09 / 12 / 2025
fuzul

Alstom satılıyor

Alstom satılıyor

Fransa Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, Amerikan General Electric (GE) ile Alman Siemens ve Japon Mitsubishi’nin, Fransız Alstom’un hisselerini satın almak için giriştiği yarışta, hükümetin tercihinin GE’den yana olduğunu açıkladı.

Kepez Toptancı Hali'nde 98 dükkan satılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepez'de bulunan Toptancı Hali'nde bulunan 98 dükkan açık ihale usulüyle satılıyor.

Profilo Alışveriş Merkezi satılıyor!

Mecidiyeköy Gülbahar Mahallesi'nde bulunan Profilo Alışveriş Merkezi 425 milyon liraya satılıyor. AVM, İş Bankası'nın internet sitesindeki gayrimenkul ilanları bölümünde bulunan ilanla satışa çıktı. 

Çeşme Mustafa Çelebi Adası sahibinden satılıyor!

Çeşme’de, 160 dönümü Hazine’ye, 400 dönümü ise mirasçılara ait olan Mustafa Çelebi Adası 40 milyon Euro’ya satılıyor. Adaya, Çinli bir yatırım grubu ile Kanadalı bir işadamını talip olduğu iddia edildi.

Gebze Life Port Hotel icradan satılıyor!

Life Port Hotel icradan satışa çıkarıldı. Gebze 1.İcra Müdürlüğü tarafından otel 61 milyon 452 bin 476 TL'ye satılıyor. 

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 17 milyon TL'ye satılıyor! 

Bursa Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük ada 17 milyon liraya satılıyor. Adanın sahibi Nedim Bulut 13 milyon liralık teklifi kabul etmediğini söyledi. 

İsviçre'deki dağ evleri 6 liraya satılıyor!

İsviçre’nin güneyinde yer alan Monti Sciaga adlı dağ köyündeki eski taş evleri 1 İsviçre Frangı (5.8 TL) gibi sembolik bir fiyata satılıyor.

Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor!

'Noel Eram Yalısı' olarak da bilinen İstanbul Boğazı'ndaki en değerli yalılarından Çengelköy'deki Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor.

Ayvalık Çiçek Adası 105 milyon liraya satılıyor!

Balıkesir'in Ayvalık ve Gömeç ilçelerinde bulunan 265 bin metrekarelik Çiçek Adası sahibinden 105 milyon liraya satılıyor.

Niğde Emlak Konutları'nda 16 adet cadde dükkanı satılıyor!

Niğde Emlak Konutları'nda yer alan 16 adet cadde dükkanı 20 Haziran Perşembe günü açık artırma usulüyle satılıyor.

İzmir’de milyonluk arsalar satılıyor!

Ege sahil kesimlerinde milyonluk yazlıklar satılıyor. İZEKO Başkanı Güleroğlu, ilandaki yazlık artışını yaşanan ekonomik darboğazdan çıkış yolu olduğunu ifade etti.

Utopia World Hotel satılıyor!

Alanya'daki Utopya Turizm'e ait Utopia World Hotel satılıyor,  ATG Anex Tourizm Grubuna kiralanması planlanan otel için 4 ay sonra alınan karar doğrultusunda satış süreci başlatıldı.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki villası dudak uçuklatan rakama satılıyor!

Suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın Kandilli'deki villası dudak uçuklatan rakama satılıyor. Kapısına "satılık" ilanı asılan villa için 190 milyon lira isteniyor.

İstanbul'un en pahalı villası 210 milyon liraya satılıyor!

İstanbul'un en pahalı villası satılıyor. Çolakyan Ailesi'ne ait Boğaz'daki villa için 210 milyon lira isteniyor.

Alstom satılıyor Haberi

Alstom satılıyor

Fransız hükümeti, tercihinin General Electric’ten yana olduğunu açıkladı. Alstom yönetimi son kararını pazartesi gününden önce verecek. Fransa Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, Amerikan General Electric (GE) ile Alman Siemens ve Japon Mitsubishi’nin, Fransız Alstom’un hisselerini satın almak için giriştiği yarışta, hükümetin tercihinin GE’den yana olduğunu açıkladı.


Fransız Bakan,  devletin ayrıca Alstom hisselerinin yüzde 20’sini almayı planladığını bildirdi. Montebourg, devletin Alstom’un hisselerinin yüzde 29’una sahip Bougues şirketinin hisselerinin yüzde 20’sini satın almaya hazır olduğunu da aktardı. Söz konusu hisseler için 1,7 milyar avro ödenmesi gerekiyor.


Hükümetin tercihini GE’den yana kullanmasına rağmen, son kararı Alstom yönetiminin pazartesi gününden önce vermesi bekleniyor.


GE yönetimi, ilave istihdam yaratmanın dışında Alstom’un genel merkezinin ve karar mekanizmasının Fransa’da kalacağı sözünü vermişti.


ABD’li GE'nin dün sunduğu teklifin ardından harekete geçen Alman...