19 / 04 / 2024

Altuğ Akbaş

Altuğ Akbaş

Yapı kimyasalları sektörünün öncü kuruluşu Kalekim, depremde meydana gelen büyük yıkımların en önemli nedeninin korozyon olduğuna dikkat çekiyor.

Isı yalıtımı olmayan binalar enerji oburu!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Son verilere göre, enerji tüketiminin yüzde 37’si binalarda gerçekleşiyor. Binalarda tüketilen enerjinin de yaklaşık yüzde 80’i ısıtma-soğutma için harcanıyor. " dedi.

Kalekim yüzde 20 büyüme hedefliyor!

2014'ü 250 milyon TL satış ile tamamlayan Kalekim, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. Önümüzdeki dönemde ihracata da ağırlık verecekerini söyleyen Genel Müdür Altuğ Akbaş, yurtdışı ile üretim yapacak.

Kalekim, Garantili Usta Sistemi'ne başlıyor!

Yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren Kalekim, hayata geçirdiği 'Garantili Usta Sistemi' ile dünyada bir ilki gerçekleştirerek, ustalar ve tüketiciler için yepyeni bir dönem başlatıyor...

Altuğ Akbaş: Konutların yüzde 85'i yalıtımsız olduğu için enerji boşa harcanıyor!

Kalekim Genel Müdürü olan Altuğ Akbaş, "Enerjisinin yüzde 75'ini ithal eden bir ülke olarak, konutların yüzde 85'inde ısı yalıtımı olmadığı için enerjimizi boşa harcıyoruz" dedi.

Altuğ Akbaş: Binalar yalıtımlı olsaydı 9.3 milyar dolar daha az döviz ödenecekti!

22 yıldır Kale Grubu içinde faaliyet gösteren Kalekim A.Ş. Genel Müdürü Altuğ Akbaş, bugün gerçekleştirilen Kalekim'in basın toplantısında 'Binalar yalıtımlı olsaydı 9.3 milyar dolar daha az döviz ödenecekti' dedi.

Kalekim basın toplantısı 13 Haziran'da gerçekleşecek!

Yapı kimyasalları alanında üretim ve satış kapasitesiyle Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da 5’inci sıraya yerleşen Kalekim, daha fazla enerji tasarrufu için geliştirdiği garantili yalıtım sistemi ile sektördeki öncülüğünü sürdürüyor...

Kalekim, yalıtımda kalite standardının adresi oldu!

Kalekim, yalıtımda kalite standardının adresi oldu. Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim; binaların güvenli, konforlu ve de enerji verimli yapılar haline gelmesi için, uluslararası standartlarda yenilikçi yalıtım ürünleri geliştiriyor...

Blue’Safe, yalıtım yaptırırken standartlara uygun ürünleri seçin!

Standartların öneminin anlaşılması ve standardizasyon bilincinin yaygınlaşması amacıyla her yıl Ekim ayının üçüncü haftasında “Dünya Standartlar Haftası” gündeme geliyor. Blue’Safe, yalıtım yaptırırken standartlara uygun ürünleri seçin...

Çanakkale Seramik yeni serisini tanıttı

Çanakkale Seramik&Kalebodur, ürün serilerini, mimar, mühendis ve müteahhitlerden oluşan Antalyalı sektör profesyonelleri ile buluşturdu.

Blue’Safe Mavi Kale 36. Yapı Fuarı'na katılıyor!

Yalıtım sektörünün öncü markası Blue’Safe Mavi Kale, 24-28 Nisan 2013 tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 36. Yapı Fuarı -Turkeybuild İstanbul 2013’e katılıyor..

Binalarımızın hala yüzde 85’i yalıtımsız!

Bireysel olarak enerji tasarrufu yapmanın en önemli adımı ise ısı yalıtımı yaptırmaktan geçiyor. Oysa ülkemizdeki binaların sadece yüzde 15’inde ısı yalıtımı var

Altuğ Akbaş: Yalıtılmış ve yalıtılmamış binanın enerji tüketimi arasında yüzde 50 fark var!

Tebernüş Kireçci'nin 7 Haziran tarihli Emlakkulisi programında konuk Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş'tı...

