26 / 04 / 2024

Alsancak Limanı

Alsancak Limanı

Türkiye’deki üç doğal limandan biri olan İzmir'deki Alsancak Liman İşletmesi, özellikle Ege Bölgesi'ni dünyaya açıyor

İzmir Kordon'daki işletmelere yeni yaptırımlar getiriliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kordon’a getirdiği yönetmelikle, işletme sahiplerine birçok yeni yaptırım getiriliyor. Uymayanlara ise cezai işlem uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon Yönetmeliği'nde revizyona gitti.

Alsancak Limanı'na Konak Belediyesi'nden itiraz!

Özelleştirme süreci tamamlandığında Avrupa'nın ilk 10, dünyanın ise ilk 50 limanı arasına girecek olan Alsancak Limanı'nda beklenen yine olmadı. Önceki yıllarda planlara dava açan kurumların da bu kez olumlu bulduğu yeni plana itiraz geldi.

Alsancak Limanı ne kadar büyüdü?

Öztürk, "Yük hacminde Alsancak Limanı'ndan daha geri olan Mersin Limanı özelleştirmeden sonra 3 kat, Pire Limanı ise 7 kat büyüdü. Alsancak Limanı, yerinde saydı. Ümit ediyoruz ki özelleştirme süreci 2016'da tamamlanır." diye konuştu.

Safi Holding 2016'da İzmir Limanı ihalesine girmeyi planlıyor!

Derince Limanı'nın ardından yeni yatırımlarla projelerini genişletmek istediklerini söyleyen Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, İzmir için ihaleye gireceklerini açıkladı. 

Mimarlardan Alsancak Limanı için 4 öneri!

Geçtiğimiz haftalarda yeni planların Konak Belediyesinde askıya çıktığını kaydeden Topal, "Yeni planları incelediğimizde bir önceki 95 bin metrekarelik ticaret alanını 4 bin 508 metrekareye indirildiğini gördük. Bu önemli bir gelişmedir" dedi.

İEKKK'in gündeminde İzmir Limanı vardı!

DTO Başkanı Öztürk, “ İzmir ya karasallaşarak tarihten silinen Efes Limanı gibi olacak ya da dünyayla bütünleşen Amsterdam Limanı gibi olacak ” dedi.

İzmir'in en hızlı gelişen bölgesinin inşaat kapasitesi ne kadar?

Alsancak Limanı’nın arka bölgesi ile Turan Mahallesi arasındaki 471 hektarlık alan 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir’in yeni kent merkezi olarak ilan edildi.

Alsancak Limanı taşınacak mı?

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Alsancak Limanı'nın kentin tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu ve başka bir yere taşınmaması gerektiğini dile getirdi..

Alsancak Limanı derinleştirilmesine Dutch Dredging B.V firması talip oldu!

Alsancak Limanı derinleştirilmesine Dutch Dredging B.V firması talip oldu. Hollandalı Dutch Dredging B.V firması, İzmir Alsancak Limanı'nın derinleştirme çalışmaları ile ilgili "Büyük İzmir Kanalı Projesi"ne talip olduğunu açıkladı.

Aliağa Limanlarından dev atılım!

Alsancak Limanı'nın yük limanı mı yoksa sadece yolcu limanı mı olarak kullanılması gerektiği konusunda tartışma sürerken 2013 yılı liman verileri şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı...

Alsancak Limanı'na Koreliler talip oldu!

Yatırım yapmak üzere İzmir a'i mercek altına alan Güney Kore 'nin en büyük mühendislik gruplarından DAELIM Group, İzmir Alsancak Limanı 'ndaki yolcu limanı projesini istiyor

Yusuf Öztürk: Alsancak, yük ve yolcu limanı olmalı!

İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, ülke ekonomisi için denizcilik sektörünün büyük önemi olduğunu belirterek, sektör ile ilgili konularda DTO ile görüş alışverişinde olacaklarını ifade etti...

Kenan Yavuz: Alsancak Limanı yük gemilerine kapatılsın!

