29 / 03 / 2024

altındağ kentsel dönüşüm son durum

altındağ kentsel dönüşüm son durum

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 sende 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Başkent Ankara'da en yoğun gecekondulaşmanın yaşandığı Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Ankara Altındağ'da 880 gecekondu yıkıldı!

Altındağ’da kentsel dönüşümün en önemli durağı olan ve geçirdiği değişimle tüm Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çeken Çinçin bölgesinde sıra 4’üncü etaba geldi.

Altındağ kentsel dönüşümde zirvede!

Gerçekleştirilen özel bir organizasyonla 2015 yılında yapılan tüm çalışmaları anlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2016 yılının projeleri hakkında da bilgi verdi.

Veysel Tiryaki: Sosyal dönüşüm için kentsel dönüşüm şart!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Fiziki değişimin yanı sıra sosyal ve zihinsel dönüşüm için de kentsel dönüşüm zorunludur. Çocuklarımız elden gittikten sonra bir gecekondun olsa neye yarar?

Saim Parlak: Altındağ'da kentsel dönüşüm için talep fazla!

Ankara Altındağ Belediyesi, Örnek Mahalle'sinde yapmayı planladığı kentsel dönüşüm için mahalle sakinleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Mahallenin, Bakanlar Kurulu tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi gerektiği söylendi.

Altındağ'da 2 ayda 2 bin gecekondu yıkıldı!

Göreve geldiği günden itibaren Altındağ’da 45 binden fazla gecekonduyu, kavgasız gürültüsüz yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Önder Mahallesi’nde 2 ayda 2 bin gecekondunun yıkımına imza attı.

Ankara Altındağ'da vatandaşlar yıkım istiyor!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, göreve geldiği günden itibaren ilçede 45 binden fazla gecekondu yıkarak yapılaşmanın önündeki engelleri bir bir ortadan kaldırıyor. Altındağ'daki bu çalışmalar bölge halkını da oldukça memnun ediyor.

Altındağ'da 50 bin gecekondu yıkıldı!

ALTINDAĞ'IN genelinde değişim ve dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Başkan Tiryaki, birinci ve ikinci etabın ardından, üçüncü etabın da çok yakında hak sahiplerine teslim edileceğini müjdeledi.

Veysel Tiryaki Altındağ'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Veysel Tiryaki, “Kentsel Dönüşüm ve Hamamönü örneği” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Tiryaki, Altındağ’da kentsel dönüşüm çalışmalarının klasik yöntemlerden farklı bir bakış açısıyla yapıldığını vurguladı.

Altındağ'da yıkımlar hız kazanacak!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Önder ve Ulubey Mahallesi'nde riskli alan olarak ilan edilen ve kentsel dönüşüm projesi uygulanacak olan bölgelerle ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Altındağlı vatandaşlardan kentsel dönüşüme tam destek!

Altındağ'daki kentsel dönüşüm hareketi, son sürat devam ediyor. Altındağ ’ın her noktasında yıkımlarını sürdüren, kavgasız gürültüsüz yıkım gerçekleştiren Altındağ Belediyesi’ne, Altındağlı vatandaşlar da destek veriyor.

Ankara Altındağ'da 35 kaçak yapı yıkıldı!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ'ı daha modern bir hale getirmek için çalışıyor. Göreve geldiği günden itibaren Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkan Başkan Veysel Tiryaki ve ekibi, harabe yapıları birer birer ortadan kaldırıyor.

Altındağ Aktaş Mahallesi'nde 50 gecekondu yıkıldı!

Ankara Altındağ’da yıkımın adresi bu defa Aktaş Mahallesi oldu. Aktaş Mahallesi’nde bazı harabe evler ahlaka uygun olmayan davranışların tespit edilmesi üzerine belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

Turgut Altınok'tan kentsel dönüşüm iddiası: Mansur Yavaş veto etti!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili bir açıklama yaparak, "Keçiören'in yüzde 80'lik kısmında kentsel dönüşümünü yaptık fakat Büyükşehir Belediye Başkanı bunun bir kısmını veto etti" dedi.

Mustafa Taş: Dulkadiroğlu'nda kentsel dönüşüm acil yapılmalı!

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Taş, Dulkadiroğlu ilçesinin en öncelikli projelerinden birinin Kentsel Dönüşüm olduğunun altını çizdi.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Türk-İş Blokları'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.  Çalışmalarda eski blokların yıkımı yapılıyor.

Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik!

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm projesinde evlerini tahliye etmek isteyen vatandaşlara silah çekildiği iddia edildi

Mardin’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Mardin’in Yeşilli ilçesi Gül ve Tepebaşı mahallelerinde Ocak ayında “Kentsel Dönüşüm” kapsamında “metruk” denilen yapıların yıkımı başladı.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm tam gaz!

2 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında kentsel dönüşüm sözleşmesi! 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında "Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı" kapsamında bir sözleşme imzalandı...

Altındağ kentsel dönüşümle marka şehre dönüşecek!

Göreve geldiği günden bu güne hayata geçirdiği çalışmaları anlatan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşüm ve millet bahçesi müjdesi verdi.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başladı! 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yapılan otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle bölgeye araç giriş ve çıkışları kapatıldı...

Katar ve Türkiye arasında 'kentsel dönüşüm' anlaşması!

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

altındağ kentsel dönüşüm son durum Haberi

altındağ kentsel dönüşüm son durum

Ankara'da riskli alan ilan edilen evlerin duvarlarında çatlaklıklar oluştu. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara Altındağ'da, 2017 yılında riskli bölge olarak ilan edilen Örnek Mahallesi'nde yer alan 51 konutun yenilenmesi için hazırlanan imar planı, şehircilik esas ve ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi.

Belediye yeni imar planı için çalışmalara başlarken, bu sürede konutlarda derin çatlaklar meydana geldi. Hasarın meydana geldiği evlerde yaşayan vatandaşlar  yaşanan durumun bir an önce çözüme ulaşmasını istediklerini söylediler.

Ankara Altındağ'da Örnek Mahallesi bölgesinde yer alan 5 ve 10,3 hektarlık yerde, 2017 yılında, 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' uyarınca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca riskli bölge ilan edildi.



Altındağ Belediyesi, 1424 konuttan oluşan 51 evin yer...