20 / 04 / 2024

amasya tarihi mekan

amasya tarihi mekan

Amasya’da Sultan Bayezit Külliyesi, Gökmedrese Camisi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi’nin de aralarında olduğu 10 tarihi mekanın modern sistemlerinin kullanılarak aydınlatılması planlanıyor.

Amasya’da iki arsa ve iki iş yeri satılacak!

Amasya ili, Suluova ilçesinde 4 adet taşınmaz satılacak. Taşınmazlara yönelik tüm bilgiler ve ihale tarihi belli oldu.

TOKİ Amasya projesi için tarih belli oldu! 425 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Amasya projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte merak edilen proje ile ilgili son detaylar...

TOKİ Amasya projesiyle 425 yeni konut geliyor! İhale tarihi açıklandı!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya Merkez projesi için start verdi. İşte detaylar...

TMMOB'dan tarihi Saraçoğlu Mahallesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin imar planıyla ilgili açıklama yaptı. ŞPO açıklamasında, "Saraçoğlu Mahallesi, kamusal değerlerin üretildiği, kent merkezi ile bütüncül tasarlanan bir mekan olma özelliğine kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi...

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

TOKİ Amasya Merzifon 4.Etap son başvuru günü!

TOKİ Amasya Merzifon 4.Etap'ta yer alan 152 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projedeki konutlar için başvurular 27 Mart tarihinde başlamıştı.

İzmir Dario Moreno Sokağı'ndaki tarihi bina restore ediliyor!

İzmir'in simge yapılarından biri olan Karataş'taki Tarihi Asansör'e komşu olan üç katlı tarihi bina hizmete girdiğinde İzmirli müzisyenin adını taşıyan sokak çok yönlü bir sanat mekanına kavuşacak.

Vakıflar Müdürlüğü'nden restorasyona 50 milyon TL'lik bütçe!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın bölgede yakıp yıktığı çok sayıda tarihi eser, cami ve kiliseyi yeniden ayağa kaldırmak için düğmeye bastı. 13 tarihi mekanın onarımı için 50 milyon TL'lik bütçe ayrıldı.

Ordu'daki ahşap camiler gün yüzüne çıkıyor!

Tarihi mekan ve yapıların korunarak gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli çalışmalar yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nde bir ilke daha imza atıyor.

Silivri'deki tarihi mekan tiyatro sahnesine dönüştürüldü!

İstanbul Silivri’de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

Adana tarihi eski çevik kuvvet binası yenilenecek mi?

Deprem ve bombalı saldırıların yok edemediği tarihi çevik kuvvet binasını ilgisizlik öldürüyor. Kaderine terk edilip harabeye dönen bina, uyuşturucu tacirlerinin mekanı oldu.

TOKİ Amasya Merzifon kura tarihi 2016!

TOKİ Amasya Merzifon Konutları için aylık taksitler 290 TL'den başlıyor. Projede 150 adet daire kura yöntemiyle satışa çıkıyor. İşte TOKİ Amasya Merzifon kura tarihi 2016...

amasya tarihi mekan Haberi

amasya tarihi mekan

Amasya’da Sultan Bayezit Külliyesi, Gökmedrese Camisi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi’nin de aralarında olduğu 10 tarihi mekanın modern sistemlerinin kullanılarak aydınlatılması planlanıyor.

Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli ‘Tarihimizi Aydınlatıyoruz’ adlı projesinin imzaları Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve OKA İl Koordinatörü Erdin Güden tarafından imzalandı.

Projesi kapsamında Amasya kentinin tarihi mirasının ana unsurunu oluşturan tarihi tescilli eserlerin modern led aydınlatma projeleri hazırlanarak kentsel dokunun korunması ve geliştirilmesi, Amasya’nın turizm gelirinden elde ettiği payın arttırılması ve halkta kültürel miras bilincinin arttırılması hedeflenmektedir” diyen Ahmet Kaya, Sultan Bayezit Camisi ve Külliyesi, Gökmedrese Camisi, Bayezit Paşa Camisi, Burmalı Minare Camisi, Kilari Süleymanağa Camisi, Çilehane Camisi, Şamlar Camisi, Sabuncuoğlu...