25 / 04 / 2024

Alsancak Limanı ÇED

Alsancak Limanı ÇED

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

Saros limanına ikinci rapor: Kesinlikle deprem bölgesinde!

Sazlıdere Köyü Sahili’nde, BOTAŞ tarafından yapımına başlanan Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’yle ilgili olarak, bilirkişi heyeti tarafından ikinci kez hazırlanan ÇED rapor da 'olumsuz' oldu. 

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Saros'taki liman projesinin ÇED raporu iptal edildi!

Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasına yapılacak olan likit doğal gaz taşıma ve yükleme limanı için Saros Dayanışma Gönüllüleri Komisyonu iptal davası açmıştı. Edirne İdare Mahkemesi'nde açılan 'ÇED iptal' davası kazanıldı...

İzmit'te yapılması planlanan liman projesinin ÇED süreci sona erdi!

İzmit Şirintepe ve Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında yapılması planlanan liman projesinde ÇED süreci sona erdi. İzmit Belediyesi ve mahallinin itirazları onaylandı...

Güzelçamlı'da yat limanı projesi davalık oldu!

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da yapılması planlanan yat limanı için hazırlanan "ÇED Olumlu" raporunun iptal edilmesi için dava açıldı.

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havaalanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak.

Antalya Boğaçayı Yat Limanı için bilgilendirme toplantısı!

Antalya'nın prestij projelerinden olan Boğaçayı Projesi’nin en önemli etaplarından biri olan “Boğaçayı Yat Limanı Projesi için ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı” yapıldı.

Demre Kruvaziyer Limanı'nın ÇED toplantısı 28 Mart'ta!

Antalya Demre'de yapılması planlanan Demre Kruvaziyer Limanı projesi için ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 28 Mart günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı 2. kez mecliste!

İzmir Alsancak Liman arkası ve Salhane bölgesini kapsayan Yeni Kent Merkezi plan notlarının iptali üzerine 1/1000'lik planlar yarın ikinci kez Konak Meclisi'ne gelecek.

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Alsancak Limanı ÇED Haberi

Alsancak Limanı ÇED

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, TCDD Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin limanın genişletilmesi projesine yaklaşık 5 yıl aradan sonra ÇED onayı verildiğini belirterek "Bu proje İzmir'in ve bölgenin geleceği için hayati önemde. Yaklaşma kanalının 250 metreye genişletilerek eksi 14 metre derinleştirilmesi, İzmir Limanı'nın Panamax ve Post-Panamax tipi gemilere uygun hale gelmesini sağlayacak. Limanın kapasitesinin büyümesinin önü açılacak. "Yüzülebilir körfez" hedefine yaklaşılacak. Bu proje, Türkiye'ye örnek olacaktır" dedi.


Ege bölgesindeki limanların Türkiye'nin lojistik bölgesi olarak dizayn edilmesini öneren Öztürk, şunları söyledi:


"İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi, Ege'nin ve İzmir'in gücünü turizmden çevreye, ticaretten sanayi yatırımlarına, lojistikten gayrimenkule kadar birçok alanda aynı anda tetikleyecektir. Alsancak Limanı Ege'deki sanayiciler ve ihracatçılar için vazgeçilemez öneme sahiptir."


Yeni...