19 / 04 / 2024

amasya Gökmedrese Camisi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi

amasya Gökmedrese Camisi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi

Amasya’da Sultan Bayezit Külliyesi, Gökmedrese Camisi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi’nin de aralarında olduğu 10 tarihi mekanın modern sistemlerinin kullanılarak aydınlatılması planlanıyor.

TOKİ 2022 Amasya Göynücek’de 240 taksitle sosyal konut!

TOKİ'nin Amasya Göynücek projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Amasya Göynücek projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Amasya Göynücek 2022 sosyal konut projesi...

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Gökmedrese Yol İnşaat İş Makinaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökmedrese Yol İnşaat İş Makinaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Umut Tarakcı tarafından kuruldu.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Amasya Çevreyolu inşaatı ihalesi meclis gündeminde!

Amasya Çevreyolu İnşaatı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Amasya Gökhöyük'teki tarım arazileri kiraya verilecek!

Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü 2 bin 33 dekar tarım arazisini kiraya verecek. İhale 21 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak.

Amasya'daki 753 yıllık Gökmedrese Camisi hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyon çalışmaları tamamlanan Gökmedrese Camisi, cuma namazıyla birlikte hizmete açıldı.

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonucu isim listesi 2+1 ve 3+1!

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonucu isim listesi 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonucu isim listesi 2+1 ve 3+1 ve Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap TOKİ kura sonuçları 2020...

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonuçları 08.05.2020!

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonuçları 08.05.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonuçları 08.05.2020 ve Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura sonucu...

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap kura çekilişi bugün!

Dar ve orta gelirlilerin yüzünü güldürmeye devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 3. Etap projesinde yer alan konutların kura çekimi bugün yapılacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Camisi açıldı!

Temeli 12 Mart'ta atılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Camisi ibadete açıldı. Caminin inşaatı 8 ayda tamamlandı...

Gökmedrese 26 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı!

Sivas'taki Gökmedrese restorasyon çalışmalarının önemli bölümünün tamamlanmasının ardından 26 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı.

Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

İzmir'in Konak ilçesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yaptırılan ve inşaatı süren Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. Cami inşaatı sırasında 60 bin metreküp beton, 10 bin ton da demir kullanıldı. 

amasya Gökmedrese Camisi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi Haberi

amasya Gökmedrese Camisi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi

Amasya’da Sultan Bayezit Külliyesi, Gökmedrese Camisi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi’nin de aralarında olduğu 10 tarihi mekanın modern sistemlerinin kullanılarak aydınlatılması planlanıyor.

Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli ‘Tarihimizi Aydınlatıyoruz’ adlı projesinin imzaları Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve OKA İl Koordinatörü Erdin Güden tarafından imzalandı.

Projesi kapsamında Amasya kentinin tarihi mirasının ana unsurunu oluşturan tarihi tescilli eserlerin modern led aydınlatma projeleri hazırlanarak kentsel dokunun korunması ve geliştirilmesi, Amasya’nın turizm gelirinden elde ettiği payın arttırılması ve halkta kültürel miras bilincinin arttırılması hedeflenmektedir” diyen Ahmet Kaya, Sultan Bayezit Camisi ve Külliyesi, Gökmedrese Camisi, Bayezit Paşa Camisi, Burmalı Minare Camisi, Kilari Süleymanağa Camisi, Çilehane Camisi, Şamlar Camisi, Sabuncuoğlu...