25 / 04 / 2024

Almanyadaki makinistler

Almanyadaki makinistler

Almanya'da demir yollarında görevli makinistlerin bu gece iş bırakma eylemi yapacağı bildirildi.Alman Demiryolları'nın açıklamasında, vatandaşların eylemden fazla etkilenmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Nef 2016'da yurtdışına açılacak!

Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, 2016'ya hızlı bir giriş yapacaklarını belirterek, "Yıl içinde Nef New York projesinin iansmanını yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, ingiltere ve Almanyadaki projelerimizin de detaylarını netleştireceğiz" dedi.

Almanya'da makinistler grevde!

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşamaya varılamaması üzerine grev kararı alan Alman Makinistler Sendikası 'na (GDL) bağlı çalışanlar greve başladı

Almanya'da makinistler tekrar greve gidiyor!

Alman Demiryolları'na ait uzun mesafe ve de banliyö trenlerinin yanı sıra yük trenleri ve de şehir içi raylı sistemlerdeki trenlerde iş bırakma eylemi yapılacağı bildirildi.

Almanya'da makinistler iş bırakacak!

Almanya'da demir yollarında görevli makinistlerin bu gece iş bırakma eylemi yapacağı bildirildi.Alman Demiryolları'nın açıklamasında, vatandaşların eylemden fazla etkilenmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Aydın Doğan 5 otel satın alacak!

Focus dergisi, Aydın Doğanın, Almanyadaki 5 yıldızlı 5 büyük oteli satın almak için 380 milyon avro teklif ettiğini yazdı. Dergide "Kod adı devekuşu" başlığıyla verilen haberde, Octavian King Holdingin, "Devekuşu Projesi" adı altında sürdürdüğü gizli görü

Ucube heykel çalıntı çıktı!

Almanyadaki bir parkta 7 yıl önce yapılan ağaç heykelin, bir benzeri de Karsa yapılmıştı. Başta BaşbakanRecep TayyipErdoğan olmak üzere birçok kesimin tepki göstermesi üzerine, ucubenin sonu da Almanyadaki gibi yıkım oldu

Almanyadaki makinistler Haberi

Almanyadaki makinistler

Makinistler Sendikası'nın (GDL) açıklamasında, iş bırakma eyleminin ülke genelinde 9 saat süreceği ifade edildi.


GDL sözcüsü Gerda Seibert, Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile ücret anlaşmazlığı yüzünden sendika üyesi makinistleri, 21.00-06.00 saatleri arasında ülke genelinde iş bırakmaya çağırdı.


Alman Demiryolları'na ait uzun mesafe ve banliyö trenlerinin yanı sıra yük trenleri ve şehir içi raylı sistemlerdeki trenlerde iş bırakma eylemi yapılacak.


Eyleme makinistlerin yanı sıra Deutsche Bahn trenlerinde çalışan diğer personelin katılması çağrısında bulunulduğu bildirildi. 


Alman Demiryolları'nın açıklamasında, vatandaşların eylemden fazla etkilenmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi. 


Makinistler maaşlarına yaklaşık yüzde 5 zam ve haftalık çalışmanın 2 saat düşürülmesini talep ediyor. GDL'nin şimdiye kadar yaptığı görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanmıştı.


Alman Demiryolları ise GDL'nin taleplerinin karşılanamaz olduğunu açıklamıştı. 


16 bin GDL üyesinin yüzde 91'inin iş bırakma eylemi için sendikaya...