26 / 04 / 2024

Altav ve ALTİD Fuar katılımı

Altav ve ALTİD Fuar katılımı

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya’nın ağırladığı turist sayısını arttırmak hedefiyle başlattığı çalışmalar kapsamında 2015 ITB Berlin Turizm Fuarı’nda yer aldı.

Borsada kar satışları geldi! BIST 100 endeksi düştü, döviz ve altın yükseldi!

Borsa günü düşüşle kapatırken, altın ve döviz piyasalarındaki hareketlilik sürüyor. BIST 100 endeksi kar satışlarıyla yüzde 0,51 oranında değer yitirirken, dolar, euro ve altın fiyatlarında yukarı doğru seyir sürüyor.

Faiz ve borsa yükseldi, dolar ve altın rekor kırdı! En çok kazandıran hisseler 17-21 Temmuz'da parlayanlar listesinde!

17-21 Temmuz haftasında Borsa İstanbul dalgalıydı. Yatırımcılar, karmaşık tablo ve yükseliş-düşüşlerle karşılaştı. Merkez Bankası faiz kararları dolar/TL kurunu rekor seviyelere taşıdı. Dolar ve altın fiyatları da oynak seyretti.

FED faizleri arttırırsa altın ve dolar düşer mi, yükselir mi?

Piyasaların yakından takip ettiği ABD Merkez Bankası (Fed), yeni faiz kararını haziran ayında açıklandı. Peki, FED faiz arttırdığında altın ve dolar düşer mi? İşte detaylar...

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Döviz talebinin yükselmesine karşılık, Merkez Bankası, bankalara verdiği dövizden TL'ye ek dönüşüm hedefini yukarı çekti. Vatandaşı döviz ve altın alımından Kur Korumalı Mevduat’a kaydırmayı hedeflediğinin dile getiren Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.

Haftanın kaybedeni borsa ve altın yatırımcıları oldu!

17 Nisan haftasında BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1.58 kayıpla kapatırken, bu hafta borsa ve altına yatırım yapanların beklentileri boşa çıktı ve bu yatırım araçları düşüş trendiyle hayal kırıklığı yarattı.

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

Seçim sonrası döviz ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek? İşte ünlü ekonomistten seçim senaryoları!

Seçim öncesi artan belirsizlik ve endişeler ile yatırımcıların döviz ve altına yöneldiğini söyleyen ünlü ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, bu nedenle döviz ve altınında yükseldiğini belirtiyor. Peki, ya seçim sonrası döviz ve altında neler olacak? İşte o sorunun cevabını ünlü ekonomist verdi…

Düğünü ve altın borcu olanlara altın duayeni İslam Memiş’ten ‘son alım fırsatı’ duyurusu geldi!

Altında yükseliş sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten özellikle düğünü ve altın borcu olanlara yönelik “Yılın son fırsatı” dediği altın alım tarihi geldi.

Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Döviz ve altın hesapları neden çözülüyor? Bankalar için flaş iddia!

Merkez Bankası verilerine göre döviz ve altın mevduat hesapları geçtiğimiz hafta 5,5 milyar dolar azaldı. Peki bu çözülmenin nedeni ne? İşte kulislerde konuşulan o kritik iddia...

Dolar ve altın patlamaya doğru gidiyor iddiası! Dolarda yeni zirve ne olacak?

TÜİK'in açıkladığı dış ticaret verisi, dolar öğüten Türk ekonomisinin döviz ihtiyacı ve net hata noksan kalemiyle gelen kaynağı belirsiz para, dolarda ve altının son çeyrekteki performansını nasıl etkileyecek? İşte beklentiler...

Dolar ve altın yatırımcısı dikkat!

Dolar ve altın yatırımcılarının dört gözle bekledikleri kritik toplantı gerçekleşti. Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Altav ve ALTİD Fuar katılımı Haberi

Altav ve ALTİD Fuar katılımı

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Alanya’nın sahip olduğu turizm potansiyelini tüm yönleriyle ortaya koymayı ve bölgeyi ziyaret eden yerli-yabancı turist sayısını arttırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Alanya için tanıtım hamlesi başlatan ALTAV ve ALTİD, 4 – 8 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşen dünyanın en etkin  turizm  fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı’na 24. kez etkin katılım sağladı. Yaklaşık 189 ülkenin turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı 49. ITB Berlin Fuarı’nda, Alanya’nın dünyaca ünlü sahillerinin yanı sıra yerel gastronomisi, arkeolojik ve doğal varlıkları ile 4 mevsim tatil fırsatı sunan zenginlikleri tanıtılıyor.

Faik Melih KAPTANOĞLU: “Dünyanın en kapsamlı turizm fuarı olan ITB Berlin Fuarı’na katılmamızın bölgemizin tanıtımına artı değer katacağına inanıyoruz.”


Fuarın bölge açısından önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyleyen...