24 / 04 / 2024

altındağ metruk bina yıkımları 2019

altındağ metruk bina yıkımları 2019

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Altındağ Belediyesi; Beşikkaya, Feridun Çelik, Hacettepe ve Peçenek Mahallesi'nde halk sağlığını tehdit eden 50 metruk yapıyı yıktı.

Altındağ Belediyesi'nden satılık arsa ve bina!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ'da yer alan arsa ve binayı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 29 Kasım tarihinde yapılacak.

Altındağ Belediyesi başkentte iki arsa ve bina satacak!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Hacettepe'de yer alan iki arsa ve üzerindeki yapıyı satışa çıkardı. Satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Altındağ Belediye başkentte bina ve arsa satacak! İhalesi 16 Ağustos'ta!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Resmi Gazete'de yer alan ihale ilanındaki detaylara göre, söz konusu ihale 16 Ağustos'ta yapılacak.

Altındağ Belediyesi başkentte arsa ve bina satıyor! 

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde bulunan arsa ve üzerindeki yapıyı satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği devam ediyor. Süleyman Soylu'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Çalışmalar dahilinde 200 metruk binanın yıkımı gerçekleşti. 

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Antalya'da 1999 öncesi yapılan 40 bin bina risk altında!

Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Antalya’da birinci derece deprem bölgesinde 290 bin kişinin yaşadığını  ve 1999 öncesi yapılan 40 bin binanın risk altında olduğunu söyledi...

Kartal'daki 101 riskli metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi, vatandaşlara ve çevreye risk oluşturan metruk binalar ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu alınan binaların yıkımını gerçekleştirdi. Bölgede bulunan 101 riskli metruk bina yıkıldı.

Konya'da 2 katlı bina çöktü! 3 kişi enkaz altında kaldı!

Konya Karatay'da 2 katlı kerpiç bina çöktü, 3 kişinin  enkaz altında kaldığı belirtildi. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kartal'da boşaltılan 40 metruk bina yıkılıyor!

Kartal Belediyesi’nin; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlike yaratan metruk binalarla ilgili yaptığı tespit çalışmaları kapsamında 40 bina daha yıkılıyor...

altındağ metruk bina yıkımları 2019 Haberi

altındağ metruk bina yıkımları 2019

Ankara'nın en büyük kentsel dönüşümlerinin yaşandığı Altındağ ilçesinde Altındağ Belediyesi mahallelerin güvenliğini ve halk sağlığını tehdit eden metruk gecekonduları yıkıyor. Altındağ Belediyesi'nde yer alan habere göre, Altındağ Belediyesi'nin yıkım çalışmalarındaki en son adresi Beşikkaya, Feridun Çelik, Hacettepe ve Peçenek mahalleleri oldu. Vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alan belediye, 4 mahallede terk edilmiş 50 metruk gecekonduyu yıktı. Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, yıkımlarla ilgili bir açıklama yaparak ilçedeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek istediklerini belirtti. Altındağ Belediyesi, yasal süreçleri tamamlanan metruk gecekonduların yıkımına hız kesmeden sürecek.

MODERN ALTINDAĞ'I İNŞA EDECEĞİZ


Planlı bir şehirleşme için kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam edeceğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, "Altındağ'da vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak ilçede halk sağlığını ve çevre güvenliğini tehdit eden metruk...