27 / 04 / 2024

Amasya türbe restorasyon

Amasya türbe restorasyon

Amasya’da il genelinde bakım ve onarımı yapılması gereken tarihi eserlerin tespiti amacıyla komisyon kuruldu. Bu kapsamında 3 tarihi cami ve 1 türbe restore edilecek..

Bursa Ziraat Mektebi restore ediliyor!

Bursa’nın en köklü eğitim ve öğretim kurumları arasında yer alan Bursa Ziraat Mektebi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşuyor.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Bursa'da apartman boşluğundaki türbe görenleri şaşırtıyor!

Bursa’da 15. yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği düşünülen Aşık Yunus’un Karamazak Mahallesi’nde 3 apartmanın arka oda pencerelerinin baktığı havalandırma boşluğunda yer alan türbesi görenlerin dikkatini çekiyor.

Konya'da türbe alanı imara açılıyor!

Konya Ankara Caddesi üzerindeki Halka Beğüş Mescidi ve Türbesi’nin doğu kısmında bulunan arsa ile birleştirilerek sosyal tesis yapımı için imara açılması için çalışmalar başladı...

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova’da yaşanan türbe tartışmasında, AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, kendinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce içinde Yaren Baba’nın da türbesi olduğunu alanı sattığını iddia etti. 

Çin Uygur camilerini yıkıyor!

Çin'de Uygur Türklerine ait camilerin yıkıldığı iddiasıyla ilgili yeni verilere ulaşıldı. Bölgenin uydu görüntüleriyle 100 cami ve türbe belirlenerek son durumları kontrol edildi.

Ankara Hamamarkası TOKİ ile yeni bir çehreye kavuştu!

Ankara Hamamarkası bölgesi, Ankara Altındağ Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla yeni bir çehreye büründü.

Hsn İzolasyon Ve Yalıtım Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hsn İzolasyon Ve Yalıtım Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Haluk Hasanoğlu tarafından kuruldu.

Martı Projesi inşaat alanındaki eserlere kazıklı koruma!

Kabataş'ta Martı Projesi kapsamında inşaat alanı içinde kalan çeşme, türbe ve tarihi çınar ağacı kazıklı ada yöntemiyle yerleri değiştirilmeden korunacak.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Afyonkarahisar'daki 500 binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın dış cephesi komple yenilenecek.

Amasya türbe restorasyon Haberi

Amasya türbe restorasyon

Amasya’da il genelinde bakım ve onarımı yapılması gereken tarihi eserlerin tespiti amacıyla komisyon kuruldu.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin’in başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü’nden yetkililerin katılımıyla yapılan komisyon toplantısında Kızılkışlacık köyünde bulunan tescilli caminin bakım ve onarımı için İl Özel İdaresi’nce proje hazırlatılması amacıyla proje ihalesine çıkılması ile Kaleköy Camisi, Şıhlar Köyü Camisi ile Kurtboğan Türbesi’nin de restore edilerek bakım ve onarımlarının yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Komisyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Çomaktekin, 8500 yıllık tarihi ile Türkiye’deki eşsiz şehirlerden birisi olan Amasya’da yer alan tarihi ve kültürel mirasın korunarak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılabilmesi için başta Amasya Valiliği olmak üzere ilgili...