29 / 03 / 2024

Alsancak Limanı derinleştirilme projesi

Alsancak Limanı derinleştirilme projesi

Alsancak Limanı derinleştirilmesine Dutch Dredging B.V firması talip oldu. Hollandalı Dutch Dredging B.V firması, İzmir Alsancak Limanı'nın derinleştirme çalışmaları ile ilgili "Büyük İzmir Kanalı Projesi"ne talip olduğunu açıkladı...

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı 2. kez mecliste!

İzmir Alsancak Liman arkası ve Salhane bölgesini kapsayan Yeni Kent Merkezi plan notlarının iptali üzerine 1/1000'lik planlar yarın ikinci kez Konak Meclisi'ne gelecek.

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Yeni Alsancak Limanı'nın önü açıldı!

2011 yılından beri beklenen 'Yüzülebilir Körfez Projesi'nde ÇED için nihai onay geldi. Konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, 'Limanın özelleştirilip gerekli yatırımların yapılması ve verimli şekilde çalıştırılmasının önü açıldı' açıklamasını yaptı

Özlem Şenyol: Plan değişikliklerinde kamu yararı olmalı!

Yüksek katlı yapıların bulunduğu Konak ve Bayraklı sınırlarında yer alan sahil ile iç kısımları kapsayan Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi Halkapınar-Salhane Kesimi Uygulama İmar Planı iptal edildi.

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yapılan itiraza ret!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Belediye'nin Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın revize imar planlarına yaptığı itirazı kabul etmedi. Konak Belediyesi yargıya gitmezse, planlar kesinleşecek, ihalenin önünde engel kalmayacak. Yargıya gidildiği takdirde limana çivi çakılamayacak

Yusuf Öztürk: Alsancak Limanı özelleştirilsin!

Türkiye limancılığını yakından takip eden çevreler, Çandarlı Limanı'nın özelleştirilmesinin Alsancak Limanı lehine beklemeye alınabileceğini söylüyor.

Emlak Konut ile Tariş, Alsancak projesi için protokol imzalandı!

Emlak Konut GYO ve Tariş Koorperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje geliştirecek.

Çandarlı Limanı'nda konsept değişecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidileceğini ve Alsancak Limanı ile birlikte bölgeye hizmet vermesi için çalıştıklarını belirterek, ihale sürecinin çalışmaların tamamlanmasının ardından açılacağını söyledi.

Alsancak Limanı'nın imar planı sorunu çözülüyor!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Konak Belediyesi'nin birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

Alsancak Limanı derinleştirilme projesi Haberi

Alsancak Limanı derinleştirilme projesi

Hollandalı Dutch Dredging B.V firması, İzmir Alsancak Limanı'nın derinleştirme çalışmaları ile ilgili "Büyük İzmir Kanalı Projesi"ne talip olduğunu açıkladı.



İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret eden Hollandalı Dutch Drenging B.V. Proje Müdürü Jos M. Bakker, İzmir Limanı derinleştirme çalışmalarında yer almak istediklerini belirtti. İskenderun Limak Limanı'nın derinleştirme projesinde yer aldıklarını hatırlatan Bakker, İzmir Alsancak Limanı için de bu çalışmada yer almak istediklerini vurguladı.


Jos M. Bakker, "Tarama çalışmaları sırasında çıkacak olan kumlarla körfezin ortasına ada yapılma olasılığını değerlendiriyoruz. Bu çalışma ile çıkacak kumlar bertaraf edilebilecek. Çalışmalar ile ilgili olarak liman yetkilileri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü ile görüştük" diye konuştu.


İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir'in önemli bir ulaşım ve lojistik merkez olduğunu...