25 / 04 / 2024

alternatif enerji üretimi

alternatif enerji üretimi

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

ÜNEKAB üyeleri alternatif enerji üretimi projesinin tanıtımını yaptı!

ÜNEKAB Paşayiğit'teki depolama alanından alternatif enerji üretimini içeren bir projeyle ilgili 14 Ağustos 2014 Perşembe günü Keşan Belediyesi'nde Meclis Toplantı Salonu'nda GÜNEKAB Encümen üyelerine yönelik bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Başbakan'dan alternatif enerji üretimi talimatı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Stockholm Vartaverkent'te alternatif enerji üretimi yapan bir şirkette incelemelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, alternatif enerji sistemleriyle yakından ilgilendi, bir de talimat verdi...

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Pek çok şehirde enerji üretimi ve iletim hatları için acele kamulaştırma kararları verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kararlar.... 

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Termico Enerji Üretimi Limited Şirketi kuruldu!

Termico Enerji Üretimi Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Türkmen tarafından kuruldu.

Bgc Gayrimenkul Kiralama Ve Enerji Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bgc Gayrimenkul Kiralama Ve Enerji Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Conoğlu tarafından kuruldu.

Yollar 'akıllanacak' ulaşımda alternatif artacak!

Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak yaptığı açıklamada gelecek 10 senede yapılacak araçların alternatif motorlara sahip olacağını dile getirerek, "Bunun için enerji yükleme altyapısına ihtiyacımız var." diye konuştu.

TMSF Adularya Enerji’yi yeniden satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) daha önce de satışa sunulan Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 1.1 milyar TL bedelle yeniden satışa çıkardı.

MNG Şirketler Grubu'ndan e-ticaret’e yeni bir soluk!

Alt yapı, inşaat, otel yatırımları, enerji üretimi ve pazarlaması ile Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunan MNG Şirketler Grubu, “setmoda.com” ile online alışverişe farklı bir bakış açısı getiriyor.

Konutlarda 'kendi elektriğini kendin üret' dönemi başlıyor!

Son yıllarda dünyanın tamamını etkileyen küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, alternatif enerji kaynaklarına duyulan gereksinimi de günden güne artırıyor.

Sinan Ak, Zorlu Enerji Grubu Başkanı oldu!

Ak, elektrik üretimi, satışı ve ticaretinden, enerji santralleri inşası, bakımı, onarımı ve işletme hizmetleri ve doğalgaz dağıtımına enerji sektöründe geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Zorlu Enerji Grubu’nun yatırım ve vizyonuna liderlik edecek.

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

Malatya'ya güneş enerji santrali kuruldu!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin trambüs bakım istasyonu çatısına kurduğu güneş enerji santralinde, 3 ayda yaklaşık 115 bin kilowatt/saat elektrik üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

alternatif enerji üretimi Haberi

alternatif enerji üretimi



İSKİ rüzgardan enerji üretecek


Hizmetin elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için İSKİ harekete geçti. İlk aşamada Terkos, Darlık ve Istıranca barajlarına kurulacak dört tribünle İSKİ'ye lazım olan elektriğin yüzde 20'si üretilecek.


     İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlattı. İstanbul Teknik Üniversitesi'yle birlikte yürütülen proje kapsamında baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kurulacak. Fizibilitesi tamamlanan projeye göre ilk olarak Terkos barajı'na rüzgar kuleleri inşa edilecek. İlk aşamada Terkos, Darlık ve Istıranca barajlarına kurulacak dört tribünle İSKİ'ye lazım olan elektriğin yüzde 20'si üretilecek. Baraj havzalarındaki çalışmalar olumlu sonuçlandığında İSKİ, kendisine lazım olan elektiriğin yüzde 80'ini üretmeye başlayacak.

     Alternatif enerji üretimiyle ilgili...