Tebernüş Kireçci, Emlak Kulisi'nde Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş'ı ağırladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk 360'daki programı Emlak Kulisi'nde Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş'ı konuk etti

Tebernüş Kireçci'nin konuğu Kalekim Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk 360'daki programı Emlak Kulisi'nde Kalekim Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş'ı konuk ediyor

Ali Rıza Akbaş kimdir? Hangi ülkede genel müdür olarak çalıştı? Şu an hangi alanda görev alıyor?

Ali Rıza Akbaş nerede doğdu? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Şeker GYO’da hangi pozisyonda çalışıyor? İşte Ali Rıza Akbaş ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Cda Akbaş Restoran Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cda Akbaş Restoran Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hümet Akbaş tarafından kuruldu.

Pınar Altuğ ikinci mağazasını Akmerkez'de açtı!

Bodrum'da takı mağazası bulunan oyuncu Pınar Altuğ ikinci mağazasını da Akmerkez'de açtı. 

Zirve Akbaş Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zirve Akbaş Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Osman Akbaş tarafından kuruldu.

Emel Akbaş İdikut yeni şirket kurdu!

ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş İdikut, yeni şirket kurdu. Projekspert Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Aydemir Akbaş yeni ev arıyor!

Nişantaşı’nda görüntülenen ünlü oyuncu Aydemir Akbaş, giriş katı, düz ayak bir ev aradığını söyledi.

Akbaşak Metal Demir Lojistik Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Akbaşak Metal Demir Lojistik Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Soner Akbaşak tarafından kuruldu. 

Altuğ Kökdemir Bosch bina teknolojileri yeni ülke direktörü oldu!

Bosh kadrosunu başarılı isimlerle güçlendirmeye devam ediyor. Bosch Bina Teknolojileri iş kolu, yeni ülke direktörü N. Altuğ Kökdemir oldu...

Emre Altuğ'a icra şoku!

Emre Altuğ, ödemesi gereken kira borcunu ödemeyince icralık oldu. mal sahipleri ile anlaşma sağlayan ve protokol imzalayan Altuğ, borcunu ödemeyince yine icralık oldu.

Akbaş Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akbaş Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Akbaş tarafından kuruldu.

Aydemir Akbaş kedileri için evinden taşındı!

Usta sanatçı Aydemir Akbaş, yıllardır oturduğu Nişantaşı Topağacı'ndaki evinden kedileri için taşındı.

Aydemir Akbaş Mecidiyeköy'e taşındı!

Usta oyuncu Aydemir Akbaş 55 yıllık Nişantaşı Topağacı'nda bulunan evinden taşındı.  Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'ne taşınan usta oyuncu kedileri için 50 bin lira harcayarak ev yaptı.

Kalekim yurt dışında büyümeye devam edecek!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş yaptığı açıklamada "Kalekim olarak özellikle Balkanlar ve Afrika'da farklı açılımlara ağırlık veriyoruz. Yatırım planlarımızda bir sonraki rotamız Kenya, Arnavutluk ve Cezayir olacak. Bu bölgelerde de yatırım ortaklığı modeliyle ilerleyeceğiz." dedi.

Altuğ Akbaş Haberi

Altuğ Akbaş

17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin yıldönümü yaklaşırken su yalıtımı ile deprem ilişkisini anlatan bir açıklama yapan Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, binalarda korozyona neden olan sorunların en başında su yalıtımının geldiğini vurguladı. Su yalıtımı yapılmış binaların hem korozyona karşı senelerce direndiğine, hem de depremin yıkıcı etkilerine karşı korunduğuna dikkat çeken Altuğ Akbaş, “Marmara Depremi’nden sonra yapılan kontrollerde, korozyon tehlikesi somut olarak ortaya çıktı. Çünkü binaların büyük oranda korozyona uğradığı için çöktüğü tespit edildi” diye konuştu. 


Depremin yıkıcı etkilerine davetiye çıkaran korozyonun olumsuz etkilerinin, hem vatandaşa hem de ülkemize her açıdan önemli kayıplar yaşattığını belirten Altuğ Akbaş, şunları söyledi: “Depreme dayanıklı binalar için su yalıtımı şart ve bunun her binada uygulanmasının hızlandırılması için öncelikle ‘Su Yalıtımı Mevzuatı’nın çıkarılması gerekiyor. Kentsel dönüşümün...