2018 yılına kadar Türkiye'ye 17 milyar dolar yatırım yapacak olan Socar Türkiye'nin CEO'su Kenan Yavuz, İzmir'in gelecek kimliğinin turizm olması gerektiğini belirterek, İzmir Alsancak Limanı'nın yük gemilerine kapatılmasını önerdi.

Alsancak Limanı Kruvaziyer merkezi olacak!

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirilmemesine karar verildi. Liman Kuzey Ege Limanı devreye girdikten sonra kruvaziyer gemilere hizmet verecek...

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı 2. kez mecliste!

İzmir Alsancak Liman arkası ve Salhane bölgesini kapsayan Yeni Kent Merkezi plan notlarının iptali üzerine 1/1000'lik planlar yarın ikinci kez Konak Meclisi'ne gelecek.

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Yeni Alsancak Limanı'nın önü açıldı!

2011 yılından beri beklenen 'Yüzülebilir Körfez Projesi'nde ÇED için nihai onay geldi. Konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, 'Limanın özelleştirilip gerekli yatırımların yapılması ve verimli şekilde çalıştırılmasının önü açıldı' açıklamasını yaptı

Özlem Şenyol: Plan değişikliklerinde kamu yararı olmalı!

Yüksek katlı yapıların bulunduğu Konak ve Bayraklı sınırlarında yer alan sahil ile iç kısımları kapsayan Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi Halkapınar-Salhane Kesimi Uygulama İmar Planı iptal edildi.

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yapılan itiraza ret!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Belediye'nin Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın revize imar planlarına yaptığı itirazı kabul etmedi. Konak Belediyesi yargıya gitmezse, planlar kesinleşecek, ihalenin önünde engel kalmayacak. Yargıya gidildiği takdirde limana çivi çakılamayacak

Yusuf Öztürk: Alsancak Limanı özelleştirilsin!

Türkiye limancılığını yakından takip eden çevreler, Çandarlı Limanı'nın özelleştirilmesinin Alsancak Limanı lehine beklemeye alınabileceğini söylüyor.

Emlak Konut ile Tariş, Alsancak projesi için protokol imzalandı!

Emlak Konut GYO ve Tariş Koorperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje geliştirecek.

Çandarlı Limanı'nda konsept değişecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidileceğini ve Alsancak Limanı ile birlikte bölgeye hizmet vermesi için çalıştıklarını belirterek, ihale sürecinin çalışmaların tamamlanmasının ardından açılacağını söyledi.

Alsancak Limanı'nın imar planı sorunu çözülüyor!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Konak Belediyesi'nin birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

Alsancak Limanı, Ege'yi dünyaya açıyor!

Türkiye’deki üç doğal limandan biri olan İzmir'deki Alsancak Liman İşletmesi, özellikle Ege Bölgesi'ni dünyaya açıyor

Alsancak Limanı Haberi

Alsancak Limanı

Konak İlçesi Alsancak Semti'nde 1959 yılında işletmeye açılan Alsancak Liman İşletmesi bugün TCDD'ye bağlı olarak hizmet veriyor. Özelleştirme kapsamında olan Alsancak Liman İşletmesi, özellikle Ege Bölgesi'nin adeta dünyaya açılan kapısı görevini üstleniyor. Gemi ve yük operasyonlarının 24 saat kesintisiz yapıldığı, demiryolu bağlantısı da bulunan Alsancak Limanı'nda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2016 yılının ilk 7 ayında yaklaşık 4 milyar 860 milyon dolarlık ihracat, yaklaşık 4 milyar 850 milyon dolarlık da ithalat yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde ise yaklaşık 4 milyar 770 bin dolar ihracat, yaklaşık 4 milyar 900 milyon dolarlık da ithalat gerçekleşti.


İZMİR'DE İHRACAT VE İTHALAT TEMMUZ'DA GERİLEDİ

TÜİK verilerine göre İzmir genelinde, 2016 yılı Temmuz ayında, 2015 yılının aynı ayına göre ihracat yüzde 16.1, ithalat ise yüzde 3.5...