24 / 04 / 2024

Amasya camileri restore

Amasya camileri restore

Amasya’da il genelinde bakım ve onarımı yapılması gereken tarihi eserlerin tespiti amacıyla komisyon kuruldu. Bu kapsamında 3 tarihi cami ve 1 türbe restore edilecek..

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

Trabzon Taşkın Konağı restore ediliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarihi Taşkın Konağını restore ediyor. Ortahisar ilçesinin Ortahisar Mahallesi Amasya Sokak’ta bulunan Taşkın Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyona tabi tutuluyor.

Amasya Hükümet Konağı restore edildi!

Amasya’da yaklaşık 70 yıllık Hükümet Konağı binasında 3 yıldır süren restorasyon ve güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Çomaktekin, peyzaj ve çevre düzenlemesi süren binanın avlusuna iki çam fidanı dikti.

Amasya tren garı restore ediliyor!

Amasya’da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Samsun - Sivas demiryolu hattındaki tren seferlerine 28 Eylül’den bu yana yaklaşık 3 yıl süreliğine ara verilmişti.

Amasya'daki 88 yıllık gar binasına restore ediliyor!

Amasya’da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Halil Çomaktekin, binadaki restorasyon çalışmaları sayesinde deforme olan bölgelerin onarılacağını ve orijinaline uygun bir şekilde restore edileceğini söyledi.

Amasya'daki tarihi tren garı binası restore ediliyor!

Amasya'da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Aslına uygun şekilde restore edilen garda çalışmaların 120 gün sürmesi planlanıyor.

Amasya'da öğrenciler eski camileri yeniliyor!

Amasya Üniversitesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden bir grup akademisyen ve öğrenci Amasya’nın mimari değerlerini korumak ve yaşatmak için bilimsel araştırma projesi gerçekleştirdi.

Amasya'da 3 tarihi cami ve 1 türbe restore edilecek

Amasya’da il genelinde bakım ve onarımı yapılması gereken tarihi eserlerin tespiti amacıyla komisyon kuruldu. Bu kapsamında 3 tarihi cami ve 1 türbe restore edilecek..

Merzifon Ulu Camii restore ediliyor!

Anadolu Selçukluları döneminde Amasya'nın Merzifon ilçesine yaptırılan ve yanarak kullanılmaz hale gelen Ulu Camii, restore edilerek tekrar ibadete açılacak. Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan, Caminin yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi

Amasya'da tarihi mekanlar restore ediliyor!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, restorasyonu yapılan Çilehane Camii ve Ezinepazar Köyünde bulunan Selçuklu döneminden kalan Taşhanda incelemelerde bulundu.

Cibuti'deki Osmanlı camileri restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Afrika Boynuzu ülkelerine yaptığı ziyarette eşlik eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cibuti'de, Hasoba Türklerinin yaşadığı ve Osmanlı döneminden eserlerin bulunduğu Tajura bölgesini ziyaret etti.

Bulgaristan'daki Osmanlı camileri restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncü olduğu çalışma ile Bulgaristan'daki Osmanlı camileri restore edildi...

Amasya camileri restore Haberi

Amasya camileri restore

Amasya’da il genelinde bakım ve onarımı yapılması gereken tarihi eserlerin tespiti amacıyla komisyon kuruldu.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin’in başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü’nden yetkililerin katılımıyla yapılan komisyon toplantısında Kızılkışlacık köyünde bulunan tescilli caminin bakım ve onarımı için İl Özel İdaresi’nce proje hazırlatılması amacıyla proje ihalesine çıkılması ile Kaleköy Camisi, Şıhlar Köyü Camisi ile Kurtboğan Türbesi’nin de restore edilerek bakım ve onarımlarının yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Komisyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Çomaktekin, 8500 yıllık tarihi ile Türkiye’deki eşsiz şehirlerden birisi olan Amasya’da yer alan tarihi ve kültürel mirasın korunarak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılabilmesi için başta Amasya Valiliği olmak üzere ilgili...