rekor seviyede kalmaya devam etti. İşte detaylar…

Hizmet ihracatından yeni rekor geldi! İlk sırada Almanya var...

Türkiye'nin, hizmet ihracatı 2021 yılında 34,8 milyar dolar olarak kayda geçerken, hizmet ithalatı ise 27,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. En çok ihracat, Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılırken ilk sırayı Almanya aldı.

ABD'de konut başlangıçları 17 ayın en düşük seviyesini gördü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Temmuz ayında yüzde 9,6 geriledi ve 1 milyon 446 bin oldu. Bu rakamlar, Şubat 2021'den bu güne kaydedilen en düşük seviye oldu.

Almanya'da konut fiyatlarındaki rekor artışta balon endişesi!

Almanya'da sık sık gündeme gelen konut fiyatları 2021 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,2 artış gösterdi. Söz konusu bu artış balon endişelerini de beraberinde getirdi.

Artan mazot fiyatları çiftçiyi tarla süremez hale getirdi! Almanya destek kararı aldı

Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat'ta başlattığı savaşın petrol fiyatlarının yüksek seyrettiği bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Almanya'da akaryakıt istasyonlarında 2 euro 10 cent civarında satılan mazota devletin destek vermeye hazırlandığı öğrenildi.

İhracat Şubat'ta rekor kırdı! Yüzde 25 arttı!

Şubat ayı ihracat verileri duyuruldu. Şubat ayında ihracat verileri 2021 Şubat ayına göre yüzde 25 yükselerek 20 milyar dolara çıktı.

Almanya'daki gayrimenkul fiyatlarında artış hız kesmiyor!

Alman Merkez Bankası Bundesbank, Şubat ayı değerlendirmesinde tekrar gayrimenkul sektöründeki fiyat yükselişine ilgi çekti. 2020 senesinde yaşandığı gibi 2021 senesinde de emlak fiyatlarında değerinin üstünde bir yükseliş gerçekleştiği gözlemlendi.

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

almanya şubat 2021 inşaat üretimi Haberi

almanya şubat 2021 inşaat üretimi

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkin ocak ayı geçici verilerini yayınladı. Milliyet'te yer alan habere göre;  Şubat ayında önceki aya kıyasla enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin yüzde 1,8 düştüğünü ortaya koydu. Söz konusu dönemde sanayi üretimi içerisinde sermaye malı üretimi yüzde 3,2 ve ara malı üretimi yüzde 1 düştü.

Şubat'ta tüketim malları üretiminde yüzde 0,2 artış görülürken, sanayi dışında inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1,3 düşüş görüldü. Enerji üretimi seviyesinde ise yüzde 1 düşüş kaydedildi.

Son iki aydaki düşüşlere rağmen imalat sektörü halen nispeten güçlü 

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sanayi üretiminde son iki aydaki düşüşlere rağmen imalat sektörünün nispeten güçlü olduğu belirtildi.

Sanayi üretiminin ocak-şubatta, kasım-aralık dönemine göre yüzde 1,9 düştüğü belirtilen açıklamada, inşaatta ise yüzde...